Aniu wydaje mi się, że jest lepiej. Zastanawiam się, nad zmianą dekoracji pod różą, czy rozbierać to koło? Chciałam te kostki brukowe zamienić na granitowe ale teraz myślę o tym aby je zlikwidować całkowicie...chociaż ono takie dość oryginalne
Szalona magnolia wypuściła nowe pędy z takimi ogromniastymi liśćmi nie wiem obciąć czy je zostawić? W sumie to prowadzę ją raczej na drzewko niż krzak bo pod spodem juki i azalie rosną co dwa lata obcinam dolne korony teraz ma dwa pnie i nie wiem czy zostawić ten trzeci co nowy wypuściła czy wyciąć niech się koncentruje na tym co jest
Jedno z dwóch drzewek owocowych
Druga to jabłonka idared, która reż ma jabłuszka na razie jeszcze zielone
Mam jeszcze starą gruszę ale ona niestety pomimo obcinania, opryskiwania owoce ma mało spektakularne. Trzymam ją raczej z sentymentu bo to najstarsze drzewo w ogrodzie i na wiosnę zawsze ładnie kwitnie
Witaj Kamilo
Trafiłam do Ciebie od Marty z "Jestem w polu"
Przejrzałam cały wątek i jestem pełna podziwu. Po pierwsze dla Ciebie, za siłę i energię mimo różnych problemów, prace brukarskie w mojej głowie się nie mieszczą, chociaż też pracy się nie boję Po drugie podziwiam ogród-busz, pełen różnorakich roślin, zadbany, ładnie skomponowany i przyjazny dla ludzi i zwierząt, do tego warzywniak, wiele młodych dziewczyn woli tylko ogród rekreacyjny, dlatego podziwiam Twoją chęć do uprawiania warzyw i owoców , zresztą ta część ogrodnictwa najszybciej przynosi wymierne i smaczne efekty
A teraz, proszę uświadom mnie co to jest "miś polarny", bo tego w żargonie ogrodowiskowym, jeszcze nie widziałam
Fajnie prowadzisz ogórki ja stosuję siatkę leśną
Na koniec chciałam zapytać odnośnie "Weekend w Rosarium", chcę się tam wybrać w niedzielę, czyli drugiego dnia, powiedz mi, czy będę tam mogła zrobić jakieś zakupy?