Pogoda niestety kiepska dla nas, roślinki sobie poradzą. O wiśnie się nie martwię, wiąz był dwuletni może ucierpieć ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie
Kamiś te wielskie kwiatki to z lewej kosmos, a z prawej odętka wirginijska. Wysiałam ją z 3 dni temu, ciekawe czy się uda. Masz rację - kamień i woda to fajne połącznie. Zmiany bardzo korzystne. Kamiś, gdybyś mieszkała w Ostrowcu Świętokrzyskim byłabym choćby dziś , ale ten Wielkopolski coś wybitnie nie po drodze . A żałuję bo bardzo chciałabym Twój ogród zobaczyć. Pie masz cudne. Jak patrzę na te pyszczyska to mam ochotę ucałować .
Kamila dzięki za fotki, u Ciebie pęcherznica w towrzytwie zimoziel. i ładne tło, więc zimą ładnie. Ja w pon. jadę po cisy, ale pech. muszę przesadzić, nie pozbędę się ich. Jestem pełna podziwu, jak przy takich pieskach utrzymujesz trawnik w takim stanie!
Kasiu dziękuję za oświecenie
Miejsce, które wskazałaś nadaje się na ciuradełko najbardziej bo najwięcej czasu tu spędzamy
Wiem, że odległość między nami jest duża, może kiedyś z eM wybierzecie się na podróż po Wielkopolsce, nocleg u mnie masz
Ucałuję pieski od Ciebie
Też muszę kupić kilka cisów. Jaką wybrałaś odmianę?
Trawnik ma ziemne dziury ale staram się je łatać pikując stare kępy, tylko takie dają radę. Pogodzona jestem z krwawnikiem i koniczyną bo mocno zadarniają. Poza tym leje leje i leje wodą
Witaj Kamilo
Trafiłam do Ciebie od Marty z "Jestem w polu"
Przejrzałam cały wątek i jestem pełna podziwu. Po pierwsze dla Ciebie, za siłę i energię mimo różnych problemów, prace brukarskie w mojej głowie się nie mieszczą, chociaż też pracy się nie boję Po drugie podziwiam ogród-busz, pełen różnorakich roślin, zadbany, ładnie skomponowany i przyjazny dla ludzi i zwierząt, do tego warzywniak, wiele młodych dziewczyn woli tylko ogród rekreacyjny, dlatego podziwiam Twoją chęć do uprawiania warzyw i owoców , zresztą ta część ogrodnictwa najszybciej przynosi wymierne i smaczne efekty
A teraz, proszę uświadom mnie co to jest "miś polarny", bo tego w żargonie ogrodowiskowym, jeszcze nie widziałam
Fajnie prowadzisz ogórki ja stosuję siatkę leśną
Na koniec chciałam zapytać odnośnie "Weekend w Rosarium", chcę się tam wybrać w niedzielę, czyli drugiego dnia, powiedz mi, czy będę tam mogła zrobić jakieś zakupy?