Jest na tej stronie domu w przyszłości ma powstać rabata piwoniowa, trochę dalej od tego przejścia zostawiłam tą pracę na przyszły rok bo w tym roku i tak nie mogę nadążyć za wszystkim
A na dziś to wszystko z mojej strony bo padam
pokaże jeszcze rozplenicę pod kaliną
Ula, nic dziwnego, że padasz skoro upracowałaś dzisiaj całą rabatę
Będzie piękna różana ściana
Tyle się u Ciebie włóczyłam i nazachwycałam Twoimi różami i namyślałam u siebie szkoda że mieszkasz tak daleko ode mnie
Gliniasty dwuletni kompost, to jeszcze zbyt górnolotna nazwa, kompost ma być próchniczy, składający się w masie z liści i z rozłożonych gałęzi, i żeby to dało efekt z gliną potrzeba więcej czasu, około 4 lat, dla rozluźnienia potrzeba piasku, ale to wiesz, warto też przed posadzenia wysiać gorczycą, ona też riluźnia gliny i użyźnia podłoże.
Ale szaleje sz kolejna rabata, podziwiam Cię, masz dobry rok, pogoda sprzyja, ziemia nie jest ani przsuszona , ani za mokra, no i nie ma upałów
Z wrzosami jeszcze zdążysz, przyjdzie pora i na wrzosiki
Osteo masz w fajnym kolrze
Ta nowa rabata ma 7m długości, za to jest wąska na 1m. Szału nie będzie w poziomie ale będzie w pionie w różach Mam jeszcze kilka pomysłów tam do zrealizowania w pionie Niecierpliwa się staję jak mam plany skonstruowane.
A co do liliowców, dziękuję Ci bo to chyba trafiony pomysł w tym miejscu. I zaczęłam się rozpędzać z planowaniem nieregularnego kształtu rabaty liliowcowej Wilcza Góra ma fantastyczny trójkąt tylko wolałabym wiedzieć jakiej wysokości są liliowce i kolorów bo bym sobie takie pasy stworzyła.
A właściwie doznaję szoku że mój żółty podzielony na 3 części liliowiec kwitnie i nic sobie nie zrobił z przesadzenia w środku kwitnienia.
Rzeczywiście mam dobry rok, zdrowie dopisało i pogoda. To takie 3 w 1
Osteo teraz kwitnie i rozrasta się jak szalone a róża pączkuje, miejsca potrzebuje i chyba jedno będzie przesadzone. Kolor mój ulubiony-fiolet, chodziłam za nim w tym roku ale będzie szał jak róża pachnąca tam zakwitnie.