Ja też nie obcinam hostom kwiatów bo je lubię, a one i tak się rozrastają Fajnie nasadzone rośliny i piękna rabata powstaje, a fotami się nie przejmuj, moje nie lepsze
Wide Brim też spora rośnie, moje mają ok. 1 metr średnicy. Jak chcesz, to następnym razem zmierzę i Ci powiem dokładnie. Co prawda swoje lata mają, ale to odmiana która szybko rośnie.
Rodek po regeneracji - pacjent wygląda na zadowolonego
I pytanie jakie to turzyce? Hakone też widziałam, bardzo ładne. Miałam kupować zieloną, ale może się na tę odmianę skuszę.
Dzięki Sylwuś Fajnie, że się roślinki podobają.
To może i ja zostawię kwiaty w spokoju. Już myślałam żeby je do wazonu ścinać, ale one takie kruche, więc jak je przewozić żeby się nie połamały
Wzięło mnie nieźle z tymi hostami, ale to przez forum...taka miłość od pierwszego wejrzenia.
Warzywa zaczęły mi "dusić" rośliny ozdobne. A nad dyniowatymi to przestałam już panować. Ale to był taki trochę eksperyment...to mój pierwszy rok i chciałam zobaczyć czy coś z tego w ogóle będzie. Rzodkiewką i sałatą nie możemy się wprost najeść taka jest dobra I wszystko samo rośnie bez żadnych nawozów.
Że mnie żaden specjalista, to jak cie nauczę,ale chętnie cię odwiedzę ja bym pomidory trochę poderwała. My już sałaty i rzodkiewki mamy powoli dosyć, lada dzień będzie cukinia a i wczoraj już ziemniaki swoje podbierałam
American Halo rozsadź co metr - za trzy lata mi podziękujesz za tę radę. Moje Wide Brim rosły w fatalnych warunkach, prawie w pełnym słońcu, na bardzo suchym stanowisku, przy sośnie, modrzewiu i brzozie, czyli przy największych pijakach. Świetnie dawały sobie radę. Jedną z nich przesadziłam jesienią, druga dalej tkwi tuż przy brzozie. Ta przesadzona ma teraz zdecydowanie więcej cienia i liście dużo ładniejsze od tej przy brzozie. Jesienią też będę ją przesadzać. Obie są ogromne.