Nie no....Dorodne masz pomidorki. Ja też swoje opitoliłam z liści i od razu zaczęły się uśmiechać do słoneczka. Dynia też nabiera masy. Ja sadzę kolo kompostownika i jak coś to "każę jej" rosnąć w jego kierunku. Czasem mnie nie słucha. Wczoraj też musiałam jej przypomnieć, w którym miejscu znajduje się kompostownik Za to cukinie są grzeczne i rosną sobie w miejscu. Nigdzie się nie wybierają. Mam po jednej z każdego koloru. Najszybciej zaczęła dojrzewać zielona. Wczoraj zerwałam dorodny okaz na placuszki.
Dzisiaj na obiad będzie fasolka
Dla Ani
tego żółtego już miałam, okazuje się
jeżówka
Ścieżka dalej nie gotowa ale bergenie i runianka już posadzone w moim leśnym zakątku. Bergenie ładnie się przyjęły i mają nowe piękne liście
Jola, wersja robocza tego o co mi chodzi. Tu po prawej stronie co nie ma trawy to będą trzmieliny na pniu i chyba miskanty plus kwiaty sezonowe bo dalej mam rabatę gotową, muszę tylko je połączyć. Z tyłu są szmaragdy, Pisardii, miskany, kula bukszpanowa i hortensja oraz goździki rosną obecnie.
Natomiast z lewej strony placu też muszę połączyć rabaty, do śliwy jest bukszpanowo-miskantowa a od śliwy w stronę placu rośnie sobie hortensja Diamant Rouge. Cos tam muszę dosadzić ale jeszcze nie mam ostatecznej wizji. Na pewno turzyce bo mam do podziału sporo.
Pomidorki Już im trochę liście poobrywałam, zgodnie z zaleceniem Toszki
Dynia olbrzymia na miejscu nie kupionego jeszce drzewka
Kabaczki i cukinie zjadły mi roślinki ozdobne Za rok muszę bardziej przemyśleć miejscówkę dla nich.
ło matko, to naprawdę bardzo dorodne a jak daleko od nich masz opaskę bukszpanową ?
co do sadzenia to ja się wielce dokładam w tym roku, mieszaniny robię wg receptury Toszki, wykpuję naprawdę spore dołki, trochę schodzi - wczoraj 3 godziny sadziłam 11 rozplenic - oczywiście z przerwą z powodu córki na "daj picie, odczep przyczepkę od hulajnogi" etc
jak znam życie to przedobrzę, w przedobrzaniu jestem mistrzem
aaaa i jeszcze 7 razy mierzyłam, za każdym razem wszystkie pomiary wychodziły inaczej więc w mierzeniu tez jestem niezła
Witajcie Najpierw wkleję zdjęcia z wczoraj, a potem odpowiem
Mój szpaler z Silver Dolar W tym roku jeszcze niski ale mam nadzieję, że za rok będzie lepiej
Patyczki Anabellek, jeszcze nie przesadzam, dopiero na jesieni
Perovskie bardzo łamliwa w tym roku
Ogórki zjadły barwinek