Jaka szkoda! Jednak coś zostało, może się odrodzą, może resztki przesadzić trzeba?
Ja zazdrościłam - wielopak kupiłam, na zimę w ziemi opatulone zostawiłam i... nie mam! Padły! Chyba zmarzły.
To kolejna roślina, która nie chce się u mnie zadomowić.
Witam.
Proszę o diagnozę jeśli oczywiście ze zdjęć jest ona możliwa.
Co może być przyczyną tych jaśniejszych plam na trawniku? Trawnik nawożony był w połowie kwietnia nawozem Barenbrug Wiosenny Spring. ostatnio wyglądał już jakby mu czegoś brakowało i dwa tygodnie temu został nawieziony nawozem tej samej firmy tyle że Summer. Działanie nawozu już widać tyle że te jasne plamy.
Jakaś choroba czy nierównomiernie rozsiany nawóz?
Toszka, nie mogę posadzić Perovskii, tam już nie ma miejsca. Początkowo miałam nawet lawendy nie sadzić, bo przecież bonica się rozrośnie. Ale tak mi się u Reni spodobała bonica w duecie z lawendą, że nie mogłam się oprzeć temu połączeniu Peonie są tylko na początku, a potem jakieś 13 metrów - szpaler z bonici
ALE.. perovskie (czy jak tam to się odmienia) mam już w pamięci z Twoich porad.
Na pewno w którymś momencie ją zaproszę do ogrodu, być może na skarpie.
Są w sklepie i czekają na mój przyjazd ... po nie
Nie byłam po trzmieliny, stwierdziłam że najpierw muszę skończyć najniższą kaskadę a nie rozgrzebywać kolejną rabatę
Zrobiłam objazd po przydomowych szkółkach, cudem znalazłam dwie kulki bukszpanowe Jutro więc skończę bazę na najniższej kaskadzie i mogę brać się za studniową
Były miskanty, nawet ładne, chyba kupię ale ja nie lubię sadzić od tzw. dooopy strony, bo ekran z cisa dopiero na jesień
Zdobycze
Te dwie All gold to do kolekcji do kopytnika.
Potem odwiedziłam inną szkółkę w poszukiwaniu hortensji Magical Candle i wskoczyły mi do pudełka 3 śliczne małe jeżówki (niestety bez nazwy, ale podejrzewam, że to jakieś Piccolo) i 10 begonek białych