Dziękuję Przecudne te choiny. W zeszłym tygodniu miałam je już w wózku ale rozsadek zwyciężył. No nie mam jeszcze miejsca przygotowanego na nie. A takie piękne są.
Ja piwoniami jestem rozczarowana w ubiegłym roku były piękne a w tym dooopa
Kuleczkę sosnową widziałam, reszta za rok też będzie dużo ładniejsza.
U mnie jest pierwszy kwiatuszek.
Jeszcze Wam pokażę jaki piękny ogród miałam przyjemność obejrzeć na żywo Beatko, dzięki za zaproszenie. Byłam oczarowana i ogrodem i atmosferą spotkania Sorki, za jakość zdjęć...sama robiłam
Zgadza się, że nie wszędzie pasuje. U mnie kamyczki się całkowicie nie sprawdziły (poza wyglądem i plewieniem to jeszcze rośliny słabo rosły) więc pozostaje się cieszyć ich widokiem w cudzym ogrodzie. Dobrze, ze innym chce się je mieć, bo wtedy ja mogę sobie chociaż popatrzeć
i jak patrzę na takie zdjęcia
To nawet troszkę mi żal, ze zrezygnowałam z kamieni i zbiornika wodnego
O żesz... to przepraszam gwiazdę letniego ogrodu za nazwanie jej "toto liściaste jasne"... fujara ja nie poznałam, a bo przez to okno to jakoś tak nielimkowo wyglądała
U mnie przypadkowo Vanilka się rozsadziła - gałązka nieopatrznie przysypana jesienią (bo poległa po deszczach) puściła korzonki i wiosną miałam niespodziankę. I właśnie ją spróbuję puścić na patyk. Też będę miała "gwiazdę" albo i nie...
Ogóreczki w barwinku
Sałata pomiędzy mikrobiotą
Patyczki Anabellek będą kwitły chyba (zdjęcie fatalne)
A tu strasznie chuda sarenka, ale przyjżałam jej się i chodziła normalnie, czyli nie była ranna. Może stara juz była
Dziś zrobiłam małe zakupy: proso rózgowate Heavy Metal, wielosił (nie znałam tego wcześniej) i taka urocza turzyca ptasie łapki, nadaje się chyba do podziału jeszcze.
A tak odrywając się od przed ogródka pokażę kilka fotek co tam w ogródku - w końcu zakwitły moje klematisy. W zeszłym roku trochę chorowały chyba je za nisko obcięłam lub za późno, ale w tym roku jakoś się "pozbierały"
Róże powoli już też zaczynają kwitnąć
a na koniec przycięte bukszpany - co prawda nie mam jeszcze wprawy w idealnym cięciu, ale "trening czyni mistrza"