Wszystko co rośnie przy płocie za altaną będę chciał w przyszłym lub jeszcze następnym roku gdzieś przesadzić lub zlikwidować, ze wzgledu na postawienie większej altany pełniącej funkcję garażu, no ale póki co...
9) przy płocie rośnie jakieś drzewko, wygląda na to, ze nie jest w zbyt dobrej kondycji? Co to za drzewko, można mu jakoś pomóc?
10) za nim rośną dwa świerki o srebrzystych igłach. podsychają od dołu. Ostatnio kupiłem wąż, żeby trochę podlewać wszystko. Pomoże to, czy potrzebny jakiś nawóz?

11) po lewej od świerków rośnie jakieś drzewko. Co to jest? Jak o nie dbać? Wygląda, że jest w dobrej kondycji.
12) Idziemy dalej: trawnik... po pierwsze nierówny, nieregularnie ścinany przez poprzednich właścicieli. W kilku miejscach są wystające kępy, a w kilku gołe placki ziemi. Ostatnio zabrałem się za robotę: Dowiozłem 150kg ziemi torfowej pod trawnik, żeby załatać gołe placki: wysypałem, rozgrabiłem, udeptałem, posiałem trawę z mławy na tereny zacienione, przysypałem znów ziemią, udeptałem i na koniec obficie polałem wodą (mgiełką, żeby nie wypłukać nasion). Dobrze?