Hortensje pod lasem wciąż jeszcze zbierają sie do kwitnienia...mało swiatła tam, ale nic nie zrobie, las za płotem zabiera im słonce......
Ale za to moja pienna hortensja Pink Diamond kwitnie na całego...nie mogę sie doczekac aż zrobi sie malinowo-rózowa...
Dzień dobry
Mam wielką prośbę do wszystkich "forumowiczów". Na moim trawniku pojawiło się sporo chwastów, które zobrazowałem na zdjęciach (trawnik ma już kilka lat). Nie mam pojęcia, jak się nazywają (jeden to chyba chwastnica???), ani tym bardziej, jak z nimi walczyć.
Na pierwszych trzech fotografiach , jest ta sama roślina, szukałem jej w różnych atlasach chwastów i na różnych stronach w sieci, ale moje działania skończyły się niczym.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Krzysztof
Motyle szleja ...ale nie chcą "pozować" a w ruchu trudo im zrobic piekny portret ( Bogdziu szacun za twoje foty z motylkami - jak ty to robisz ?)moje foty są słabe, bo poruszone...
Zakwitły moje kroksmie, one są młode jeszcze i dalikatne choc intensywnie czerwone i giną w zielonym buszu...ale mam sentyment do nich wielki...od dzieciństwa....
Oto stadia rozwojowe mojej róży Lady Emma Hamilton....pierwsze foty zrobiłam w piątek wieczorem, potem w sobote rano aż wreszcie kwitnące w pełnej krasie sfotografowałam je w niedzielę
Kasia
Co się robi żeby mieć taką stipę? Boszszsze jak pięknaaaaaaaaaaaaa
Żywopłoty grabowe też mi się bardzo podobają ... cały czas myślę gdzie taki u siebie "upchnąć"