Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 14:08, 24 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Zanim z Wami pogadam to mus się najpierw pochwalić
Kupiłam troszkę różyczek :

Voyage

Souvenir de William Wood

Winchester Cathedral

Acropolis - pozazdrościłam Kasi

Jolu róże zachwycają!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:59, 24 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obiecana perwoskia... jest obłędnie piękna.. ładniejsza niż moja Chyba pora odmłodzić nasadzenie. Ta ma 3 sezon... i budleje swoje też wyciepię, posadzę młode, małe, takie są ładne, a te wielkie to jak drapaki.. Ma wysokość ogrodzenia, cięta wiosną niziutko. Na pomniejszeniu foto motylków nie widać .. a tam są

perovskia rewelacja! musze ją mieć
ale gugusia masz fajowego z moją Nataszką by sie nadał, zaraz by go całowała po nosku, ona tak lubi wylizać po buźce maluszki
Czasem słońce czasem deszcz 13:57, 24 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
a tymczasem dzień się budzi
moje odkrycie tego roku- oregano w donicy

szukałam obrazków i znalazłam ale ślicznie jajku no i jednak cudnie wygląda gdy wsadzi się obok siebie takie same okazy w ilości siła jak tam słońce na kubie jeee? bo u mnie parnooo ufff Buziolki
Sprzeczność w ogrodzie 13:55, 24 lip 2016

Do góry
Sprzeczność w ogrodzie 13:53, 24 lip 2016

Do góry
Na jednym krzaku 2 różne kolory miniaturka znowu kwitną maki to chyba ślazówka
Sprzeczność w ogrodzie 13:51, 24 lip 2016

Do góry
Fotki z dzisiejszego dnia
Kulą w płot 13:47, 24 lip 2016

Do góry
U Mirelli był ich dziki tłum a mnie udało się przyłapać chociaż jednego

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:25, 24 lip 2016

Do góry
Teraz kilka ładniejszych widoków

Koniec
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:24, 24 lip 2016

Do góry
Do wyburzenia został "tylko" kominek w lewym rogu.

I tu już koniec radości Cegła niemiecka z lat 40-stych, do tego zaprawa betonowa twadra jak skała i walczymy z "kominkiem" już trzeci dzień.
Połowa za nami...

Hortensjada 13:23, 24 lip 2016

Do góry

A co to takie pieknie dwubarwne?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:22, 24 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję wszystkim tym, którzy znaleźli chwilkę czasu na wizytę u mnie. Dziś niedziela, czas wolny od ogrodu.
Pozdrówka dla wszystkich.

Haniu piekne te lilie. Masz taką ilosc kwiatów jakbys miała kilka hektarów a nie standardową działkę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:21, 24 lip 2016

Do góry
Dzień drugi-burzymy ściany

Dzień trzeci- po szopce nie ma śladu Ale byliśmy szczęśliwi, że tak sprawnie nam poszło...

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 13:20, 24 lip 2016

Do góry
Witam. Mam problem z hortensjami. Sadzone byly na wiosnę tego roku. Żółte listki zaczęły się pokazywać od jakiego czasu. Więc je sukcesywnie obrywałam i obserwowałam dalej. Hortensja była sadzone w duży dołek w mieszance: ziemia, torf kwaśny, odkwaszony i kompost. Jeszcze niczym nie nawozilam.
Czy winny być może taki oto szkodnik? I czym go się można pozbyć?

Ja i mój ogródek, a może ogród 13:19, 24 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no własnie pomyślałm, że jak zgubi liście to wtedy ma ładne czerwone pędy

a tu fotki - czerwone koślawe kreski to janowce

Domi Ty to masz dopiero ary! Też widzę ładne drzewko na tej mega rabacie.Ciekawa jestem na jakie sie zdecydujesz..
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:16, 24 lip 2016

Do góry
Pokażę nad czym teraz działamy

Stan zastany i z którym męczyliśmy się przez 3 lata...

Dzień pierwszy- Dach rozebrany

cdn.

Lawendowy zawrót głowy 13:16, 24 lip 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Deszczowo pochmurnie i zielono ) na szybciocha....

Kurcze ale porządeczek na rabatach, wszystko w rządku tylko się uczyć!Super ta lawenda z trzmieliną, do skopiowania.
Duże chwasty co zrobić z nimi przed nawiezieniem ziemi. 13:09, 24 lip 2016

Do góry
Witam
Aktualnie moja działka wygląda tak:

Czyli dużo chwastów itd.
Na prawie całej powierzchni działki mam około 70cm-100cm czerwonej cegły gruzu pod ziemią.
Nie wiem jakie są tego wszystkie wady i zalety ale wadą jest na pewno to, że bardzo źle się cokolwiek kopie szpadlem.
Zaletą jedyną jaką usłyszałem jest to, że krety nie wejdą mi prawdopodobnie na działkę. No i wydaje mi się, że dzięki temu grunt jest twardy i raczej wiadomo, że nie będzie się nic działo... Nie będzie opadał itd.
Budowa powstała w 2013 r a ja ją kupiłem w tym roku. Chudziak jest popękany ale nie widać nigdzie, żeby się opuścił więc chyba utwardzone było w miarę ok.
Za jakiś tydzień lub maksymalnie dwa mam zamiar nawieźć sporo ziemi. I od razu koparka będzie ją rozgarniać.
Będzie to ziemia z pól które kiedyś były uprawiane a teraz na ich miejscu powstają kurniki. Niestety zdarza się, że lekko gliniasta. Na razie mam zamiar po nawiezieniu ziemi wyrównać teren zgrabić większe kamienie i posiać trawę.
Dziś mam zamiar jeszcze jechać tam z randapem i bez koszenia tych chwastów od razu je wszystkie spryskać. Mam sporo randapu trochę przeteminowanego ale myślę, że i tak zadziała odpowiednio Jakie stężenie daje się? Może dać troszkę większe skoro jest przeterminowany?
Jak Wy byście to zrobili na moim miejscu i dlaczego właśnie tak?
Proszę o pilną pomoc, odpowiedzi na każde moje pytanie, wątpliwości i każdą sugestię.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:08, 24 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
jak najwiecej prywaty prosze

zakochalam sie w jezowkach
a hakone musze kupic w Pl, podoba mi sie

Iza..za prywatę mi się już podostawało ( i najśmieszniejsze, że nie od Danusi, a od innych ....), wiec ograniczam.. powrzucałam na FB.. tam mogę do woli

Ostatnie ..... z argumentacją dlaczego trawnik ma być ładny jak dywan...

Choroby i szkodniki azalii, azalia 12:50, 24 lip 2016

Do góry
Mam poważną sprawę azali dziwnie zmieniła kolor swoich liści nie mam pojęci jaka to choroba liści i nie mam pojęcia jak uratować swoją azalie koleżanka twierdzi że to grzyb czy to prawda? po niżej jest moje zdj azalii proszę o pomoc

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:48, 24 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ania to kłosowiec? Mi się z nasion udało wyhodować i wiesz, że zakwitł? Ale mam radochę . Kochane te Twoje Muminki . Nauka samodzielnego jedzenia... Wiem coś o tym . Czasem zadaję sobie pytanie po jaką cholerę ja właściwie sprzątam .

Tak to kłosowiec, rosną obłędnie wysokie..

U Pana B. są niskie kłosowce o takich mięsistych kwiatach, jednego kupiłam.. zobaczymy jak będzie zimował i się wysiewał.. Kłosowce długo kwitną, wiec warto je mieć.

Od rana biegam gdzie upchnąć czerwone jeżówki... mam problem..... bo gdzie pasują miejsca brak.. wyciapalabym trochę trawnika, ale czasu brak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies