Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 08:17, 02 lip 2016

Do góry
Mam pytanie co do grujecznika, można go ciachnąć od góry, tak 1/3? Chyba bardziej by mi się podobał.
Z moim grujecznikiem (kupowanym jesienią w ciemno gdy już liści nie miał) walczę cały czas. Liski ma malutkie, był moment jakby coś je od środka gryzło. Potem spryskałam jakąś trutką systemową przeciw ssąso kłującym i przede wszystkim uznałam, że słabo mu się robi na patelni (miał się piękniej przebarwiać jesienią) i co rano podlewając wszystko robię mu prysznic od uszu do ogona - wygląda, że bardzo mu się to podoba.

grujecznik to ta linijka z prawej strony za liśćmi perukowca, w nogach przecinająca na pół tawułę żółtoświecącą

Mój mały ogródeczek :) 08:15, 02 lip 2016

Do góry
Rozwar

Begonie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:02, 02 lip 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Jaką średnice ma placyk żwirowy, chce zrobić coś podobnego? Piękny i zadbany ogród.
Ogród Mirelli 07:35, 02 lip 2016

Do góry
I kilka innych ujęć

Ogród Mirelli 07:31, 02 lip 2016

Do góry
Róże kolejny raz zakwitają

Ogród Mirelli 07:30, 02 lip 2016

Do góry
Lilii coraz więcej

Ogród Mirelli 07:27, 02 lip 2016

Do góry
Cudne margaretki

Ogród Mirelli 07:26, 02 lip 2016

Do góry
Jeżówki również pierwsze zagoszczą u mnie na stałe

Ogród Mirelli 07:24, 02 lip 2016

Do góry
Ostróżka moja pierwsza na próbę
Ogród Mirelli 07:22, 02 lip 2016

Do góry
Floksy urzekły mnie swoim kolorem i delikatnym zapachem

Ogród Mirelli 07:20, 02 lip 2016

Do góry
Lawenda z Obi mnie zawiodła, ale pokażę.
W przyszłym roku do wymiary na bardziej gęstą i zwartą, a ta znajdzie miejsce w ogrodzie rodziców
Ogród Mirelli 07:18, 02 lip 2016

Do góry
Dzień dobry
Kilka zdjęć z rana i uciekam
Miłego weekendu

Czosnkowy gąszcz

Dwa ogrody 02:27, 02 lip 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mam nadzieję, że wieczorem jeszcze będę miała siłę, by zajrzeć do Was, jadę do ogrodu
Pamiętacie łan czosnków Spaherocośtam sprzed dwóch lat? Też rozrzuciłam je po ogrodzie. Wystają to tu, to tam Fajnie

Śliczna rabata ! Z resztą wszystkie zdjęcia śliczne,mistrzowsko skomponowany busz bylinowy. Tylko pozazdrościć
Jak to rozrzuciłaś czosnki,cebule zakopałaś,czy nasiona ?

Ogród z uśmiechem 02:12, 02 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Dzisiaj nadrabiam "zdjęciowisko" Dopiero potem polatam u Was i poodpowiadam

Abraham Darby, którego kupiłam w Pęchcinie ma pierwsze kwiaty. Rzeczywiście jest piękny

Edenka też zaczęła kwitnąć. Ciekawe ile w pierwszym roku będzie miała kwiatów?

Śmiem twierdzić,że to nie jest Abraham i ten pączek też do Edenkowego nie jest podobny.
Edenka ma biały pączek z różową obwódką,a ten jest żółtawy...

Odnośnie pseudo Lanender Perfum,to nie znam jej,ale jest śliczna,ciesz się
Nawet moja Violette Perfume jest jaśniejsza.
Poczekajmy na kolejne kwiaty,może wtedy zdiagnozujemy imię

Śliczne masz te naparstnice brzoskwiniowe

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 02:01, 02 lip 2016

Do góry
Urszulla - Dobrze,że ten krwawnik posadziłam przy Arturze,bo niższą różyczkę by zdominował całkowicie

agata19762 - tak fajna jest,każdego dnia ma ciemniejszy kolor

Ostróżki zerwałam i czekam aż dojrzeją nasienniki

Kasya
- tak,to ślicznotka,ma szybiście rózowy kolor,ale bardzo lubię te misternie poukładane płatki.

Madzenka -

monteverde -Kilka róż od ciebie też odgapiłam Stephanie Baronin zu Guttenberg ,zachwyca mnie niezmiennie
Z tej szkółki,której link wkleiłaś, w tym sezonie dostałam bardzo liche sadzonki,na dodatek 2 różne metki na jednej róży. Spada jakość,a cena wygórowana...
jolanka - zaraz lecę na zwiady do cię

Sebek - widzisz,a ja za każdym razem chcę więcj i wyżej
Każdy ma hopla własnego chowu

Zagajanka -Guernsey jest delikatna tylko w początkowej fazie rozkwitu,później tak wygląda

Deszczu u mnie nie było w ostatnich dniach,może Wedding piano zdąży się otworzyć

Urszulla - Sama jestem ciekawa jak będzie bujny,chciałabym żeby szalał,jak te botaniczne,masa dzwonków-zobaczymy

MarekW - ja 3 już teraz wykopała,bo przez swoją głupotę bym je ukatrupiła,nasypałam obornika kurzego do dołków i marniały w oczach,za mocne stężenie
Teraz je moczę,żeby wypłukać nadmiar,może uda mi się uratować chociaż 2,bo jedna już łysa,odpadły wszystkie listki
Goethe do przesadzenia na jesień,źle znosi słonko,ale żyje

Bogdzia - nie zauważyłam,żeby moje dzwonki się rozkładały,ale muszę to poobserwować,co się z nimi dzieje kiedy przekwitają

Kasik - masz rację,to jest nie do opisania,przynajmniej ja nie potrafię

Może najbardziej odda to,że kiedy wracam rano po pracy do domu,to moje pierwsze kroki kieruję do róż,oglądam która już kwitnie,jak pachnie
Łapię za aparat,żeby uchwycić ten moment jeszcze z rosą.
A mój eM zagląda przez okno i puka się w głowę To poważna choroba już...

Ale najbardziej lubię wieczory,kiedy zapach róż jest intensywniejszy i miesza z zapachami maciejki,tytoniu pachnącego i innych pachnących zielsk.

Odnośnie wyboru,to nie wiem na jakie stanowisko chcesz je posadzić.
Chopin jest wielgachny. Ma duże liści,duże kwiaty.Generalnie róża z konkretnymi gabarytami

Nie znam La Perle,ale ze zdjęć z netu widzę,że ma żółtawe odcienie.
Chopin w pierwszej fazie tez takie ma,więc kolorystycznie są podobne te róże.

Tutaj widać ,że w pierwszym kwitnieniu sięga niemal wysokości siatki,w drugim jest jeszcze wyższy.

Anulajda w raju 01:48, 02 lip 2016

Do góry
Burgundy Ice sadzone z gołym korzeniem rośnie u mnie w trzech różnych miejscach w pełnym słońcu w rannym i w południowym łącznie 14 szt ale wszędzie tak samo wygląda nie straszne mu upały i deszcz bez szału na razie ale lubię go, ma delikatny kwiat na cienkich pędach ale trzyma się prosto i długo się utrzymuje nawet jak przekwita to niczego sobie kolor jest,czekam na plamy koloru z daleka wśród traw i hortensji bo potencjał ma wielki i mam nadzieję że mnie nie zawiedzie bo więcej nic od niego nie oczekuję

To tyle na dziś z moim podsumowaniem różanym z jednej strony działki

c.d. nastąpi
Dwa ogrody 01:35, 02 lip 2016

Do góry

na rabacie ziołowej jedno miejsce zdominował w tej chwili mak

a w nowym czekała na mnie dziś rano makowa niespodzianka, niestety aparat nie oddaje koloru, z daleka wygląda jak czarny, z bliska baardzo ciemne wino;

Anulajda w raju 01:25, 02 lip 2016

Do góry
Falstaff sztywny jegomość ale tylko w pąkach z czasem otwierania się bardzo duży kwiat który zwisa pod ciężarem podobno z czasem się usztywni, sadzony z doniczki w tym roku, wypuszcza długie pędy,chyba będzie nadawał się do kulkowania muszę obadać je bo z widoku są masywne... ale i tak jest lepszy od Munstead Wood który jak na razie bez szału, wiotki kłujący mały krzaczek ale był sadzony z gołym korzeniem na jesień to mu wybaczam,też wybuścił długaśny ale wiotki pęd to go z łatwością przypiełam teraz do ziemi, testowo...
Falstaff...
Ogródek Mirelli 01:20, 02 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Zdecydowałam, że przy tarasie posadzę hortensję Annabell Strong i żurawki.
Szału nie będzie wiem, ale decyzja jest taka, że ogród ma być prosty

Towarzyszyć jej będą żurawki

Kilka z tych żurawek planuję posadzić przy magnolii. Wiem, że magnolia nie lubi mieć nic w nóżkach, ale takiego pustego miejsca nie chcę zostawić. Przetestuję jak będzie rosła

Cudne pola żurawkowe będą
Dwa ogrody 01:14, 02 lip 2016

Do góry
Bożenko, dziękuję

W starym cynie z szałwią muszkatołową, której pozwoliłam wysiać się w ubiegłym roku, aminek to tu, to tam

czarnuszce i szałwii tricolor też nie przeszkadzałam

i aminek z bliska

dalie zaczynają, oczywiście pomyliłam karpy, ta "angielska" miała rosnąć w nowym

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies