Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:41, 28 maj 2012

Do góry
Różne różności - ten rozmach jest niesamowity

Truskawki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:36, 28 maj 2012

Do góry
Tak Martuś - I understand

Pierwsze zdjęcia z wystawy CHFS - na głównym pawilonie. Zdjęcia niestety z telefonu, bo karty nie chcą mi zadziałać....

Paczcie na te mieczyki

Przepiękne bonsai

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:40, 28 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Kochani - witajcie Już jestem w domku - home sweet home

Nie wiem co tu napisaliście, ale niedługo przeczytam - po obiadku Na wycieczce było wspaniale, grupa była świetna - a zwłaszcza ogrodowiskowa. Ile mam zdjęć - nie wiem Ale na pewno się dowiem.

Na pewno muszę nadrobić sprawy szkolne, ale podobno nadrabiania nie mam dużo - także sponiaczek - jeszcze będziecie mnie tu widywać przed 29 czerwca

Do zobaczenia - online jak i w sobotę

Sebek daj spokój szkoła nie zając nie ucieknie !!! DAwaj foty bo nas skręca ! Chyba z nerwów zacznę podlewanie bo nie wytrzymam!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:37, 28 maj 2012

Do góry
Skoro Sebek jest to znaczy podróż odbyła się bez zakłóceń i szczęśliwie wylądowałaś Danusiu z Witkiem P.na ojczystym lądzie.Witam i również gratuluję czwartej setki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:39, 28 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebku i ja Cię witam. Było mi baaaaaaardzo miło. Wycieczka z fajnymi ludźmi to jest TO. I dzięki Tobie (i Danusi, bo szliście razem wtedy) weszliśmy poza programem do prawdziwego Tajemniczego Ogrodu. I nie zapomnę tej wizyty w nim do końca życia. Pamiętasz jak krzątaliśmy się w szklarni-oranżerii Lady Morton w charakterze "ogrodników"?

Było wesoło, kolorowo i bajecznie.

Teraz przyłóż się do zajęć szkolnych.

Ewuś - nigdy tego nie zapomnę A zwłaszcza chowania pod bluzę pelargoni Już posadzone Pozdrawiam Cię serdecznie i do zobaczenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:34, 28 maj 2012

Do góry
Danusiu - ale Ci narozrabiali Ale ogród wygląda bosko - chyba Ci przywiozę jakiegoś krasnala w sobotę i go tam postawię
Daj to zdjęcie koniecznie do jakiegoś archiwum
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:17, 28 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie wiem co tu napisaliście, ale niedługo przeczytam - po obiadku Na wycieczce było wspaniale, grupa była świetna - a zwłaszcza ogrodowiskowa. Ile mam zdjęć - nie wiem Ale na pewno się dowiem.

Na pewno muszę nadrobić sprawy szkolne, ale podobno nadrabiania nie mam dużo - także sponiaczek - jeszcze będziecie mnie tu widywać przed 29 czerwca

Proszę, jak tylko wrócił z Anglii to od razu przeszedł na język angielski.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:41, 28 maj 2012

Do góry

Żurawka - Heuchera 12:25, 28 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Poproszę o pomoc w identyfikacji:
1.
2.

Całkiem możliwe, że to ta sama odmiana, choć wcale nie wygląda podobnie. Małe sadzonki mają po kilka b. jasnych listków, 2-letnia (podobno) roślina ze zdjęcia nr 2. nie ma takich.

Druga to georgia peach na pewno - moje też mają białe kwiaty. Jesli ta pierwsza będzie miała czerwone to jest to vienna

Ta pierwsza to na 100 % Vienna a druga to już wiadomo obie dobrze się nadają na słonko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:55, 28 maj 2012

Do góry
Sebek chyba jeszcze w podróży - nadal nic
Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 21:33, 27 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi się podoba

Rododendronowy ogród. 22:11, 26 maj 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Bogdziu muszę przyznać że większe wrażenie robią twoje RH niż te u państwa Pudełków w Pisarzowicach . byłam wczoraj z mamą ( wycieczka na dzień matki ) i byłyśmy przerażone ogromem strat . pan Pudełko jest bardzo zmartwiony sytuacją . to wielkie gospodarstwo jest znane w całej europie z uprawy azalii i RH. polecam do odwiedzenia w maju . u ciebie chyba musi być przez te olbrzymie drzewa bardzo zacisznie w ogrodzie - prawda? . dlatego takie kwitnienia

Alinko nic bardziej mylnego . Kto był to widział, mam sporo roślin przemarzniętych bo u mnie te mrozy jak były to grama sniegu nie było. Przemek - Shrekol mieszka bardzo blisko mnie , tez narzekał ale chociaż na podjeżdzie trochę zebrał a u mnie nie było skąd wziąc. Tak mniej wiecej 1/3 roślin wcale nie kwitła a sporo musiałam poprzesadzac żeby mniej raziły gości w inne mniej reprezentacyjne miejsca.No a potem dzień przed zjazdem był przymrozek który też pomroził młode listki i kwiaty. U Sylllwii było gorzej niż u mnie ale i moim bardzo się oberwało i w rezultacie mam krzaki które w połowie są pomrożone a w połowie kwitną.Okropne to wygląda.A tam gdzie pomarzły liście to juz w przyszłym roku kwiatów nie będzie bo te pędy więdną i nie zawiążą pąków. Ale że mam sporo tych rh to znalazły się i takie przy których można było zdjęcie zrobic i udawac że jest pieknie.Jak jeszcze raz bedzie taka zima to te które mozolnie próbuja się ratowac całkiem padna a najbardziej żal by mi było azalii japońskich Melina. Bardzo pomarzły ale puszczają listki i gdyby zima była lekka to by dały radę a jak będzie ostra to już nie poradzą sobie. Sebek był u Pudełków przed przymrozkami i zrobił piękne zdjęcia a potem widocznie i u nich pomroziło jak tak Ci mówili.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:52, 25 maj 2012

Do góry
Sebek, a Ty oceny masz juz wystawione?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:55, 25 maj 2012

Do góry
Fiufiu, Sebek. Chyba nawet wiem gdzie grasowaliscie
A teraz to nie pogadasz, Czelsi, Ingland, Flaler szol
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:44, 25 maj 2012

Do góry
Aniu asc, powiem Ci, ze ja dopiero zaczynam z zurawkami, zobaczymy co z tej przygody wyjdzie
I nie badz taka skromna

Motylku, to na 99% typowy ogrodowy. Powinien wytrzymac

Puska, u mnie wszystkie miskanty poszly Nic nie wypuszczaly. W czesci dosadzilam nowe, ale zal mi tamtych Piorkowki tez jakies mizerne, dopiero wypuszczaja. Echhhhhh

Marzenko, kupie ten Larvaren czy jak to sie nazywa i sprobuje, ale az przykro patrzec

Alina, Ania, Ana, no wlasnie, ciekawe zjawisko....

Sebek, toz leje, ale florovit nie zadziala jesli jest szkodnik, albo inny grzyb

Kasiu, maja wilgotno, ale moze i je zalalam, tyle, ze gdybym zalala to wszystkie w tym pasie by padly, a tak trzy padly a 12 rosnie, slabo, ale jednak...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 24 maj 2012

Do góry
nie ma nadzoru to kobitki po wątkach szaleją
Wracaj Sebek i pilnuj !
Mój mały raj na ziemi :) 20:06, 24 maj 2012

Do góry
zakwitł kolejny rh , mój ulubiony - mam nadzieję, że reszta pąków tez ruszy, póki co...połowa

brzoza (przytargana od Szmitów przez Gosię i jej dzielnego M) stanęła w wyznaczonym miejscu -
tu będzie ale bardziej wysunięta (póki co nie chcę maltretować trawy)

karangany już nie ma (Sebek i Gosia świadkami!) za to w żwirku są 4 konwaliki -
no teraz jeszcze nie widać (ale fotki były robione zanim je wsadziłam)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:39, 24 maj 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

Melduję, że Szefowa o 8:57 wylądowała z "grupą szturmową"

quercze to kto w końcu pojechał, Szefowa, sebek, Gosiak też?bo ja opóźniona

Ja mam wieści, że jeszcze Pszczółka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:32, 24 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Melduję, że Szefowa o 8:57 wylądowała z "grupą szturmową"

quercze to kto w końcu pojechał, Szefowa, sebek, Gosiak też?bo ja opóźniona
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:11, 24 maj 2012

Do góry
Sebek udanej wyprawy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies