Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

Makao_J 14:33, 17 lip 2016

Przesadzanie fajnie wyszło. Podziwiam jednak wytrwałość w przekładaniu tych kamieni.
kamila66 14:39, 17 lip 2016

elka_ napisał(a)
Witaj Kamilo
Trafiłam do Ciebie od Marty z "Jestem w polu"
Przejrzałam cały wątek i jestem pełna podziwu. Po pierwsze dla Ciebie, za siłę i energię mimo różnych problemów, prace brukarskie w mojej głowie się nie mieszczą, chociaż też pracy się nie boję Po drugie podziwiam ogród-busz, pełen różnorakich roślin, zadbany, ładnie skomponowany i przyjazny dla ludzi i zwierząt, do tego warzywniak, wiele młodych dziewczyn woli tylko ogród rekreacyjny, dlatego podziwiam Twoją chęć do uprawiania warzyw i owoców , zresztą ta część ogrodnictwa najszybciej przynosi wymierne i smaczne efekty

A teraz, proszę uświadom mnie co to jest "miś polarny", bo tego w żargonie ogrodowiskowym, jeszcze nie widziałam

Fajnie prowadzisz ogórki ja stosuję siatkę leśną

Na koniec chciałam zapytać odnośnie "Weekend w Rosarium", chcę się tam wybrać w niedzielę, czyli drugiego dnia, powiedz mi, czy będę tam mogła zrobić jakieś zakupy?

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Ela
Jeszcze u Ciebie nie byłam ale widzę, że odwiedzamy te same ogrody
Warzywa i owoce eko i prosto z krzaka to mega frajda eM marudził, że robię taki ogród ale teraz zmienił zdanie wczoraj na obiad mieliśmy naleśniki z owocami z ogrodu, maliny, borówki, porzeczki, to się je oczami, tak kolorowo na talerzu . Kręcę koktajle z tego co urośnie, truskawki, maliny, mięta. Teraz czekamy na winogrono
Miś polarny to polska nazwa hortensji Polar Bear ma bardzo duże kwiatostany http://albamar.pl/hortensje/628-hortensja-bukietowa-polar-bear-hydrangea-paniculata.html
Nic nie wiem na temat Rosarium, ponieważ będzie to mój pierwszy raz Też wybieram się w niedzielę
kamila66 14:47, 17 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Przesadzanie fajnie wyszło. Podziwiam jednak wytrwałość w przekładaniu tych kamieni.

Aniu wydaje mi się, że jest lepiej. Zastanawiam się, nad zmianą dekoracji pod różą, czy rozbierać to koło? Chciałam te kostki brukowe zamienić na granitowe ale teraz myślę o tym aby je zlikwidować całkowicie...chociaż ono takie dość oryginalne

kamila66 14:48, 17 lip 2016

Aniu najgorzej chyba z tymi wielkimi kamlotami i drobnicą, reszta jest ok
elka_ 15:11, 17 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Aniu wydaje mi się, że jest lepiej. Zastanawiam się, nad zmianą dekoracji pod różą, czy rozbierać to koło? Chciałam te kostki brukowe zamienić na granitowe ale teraz myślę o tym aby je zlikwidować całkowicie...chociaż ono takie dość oryginalne

Jeśli mogę wtrącić, wygląda dobrze, ale jak rozbierzesz i obsadzisz roślinną obwódką, będzie jeszcze lepiej
Może kilka inspiracji znajdziesz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?commit=Szukaj&page=2&q=skarpetki&search_in=posts&utf8=%E2%9C%93

Może w Rosarium znajdziemy się i chwilę dla siebie?
elka_ 15:12, 17 lip 2016

A, dziękuję za "misia" jest imponujący
Makao_J 22:09, 17 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Aniu najgorzej chyba z tymi wielkimi kamlotami i drobnicą, reszta jest ok

I tak podziwiam. Ja bym chyba się wsicikła gdybym tak miała przy każdym sadzeniu te kamyki przekładać
kamila66 12:05, 18 lip 2016

elka_ napisał(a)

Jeśli mogę wtrącić, wygląda dobrze, ale jak rozbierzesz i obsadzisz roślinną obwódką, będzie jeszcze lepiej
Może kilka inspiracji znajdziesz tutaj https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?commit=Szukaj&page=2&q=skarpetki&search_in=posts&utf8=%E2%9C%93

Może w Rosarium znajdziemy się i chwilę dla siebie?

Dzięki Elka, wróciłam po urlopie do pracy jak znajdę chwilę to przejrzę
Kiedyś myślałam o takiej obwódce jak ma Sylwia https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=300

Jeśli chodzi o Rosarium to chętnie się spotkam ale trzeba się dowiedzieć o co chodzi z tymi zaproszeniami.
kamila66 12:09, 18 lip 2016

elka_ napisał(a)
A, dziękuję za "misia" jest imponujący

Ciekawa jestem po ilu latach kwiat osiąga te 40 cm. Na razie nie ma ani jednego kwiatka...
kamila66 12:11, 18 lip 2016

Makao_J napisał(a)

I tak podziwiam. Ja bym chyba się wsicikła gdybym tak miała przy każdym sadzeniu te kamyki przekładać