Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 22:26, 04 lip 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ewa życzę zdrowia
Liliowce od Ciebie zakwitły dziękuję

Bardzo się cieszę

Księżycowy... 22:23, 04 lip 2016

Do góry
Crystal Palace, kwitnie po małej przerwie, znacznie ładniej niż za pierwszym razem.

Moja "przyziemna" :) pasja 22:22, 04 lip 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
Zachodze w glowe gdze Ty masz stipe.
A jak z werbena. Potrzebna?

A tu...

Werbena jednak pojawiła się w donicy, więc na razie bardzo dziękuję . Na aktualne potrzeby wystarczy.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:21, 04 lip 2016

Do góry
Na efekty długotrwałych deszczów wcale długo czekać nie trzeba - jedna z większych kul bukszpanowych prezentuje się tak:

zatem zebrałam się za produkcję kul cisowych, ale na to potrzeba będzie trochę czasu.Dziś materiał wyjściowy poszedł pod nożyce i teraz będzie sobie spokojnie rósł.
Moja bajka 22:20, 04 lip 2016

Do góry
Spójrzcie jak się fajnie roślinki rozrosły. Kupione z m-c temu może? Było tyle

a jest tyle , zdjęcie z wczoraj

Fajnie zacienia i woda jest czyściutka, klarowna. Poza dolewaniem jej nie robię nic. Dolewam, bo trochę odparuje, a trochę... wypija Nuka . No i rybki mają się gdzie chować jakby co
A tu pora karmienia
Ogródek Ewy 22:18, 04 lip 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Ewciu, ja znów o zielonym daszku . Cos tam specjalnego robiliście?. Bo lęgnie mi się we łbie (jakbym nie miała co robić!), zielony dach na domku ogrodnika u mnie. Szkolić sie muszę jak nic. W pracy szkolenia inne mam, nie tak pożyteczne

Romciu kochana, konstrukcja daszku wygląda tak:

Na deskach położona jest warstwa papy, kolejna warstwa to folia taka jak stosowana jest na tunele foliowe i ziemia. Na zdjęciu są widoczne "białe" deski, im będą szersze tym grubszą warstwę ziemi będziesz mogła narzucić. Wszystko zależy co na daszku będzie rosło. U mnie już rosło wszystko, była łączka nad którą nie mogłam zapanować, były rojniki, rozchodniki.....Na chwilę obecną położyłam trawnik z rolki.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:17, 04 lip 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

mam takiego samego ptaszka, kupilam go rok temu tu u nas, jutro Ci pokaze

Twoj taras mi sie nie znudzi tak szybko
jezowki pierwsza klasa, pieknosci
a rozom rzeczywiscie teraz czegos brakuje za duza odleglosc do sciezki
Hortensjada 22:16, 04 lip 2016

Do góry
Przywiało mnie z powrotem, niewiele zrobiłam bo zimno i wilgotno wieczorem ale zawsze coś do przodu
Padło wcześniej pytanie o dobre sąsiedztwo dla hortensji ( raczej czym podsadzić ) co do Anabelek to nie mam wątpliwości, że idelnie nadaje się bukszpan nie tylko wizualnie ale wraz z wysokością będzie stanowił naturalną podpórkę
Namiastka tego na fotce

Co do pozostałych to nadaje się chyba wszystko poza różanecznkami ( moje hortensje mają bardzo różnorodne sąsiedztwo i nie zauważyłam,żeby coś koło nich nie chciało rosnąć Najefektowniej wypada jednak połączenie z rozchodnikami wszelkiej maści

A wracając do dzisiejszych fotek glicynia juz powtarza kwitnienie oczywiście znacznie bardziej skąpe

W oflisowym ogrodzie 22:14, 04 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
ale Ty masz ładnie w ogrodzie i szersza perspektywa mnie zauroczyła miłego urlopowania i będę czekała na fotki

Nadrabiam zaległości nawet te fotograficzne

Skąpana w słońcu 22:13, 04 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
oj tam mój też zachwaszczał najważniejsze jest zdrowie. Masz piękne liliowce ja od zeszłego roku zaczęłam nimi zachwycać. Dużo zdrówka życzę

Tereniu, bardzo dziękuję

Księżycowy... 22:13, 04 lip 2016

Do góry
St.Cecylia, pierwsze kwiaty

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:12, 04 lip 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzięki Jolu szałwię trójbarwną siałam tylko raz i co roku mam masę siewek, jak za gęsto to je przesadzam i rozdaję znajomym, w tym roku przewaga różowych, a wolę niebieskie

przyszlam i wpadlam prosto w szalwie

ja posialam jakas ciemna, prawie czarna, ciekawe czy sie sama rozsieje...
Bawarka 22:12, 04 lip 2016

Do góry
Lawenda rosnie u mnie na ciezkiej glinie, nie obcinalam jej,

Makowo na Kociewiu 22:12, 04 lip 2016

Do góry
zaglądacie dziękuję
Makowo obfocone o najgorszej porze bo choć świeciło słońce to jednak długie cienie robią swoje.
Dzisiaj kupiłam 2 bukszpany bo miałam dziury w "żywopłocie" i kupiłam żurawki nn za 5 zł sztuka z pięknymi czarnymi łodygami.
Posadziłam wszystkie zakupy, przesadziłam do końca Wielkie first love spod brzozy na różanką i polałam połowę ogrodu gnojówką...
foty ale zastrzegam, że ze Makowo się wiele nie zmieniło i wieje nuuudą

Wejściowa z wyciętymi szałwiami nie wygląda tak jak powinna ale szałwie znowu tłoczą i zaczynają być widoczne stipy

Beskidzkie marzenie 22:11, 04 lip 2016

Do góry
Moniq napisał(a)

To donice takie masz ? fajne bardzo
Komendówka 22:11, 04 lip 2016

Do góry
Tych wypieliłam pół wiaderka, bo myślałam, że to chwasty. Te kilka sztuk, to przez niedopatrzenie moje i najwyraźniej brak dokładności w plewieniu.

Żółtki za chwilę ochłodzi liatria

Bawarka 22:10, 04 lip 2016

Do góry

to nie rabarbar to ta hosta co mi zachorowala. Ma piekne lodygi ale liscie cos zlapaly, wolalam ja wykopac.

Sciagnelam tez Rubensa z Amanogawy...Zjadl ja calkowicie
2 letni Rubens..a raczej jego resztki

druga polowa zostala jeszcze na drzewie
W oflisowym ogrodzie 22:04, 04 lip 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Pogratulować urlopu Mój za dwa tygodnie dopiero i już nie mogę się doczekać
Zdjęcia z ogrodu piękne Kamilo kolorowo u Ciebie Róż, pomarańcz, czerwień, fiolety ... bardzo mi się podobają
Stipę siałaś sama ? U mnie też jeszcze małe ale już powoli zaczynają kwitnąć
Skrzynie z warzywami na bogato Oj ... będzie co szamać

Cieszę się, że Ci się podoba
Stipę siałam sama było bez pikowania od razu do gruntu
Warzywnik wygląda tak

i w rabacie owocowej mam pomidory samosiejki
Bawarka 22:04, 04 lip 2016

Do góry
wycinam je, wykopuje...i im bardziej je mecze, tym piekniej one rosna..

i nastepna istotka ogrodowa

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:04, 04 lip 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Piękne masz liliowce, o powojniku nie wspomnę . Nad kleome się zastanawiałam w tym roku, widziałam gdzieś sadzonki. Ale w końcu nie wzięłam. Brak miejsca . Natomiast szałwią trójbarwną zaraziłyście mnie skutecznie. Wyrosły mi siewki, są ładniejsze niż ubiegłoroczne.
Dzięki Jolu szałwię trójbarwną siałam tylko raz i co roku mam masę siewek, jak za gęsto to je przesadzam i rozdaję znajomym, w tym roku przewaga różowych, a wolę niebieskie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies