Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 10:29, 20 cze 2016

Do góry
Witam poniedziałkowo . Ja już od samego rana zaliczyłam szkółki ostatnio wspomniałam, że denerwuje mnie część, gdzie mam posadzone tufciki, nie wiem, czemu, ale drażni mnie ich kolor, więc postanowiłam przerobić tą część i zamiast tufcików zrobić kącik kocimiętkowo- różany A oto moje dzisiejsze zakupy: kocimiętka ' walker's lov'( Jolu wspominałam Ci o niej ostatnio) i róża rabatowa ' Barbrio'cov' - która urzekła mnie swoim kolorem.

Rododendronowy ogród II. 10:28, 20 cze 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdzia, mam smutną wiadomość…Aleksandria od ciebie nie wypuściła jeszcze ani jednego listka. Nie wiem co jej się stało, ale chyba nic z niej nie będzie. W kwietniu miałam wrażenie jakby coś próbowało z łodyżki kiełkować, ale po porannych przymrozkach przestało i do tej pory nic. Ja specjalnie dla niej rabatkę stworzyłam a ona mi taki numer wywinęła….Tak myślę, że zostawię ją jeszcze na trochę może się namyśli….chociaż prawdę mówiąc już tracę po woli nadzieję….
A teraz coś weselszego. Przyfrunął do mojego „szmaragdowego” ptaszek…nie mam pojęcia co to za jegomość, ale był bardzo zabawny. Wszędzie go pełno, siadał sobie na wszystkim co odstawało od ziemi. Usiadł na ławce w momencie kiedy ja też na niej siedziałam (jakiś metr ode mnie), mam trzy ważki (te od paniprzyrody) wbite jedna obok drugiej, a on przeskakiwał z jednej na drugą i musiał „zaliczyć” wszystkie 3, a potem bez żadnych ceregieli wleciał ma moją werandę, przysiadł na chwilę na oknie, rozejrzał się i sobie wyfrunął. Próbowałam cyknąć mu fotki, ale był taki ruchliwy, że jak się przymierzyłam do zdjęcia to on już był w zupełnie innym miejscu. Udało mi się telefonem cyknąć tylko trzy zdjęcia i to niewyraźne bo z daleka.

Myslę ze z Alexandriny juz nic nie bedzie, muszę zobaczyc czy nie mam jeszcze jakiejs sadzonki. Ptaszka fajnie sfociłas bo to ruchliwa bestia. To samiec pleszki.Na głowie ma fosforyzującą na niebiesko plamę a pod ogonkiem piękny rudy kolor. Mysle że ma w poblizu gniazdko.

Tu ma być ogród :) 10:27, 20 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
a pokaz jaki model.u nas by sie czasem przydalo ta cos bo niestety traktor mniej precyzyjny niz zwykla kosiarka i troche tych wasow u nas jest

Taka jak ja mam u Ciebie raczej by się nie sprawdziła bo masz dużą działkę, a jedno ładowanie wystarcza tylko na pół godziny koszenia, ładuje się 1 h.
Ja jestem super zadowolona bo w końcu mam urządzonko co mi usprawnia życie, a poza tym nie czuję się wypluta po jego użyciu.

A tu link do aukcji z tym produktem

http://olx.pl/oferta/podkaszarka-akumulatorowa-18v-titan-tti549gtm-CID628-IDg5k0j.html

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:21, 20 cze 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Pięknie Joasiu, zachwyca mnie ta róża z różowym środkiem i pomarańczowym na zewnątrz
U mnie właśnie przeszła niezła burza, rynny nie nadążały... U Ciebie też była??

Burza przeszła rankiem Basiu i pada do tej pory.
Ta róża to Alchymist i też ją uwielbiam. Ona jak kameleon więc wstawię zdjęcia z różnych faz jej kwitnienia.
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:21, 20 cze 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Łoooo, jakie wielkie. Do samych przewodów sięgają

Pięknie u Ciebie Żabciu
Ogród Ani :) 10:18, 20 cze 2016

Do góry
Kwiatek na 200

Miłego wracania do świata ogrodniczego po imprezie choć dziś u nas pochmurno
Nadmorski... 10:14, 20 cze 2016

Do góry
Kilka lawend mi wypadło, a może pożarło? Czy ktoś wie, czy te kowale bezskrzydłe mogą zjadać rośliny, siedzą w lawendach, bukszpanach, w tym roku są ich roje, zawsze tu mieszkają, bo żywią się owocami lipy. Obawiam się o roślinki, a już rozlazły się po ogrodzie. Oto one.

Ogród, mydło i powidło. 10:10, 20 cze 2016

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Dziękuję bardzo, Violę chcę mieć Dobrze, że miejsca mam jeszcze dużo
Motel ilością kwiatów zadziwia, zawsze tak ma?
Śliczne kwiatki masz, cudooo.

Dzięki! Z roku na rok ma coraz więcej kwiatów. Początkowo miała mszyce i plamistość ale jak się zadomowiła to jest okazem zdrowia - oczywiście dogadzam jej kompostem i skórkami z bananów. Na zdjęciu nie widać jej rozmiarów, w tym roku mocno ją przycięłam a potem jeszcze kilka pędów podmarzło i teraz ma jakieś 1,3m, kwiaty ma duże 8-10cm, kwitnie do mrozów.
Podejrzewam że tak naprawdę to róża Grand Hotel ale dostałam ją z przywieszoną nazwą Motel.

anabuko1 napisał(a)
Powojniki cudne.
Ja tez je bardzo lubię
Róże piękne. Trochę widzę masz inne niz ja.
To podziwiam.
Na jesieni jeszcze kilka do nowego ogrodu dokupię

Powojniki kochają i Twój ogród - pięknie się u Ciebie prezentują.
Do tego roku miałam 5 odmian róż a w tym roku się zaróżowiłam i mam kolejnych 25 - mam problem z tym że jak już się rozpędzę to się zatrzymać nie mogę. Niestety z sadzeniem się nie wyrabiam (bo ciągle coś dokupuję) i wiele czeka jeszcze na swoją kolej.

Dokupuj, dokupuj ja chętnie zaglądam żeby podziwiać .

jolanka napisał(a)
Kasia róże mam nadzieję, że jakieś kupię na Święcie Róż U mnie wichura złamała mi w polowie jeden powojnik, Emilię Plater. Kwitł juz fajnie, może odbije

Powojnik odbije a nawet lepiej się rozrośnie, przytnij mu wszystko co jest połamane lub nadłamane - on się pięknie odbuduje.
Co do Święta Róż, to na zakupy się bardzo nie nastawiaj, rozmawiałam z kilkoma osobami które były - dwiema sąsiadkami, Gosią i KasiąWB z forum i wszyscy twierdzą że bukiety są do oglądania ładne ale na zakupy nie ma się co nastawiać

Kasya napisał(a)

jak ta budleja ci przeziomowala w tym roku ? od korzeni czy z pedow puszcza ?

Kasiu w tym roku w ogóle nie podmarzła, ma ok 2m. Mam ją od wiosny 2012, od 2013 kwitnie, czasami końcówki gałązek podmarzały ale nic więcej, była okrywana początkowo, od dwóch lat na zimę podsypuję grubą warstwą kory i tyle. Tu na zdjęciach z bzem Eva.

Teraz już przekwita i niedługo powalczę o jej pokrój bo nie mogę jej do porządku przywołać .
Kasiu jeszcze mi do głowy przyszło, że Ty też wszelkie wynalazki lubisz a ja ostatnio w super cenach kupiłam derenia kwiecistego Rubra 40zł (mam nadzieję że nie będzie pomyłki) i kwaśnodrzew konwaliowy 60zł. Jeszcze tak dokładnie zapakowanych roślin nie dostałam a często wysyłkowo kupuję.
http://ogrodnick.pl/#/catalog

Dereń przez ostatnie wiatry trochę poszarpany a kwaśnodrzew zajął miejsce poprzedniego, który nie przetrwał - robię drugie podejście
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:07, 20 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ja w sumie tez nie wiem..jak robilam salatke to dodawalam oprocz salaty liscie szpinaku i buraka
ale podobno jak jest duzy i ogonki juz grubie to jest smaczny na cieplo, taki gotowany, poza tym pewnie na botwinke tez sie nadaje..tylko buraka chyba trzeba dodac

alez ty masz ogromniasty trawnik ja to bym pewnie w poprzek jeszcze jakas rabatke pewnie wstawila

fajnie ze sunia juz szaleje i ma gdzie

Mam teraz 2 tygodnie urlopu to spróbuję coś z tych liści sporządzić
Trawnik nie jest aż tak bardzo ogromniasty i narazie musi taki zostać bo może kiedyś trzeba będzie jakiś plac zabaw wymyśleć.
Poszerzę tę rabatę z ambrowcem bo tam dojdzie jeszcze jedno drzewo, które ma wypełnić pustą przestrzeń po wyciętej mandżurskiej.
I przerabiam (powiększam) rabatę przed domem bo mam zgodę Andrzeja. Ale tylko dlatego że zamarzyły mu się żółte róże i ochoczo wyraził zgodę na niewielkie przeróbki i nawet róże sam wybrał

Nadmorski... 10:03, 20 cze 2016

Do góry
Przy podjeździe- tu jest strasznie sucho, miejscami sam pył. I było tu wysypisko - ile tu wykopałam "skarbów", łącznie z uzbrojonymi nabojami. Za trawami posadziłam i jeszcze dosadzę jodły. Gdy zimą i wiosną jest jeszcze łyso, to zasłonią blaszak i bezowe chaszcze, latem ograniczą zielsko, ale jednocześnie będzie to szkólka drzewek bożonarodzeniowych.

Mój mały ogródeczek :) 10:02, 20 cze 2016

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:00, 20 cze 2016

Do góry
I na koniec mix

Mój mały ogródeczek :) 09:59, 20 cze 2016

Do góry
Moja tegoroczna faworytka
Biedermaier
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:58, 20 cze 2016

Do góry
Przetaczniki nachodzą na szałwie jeśli chodzi o kwitnienie.

Mój mały ogródeczek :) 09:58, 20 cze 2016

Do góry
Szmaragdowy Zakątek 09:57, 20 cze 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
a teraz moja FUNKIOLANDIA

u ciebie to i kwiaty niepotrzebne
Ogród z łezką II 09:56, 20 cze 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeszcze parę róż. Larissa i Sir John Betjeman

Tea Clipper i Nostalgie

Te różyczki piękne, chętnie bym je obejrzała na żywo
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:55, 20 cze 2016

Do góry

Mój mały ogródeczek :) 09:54, 20 cze 2016

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 09:52, 20 cze 2016

Do góry
Rabaty dostały detale, które przygotowywałam zimą.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies