Lilie sa cudne.I to wszystkie.
A już drzewiaste tez zaczynają kwitnąć i orientalne i cudnie pachną
O tą czerwona różę ci chodzi ??
To róża pnąca Flammentanz
Niektórych nazw liliowców nie znam, szkoda
Liliowiec Strawberry Candy
wprowadziłam na stale opryski z HT i OW. W zeszłym tygodniu pryskałam HT moje rodki a wczoraj na jednym z nich zauważyłam takie liście. Czym taki wygląd liści może być spowodowany? Mogłam zaszkodzić HT? Pryskałam dwa razy. Pierwsza dawka 300 ml , druga 150 ml na 3 l wody.
Jan Paweł II rośnie dość szybko, bujnie.U mnie zawinął się , bo podpory są mniejsze, niższe niż on.ale myślę,że chyba na 3, 4 metry to on rośnie
I zawsze tez sporo ma kwiatów.Jest piękny, polecam go
Liliowiec Border Music
liliowiec Crimson Pirate
Ja w liliowcach się zakochałam chyba ze 4, 3 lata temu i tak kupowałam,kupowałam i mam chyba z 50 sztuk
I jeszcze nie powiedziałam koniec.Fioletowych mi coś brak i chyba kupię .
Tylko jeszcze nie wiem jakie i gdzie.
a ty gdzie swoje zamawiałaś ???
Trawa w cieniu nie rośnie. Ja mam w swoim ogrodzie taką samą sytuację, ciągle dosiewam lub wymieniam fragmenty trawnika lub cały pasek pod bukiem.
Trawnik być może był zakładany w czasie upałów. trawa mogła się zaparzyć. Mogło tez być za mokro, jeśli podlewało się tak samo jak w słońcu. Tego nie wiem bo tam nie mieszkam.
Należy skosić, wydrapać suche (czy zgniłe) miejsca, zrobić dosiewkę, posypać lekko żyzną ziemią z worków. Z tym trawnikiem zawsze będzie problem, musisz być na to przygotowany.
Warzywnik duży, zadbany, imponujący.
I swoje warzywka zawsze lepiej smakują.
Ja wczoraj fasolkę szparagową też zerwałam.
Papryczki tez juz mam.Ale pomidorków czerwonych jeszcze nie.
Jeżówki ślicznie juz kwitną
Cudne te pełne rudbekie.
Czy one łatwo się rozmnażają???Z nasion tez takie pełne wychodzą ???
dzisiaj zobaczyłam zdjęcie mojego ogrodu zrobione z okna i chciałabym pokazać Wam ...Moja bajkę czyli dla mnie mój zaczarowany ogród
Ta Baba Jaga w rozowych spodniach to ja
Tak to różowe maczki.Już przekwitają .Będę zbierała nasionka , bo w nowym ogrodzie maczków nie mam.Nie ma sprawy, dla ciebie też będzie.
Napisz na pocztę adres.Jak już będą nasionka to wyślę ci. Czerwone też mam.
Lato jest piękne w ogrodzie.
Dobrze,że trochę popadało.I podlewać teraz nie muszę.