Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

06:00, 05 sie 2016
czytałam u Bogdzi ze bukszpanowe obwódki ci zmarniały ...moje tez (sadzone zeszłej wiosny ) tez psikałam i jeszcze powtórzę po niedzieli oprysk na grzybowe.

nie przejmuje sie tym faktem zbytnio choc wiekszość liści opadła i stercza badyle ...miałam juz taka sytuację "na ludwiczkach" tez w drugim sezonie je podtopiło i tez zrobiły sie takie same ...w tym roku ludwiczki zdecydowanie w lepszej formie ...ale nie są doskonałe cos straciły z urody.

Kindzia 08:45, 05 sie 2016

eee_taam napisał(a)
czytałam u Bogdzi ze bukszpanowe obwódki ci zmarniały ...moje tez (sadzone zeszłej wiosny ) tez psikałam i jeszcze powtórzę po niedzieli oprysk na grzybowe.

nie przejmuje sie tym faktem zbytnio choc wiekszość liści opadła i stercza badyle ...miałam juz taka sytuację "na ludwiczkach" tez w drugim sezonie je podtopiło i tez zrobiły sie takie same ...w tym roku ludwiczki zdecydowanie w lepszej formie ...ale nie są doskonałe cos straciły z urody.

W ogóle to mam pecha to bukszpanowych żywopłotów. Na salonowej miałam taką samą sytuację, ale Signum pomogło. Liczę na to, że teraz też tak będzie, ale wygląda to paskudnie Na dodatek to jest skarpa przy wejściu do domu...

Co to są "ludwiczki"??????
Sebek 08:56, 05 sie 2016

Kindzia napisał(a)

Co to są "ludwiczki"??????

Tez obwódki bukszpanowe - tylko takie szpanowe Szpanerskie w sensie - musisz je zobaczyć u Justyny, po prostu
Kindzia 09:05, 05 sie 2016

Sebek napisał(a)

Tez obwódki bukszpanowe - tylko takie szpanowe Szpanerskie w sensie - musisz je zobaczyć u Justyny, po prostu

Byłam. Już wiem

Kindzia 09:06, 05 sie 2016

Szukam Sportak Alpha na oprysk. Chciałam zamiennie z Signum...nie mogę znaleźć w necie sklepu, który to ma Gdyby ktoś się natknął, proszę o namiar.
Kindzia 09:51, 05 sie 2016

Ludu złoty...ale się naczytałam internetu...przeczytałam żeby spróbować też Score, a ten akurat jeszcze mam ze starych zapasów...
Może ktoś skorzysta.
Agania 10:38, 05 sie 2016

Kindzia napisał(a)
szczoteczki mi urosły

ogromne rozchodniki i jeszcze końcówka lilii

Pięknie Kasiu, teraz u Ciebie hortensjowy festiwal i rubra cudownie wygląda w donicach, kwiaty aż kipią na rabatach, ach upajam się wszystkim...trawniczek też marzenie

Boję się burzy u nas zapowiadają w małopolsce...
Buziol
BasiaLT 10:43, 05 sie 2016

Ależ ci rozplenica poszła, normalnie jak po bandzie. A takie małe roślinki były sadzone. Pięknie to wygląda
Kindzia 11:28, 05 sie 2016

Agania napisał(a)

Pięknie Kasiu, teraz u Ciebie hortensjowy festiwal i rubra cudownie wygląda w donicach, kwiaty aż kipią na rabatach, ach upajam się wszystkim...trawniczek też marzenie

Boję się burzy u nas zapowiadają w małopolsce...
Buziol

Hortensje się wyjątkowo postarały w tym roku, co mnie bardzo cieszy
Rubrum daje radę podlewane przez syna. Siedzi w Pszczynie, pracuje w wakacje, ma bliżej do pracy stamtąd.
Kwieciście musi u mnie być, kocham kwiaty. Trochę roboty ze ścinaniem przekwitłych, ale nie ma za darmo
Trawnik trochę lepszy po deszczach, ale idealny nie jest.

Też burz nie lubię, nie boję się wprawdzie, ale silny wiatr poniszczyć może...
Oby nie było gwałtownie, jak już musi.

Macham Agatko
Kindzia 11:30, 05 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Ależ ci rozplenica poszła, normalnie jak po bandzie. A takie małe roślinki były sadzone. Pięknie to wygląda

Aż się wróciłam żeby porównać jak Rubrum urosła...faktycznie, bardzo
Pierwsze zdjęcie z 25.czerwca, drugie z 30.lipca