Aga nie wiem jak to wygląda w terenie - machnij taki rysunek jak ja i będzie wszystko jasne
A gdzie wepchniesz derenie? Ja pod hortkami na razie nic nie sadzę, bo czekam aż się trochę rozrosną. U mnie strona od południa więc i żywopłot zrobi cień i hortki też, na obecną chwilę plaża tam jest. Potem może nóżki hortkom czymś zakryję Hakone ładnie rośnie
Są wrzucane na na razie w miarę możliwości na FB albumy. Był jeden ogród, a dziś jeden ogród z wystawy Hampton Court Flower Show. Ja muszę do pracy lecieć Na tylko tyle mam czas.
Wygląda na tzw. nieinfekcyjne zasychanie brzegów liści - powodem jest często susza, ale może też być przenawożenie. W każdym razie nie są to objawy "grzybopodobne".
Uwielbiam zdjęcia z pupilami w roli głównej.
Zoja cieszę się, że rośliny z Twoich wysiewów ładnie rosną na rabatach. Podziwiałam Cię wiosną za entuzjazm i wytrwałość - efekt jest super
Z ciekawości zajrzałam na stronę 11 i faktycznie nie do uwierzenia że to jest to samo miejsce. Warto robić dużo fotek chociażby po to żeby mieć takie porównanie, i móc się napawać własnym geniuszem i pracowitością A tak poza tym to pięknie ci wszystko rośnie i kwitnie, a już lobelia to po prostu Miss Ogrodowska. No ale nic w tym dziwnego jak taki srogi agronom ciebie pilnuje
Deszcz popadał w nocy i jeszcze kropi. Burzy na szczęscie nie było.Jest mokro jak nigdy dotad. Liliowce bez obrywania kwiatów , nie wyglądaja porzadnie, koniecznie trzeba obrywac.Miłego dnia.