ach ta zieleń mnie uspokaja....już chyba wiem co mnie denerwuje obecnie u mnie....pięknieMarzena . nie mogę się odkleić od tego zdjęcia, wracam do niego już 4 raz dzisiaj
Wystarczy 6 kijków bambusowych (lekkie) umocować w kwadrat. Pozostałe dwa dać po przekątnych.
Stelaż trzeba zamontować pod koroną, a gałązki delikatnie rozłożyć ponad kijkami. Do wiosny uzyskasz juz stabilne ułożenie poziomych gałązek i w praktyce stelaż będzie zbędny.
Dla przyśpieszenia efektu radzę śmiało skrócić gałązki - zagęszczą się i to co zostało obcięte błyskawicznie będzie zastąpione nowymi przyrostami, ale prowadzonymi szerzej.
Winobluszcz jest bardzo inwazyjny, a jego część podziemna to grube korzenie z rozłogami. Korzenie potrafią być grube na szerokość męskiego uda
Hortensje pod lasem wciąż jeszcze zbierają sie do kwitnienia...mało swiatła tam, ale nic nie zrobie, las za płotem zabiera im słonce......
Ale za to moja pienna hortensja Pink Diamond kwitnie na całego...nie mogę sie doczekac aż zrobi sie malinowo-rózowa...
Dzień dobry
Mam wielką prośbę do wszystkich "forumowiczów". Na moim trawniku pojawiło się sporo chwastów, które zobrazowałem na zdjęciach (trawnik ma już kilka lat). Nie mam pojęcia, jak się nazywają (jeden to chyba chwastnica???), ani tym bardziej, jak z nimi walczyć.
Na pierwszych trzech fotografiach , jest ta sama roślina, szukałem jej w różnych atlasach chwastów i na różnych stronach w sieci, ale moje działania skończyły się niczym.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Krzysztof
Motyle szleja ...ale nie chcą "pozować" a w ruchu trudo im zrobic piekny portret ( Bogdziu szacun za twoje foty z motylkami - jak ty to robisz ?)moje foty są słabe, bo poruszone...