Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 00:14, 17 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Chyba wszyscy dziś działali w ogrodach , gdzie nie wejdę zmiany

Sylwia u nikogo nie byłam jeszcze, o 22 wróciłam do domu
kamila66 00:17, 17 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Wszyscy widzę korzystają z tego, że pada i nie ma słońca i przesadzają
U mnie też dziś rewolucja
Pozdrawiam Kamilka.

Pogoda niestety kiepska dla nas, roślinki sobie poradzą. O wiśnie się nie martwię, wiąz był dwuletni może ucierpieć ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie
kamila66 00:35, 17 lip 2016

na dobranoc

Katkak 08:51, 17 lip 2016

Kamiś te wielskie kwiatki to z lewej kosmos, a z prawej odętka wirginijska. Wysiałam ją z 3 dni temu, ciekawe czy się uda. Masz rację - kamień i woda to fajne połącznie. Zmiany bardzo korzystne. Kamiś, gdybyś mieszkała w Ostrowcu Świętokrzyskim byłabym choćby dziś , ale ten Wielkopolski coś wybitnie nie po drodze . A żałuję bo bardzo chciałabym Twój ogród zobaczyć. Pie masz cudne. Jak patrzę na te pyszczyska to mam ochotę ucałować .
AsiaK_Z 10:00, 17 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Tak Ewuniu to melisa, wyrywam do bieżącej konsumpcji Woda z cytryną i melisą dobrze smakuje

Oooo tak i pewnie uspokaja lekko skołatane newry ogrodnika kiedy coś nie rośnie
Ślicznie jest u Ciebie
uziemiona 10:21, 17 lip 2016

Kamila dzięki za fotki, u Ciebie pęcherznica w towrzytwie zimoziel. i ładne tło, więc zimą ładnie. Ja w pon. jadę po cisy, ale pech. muszę przesadzić, nie pozbędę się ich. Jestem pełna podziwu, jak przy takich pieskach utrzymujesz trawnik w takim stanie!
kamila66 14:11, 17 lip 2016

Katkak napisał(a)
Kamiś te wielskie kwiatki to z lewej kosmos, a z prawej odętka wirginijska. Wysiałam ją z 3 dni temu, ciekawe czy się uda. Masz rację - kamień i woda to fajne połącznie. Zmiany bardzo korzystne. Kamiś, gdybyś mieszkała w Ostrowcu Świętokrzyskim byłabym choćby dziś , ale ten Wielkopolski coś wybitnie nie po drodze . A żałuję bo bardzo chciałabym Twój ogród zobaczyć. Pie masz cudne. Jak patrzę na te pyszczyska to mam ochotę ucałować .

Kasiu dziękuję za oświecenie
Miejsce, które wskazałaś nadaje się na ciuradełko najbardziej bo najwięcej czasu tu spędzamy
Wiem, że odległość między nami jest duża, może kiedyś z eM wybierzecie się na podróż po Wielkopolsce, nocleg u mnie masz
Ucałuję pieski od Ciebie
kamila66 14:12, 17 lip 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Oooo tak i pewnie uspokaja lekko skołatane newry ogrodnika kiedy coś nie rośnie
Ślicznie jest u Ciebie

Asiu dziękuję bardzo Mam nadzieję, że mnie wycisza
kamila66 14:16, 17 lip 2016

uziemiona napisał(a)
Kamila dzięki za fotki, u Ciebie pęcherznica w towrzytwie zimoziel. i ładne tło, więc zimą ładnie. Ja w pon. jadę po cisy, ale pech. muszę przesadzić, nie pozbędę się ich. Jestem pełna podziwu, jak przy takich pieskach utrzymujesz trawnik w takim stanie!

Też muszę kupić kilka cisów. Jaką wybrałaś odmianę?
Trawnik ma ziemne dziury ale staram się je łatać pikując stare kępy, tylko takie dają radę. Pogodzona jestem z krwawnikiem i koniczyną bo mocno zadarniają. Poza tym leje leje i leje wodą
elka_ 14:21, 17 lip 2016

Witaj Kamilo
Trafiłam do Ciebie od Marty z "Jestem w polu"
Przejrzałam cały wątek i jestem pełna podziwu. Po pierwsze dla Ciebie, za siłę i energię mimo różnych problemów, prace brukarskie w mojej głowie się nie mieszczą, chociaż też pracy się nie boję Po drugie podziwiam ogród-busz, pełen różnorakich roślin, zadbany, ładnie skomponowany i przyjazny dla ludzi i zwierząt, do tego warzywniak, wiele młodych dziewczyn woli tylko ogród rekreacyjny, dlatego podziwiam Twoją chęć do uprawiania warzyw i owoców , zresztą ta część ogrodnictwa najszybciej przynosi wymierne i smaczne efekty

A teraz, proszę uświadom mnie co to jest "miś polarny", bo tego w żargonie ogrodowiskowym, jeszcze nie widziałam

kamila66 napisał(a)
Kupiłam ML i misia polanego nie mogłam się powstrzymać

Fajnie prowadzisz ogórki ja stosuję siatkę leśną

kamila66 napisał(a)

Trzy bambusy związane ze sobą, wiązanie stanowi później opór dla sznurków od ogórków, dzięki temu sznurki się nie zsuwają. Sznurek powinien być taki jak do snopowiązałek ale ja takiego nie posiadam. Przywiązuję sznurek do ogórka, robię luźne oczko, które zatrzymuje się na pierwszym liściu, naciągam do bambusa i wiąże u góry na tym koniec pracy .

Na koniec chciałam zapytać odnośnie "Weekend w Rosarium", chcę się tam wybrać w niedzielę, czyli drugiego dnia, powiedz mi, czy będę tam mogła zrobić jakieś zakupy?

Pozdrawiam serdecznie