Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:31, 28 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Skoro ma być zwiewna więc może jakaś trawa. Może trawa pampasowa? Albo jakiś miskant?

Pewnie miskant
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:26, 28 sie 2015

Do góry
Skoro ma być zwiewna więc może jakaś trawa. Może trawa pampasowa? Albo jakiś miskant?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:01, 28 sie 2015

Do góry
I jeszcze obiecane wcześniej moje trawki

zebrinus

miskant

rozplenica od Alinki

rubrum

Ogródek Iwony 22:44, 27 sie 2015

Do góry
Gosiu, na trawkach się nie znam, mam pierwszy sezon. Mam jeszcze Grose Fontanne, ale czytałam, ze kwitnie później.
Ale właśnie byłam u Malgosi, a u niej zaczyna kwitnąć Miskant Graizella. Popytaj się o niego. Rok temu go kupowała chyba i mnie zachwycał. Niestety go nie mam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=479
Ogródek Iwony 22:34, 27 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, to miskant klaine fontanne
Poleciałam zmierzyć. Ma 140 cm wysokości z pioropuszami, ale u mnie dopiero od wiosny. Sliczny, nie ?

Dziękuję Iwonko.Jest śliczny.
Wyczytałam, ze on do 160cm.rośnie. Dla mnie ciut za niski.Potrzebuję tak 2m. za basenem.Może polecisz mi wyższą a podobną trawkę??????
Ogród Loczka 20:59, 27 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Wow, cudownie to zrobiłeś!
Świetna zmiana. Muszę pomyśleć u mnie nad czymś takim.
A jakie trawki tam dałeś?

Dzięki Carex phoenix green, morning light miskant i żurawki
Ogródek Iwony 19:27, 27 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Iwonko piękne te zmianyNie mogę oczu oderwać od zdjęć.
Czy możesz napisać co to za trawka, duża, z białymi pióropuszami przy bramie???Bardzo mi się podoba.Jaka ona duża rośnie??

Gosiu, to miskant klaine fontanne
Poleciałam zmierzyć. Ma 140 cm wysokości z pioropuszami, ale u mnie dopiero od wiosny. Sliczny, nie ?
Lawendowy zawrót głowy 18:59, 27 sie 2015

Do góry
frezja napisał(a)

powiedz jeszcze ,jakie trawy masz za hortensjami i co przed nimi oraz co to co duża trawa po prawo..w wolnym czasie wpadnij proszę do mnie może znajdziesz receptę na mój kącik..

Za hortkami sa rozplenice gigantus nazwy nie znam, a te duze dominujace to miskant Variegatus ))))

Przed hortensjami sa bukszpany
Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:43, 27 sie 2015

Do góry
urzekło mnie Twoje połączenie hortki, róży , jeżówek ,liliowców, trawek rabata wygląda cudnie, popełnię chyba plagiat, w tym roku jak byłam w Horulusie to urzekły mnie właśnie liliowce i nabyłam 10 sztuk. Nie bardzo wiedziałam z czym je połączyć a u Ciebie taka inspiracja. Ta trawka o miskant ml ? zaznaczam i bede odwiedzać.
Moje małe królestwo 17:09, 27 sie 2015

Do góry
u nas 30 stopni, duszno strasznie wiem, że się powtarzam ale nadal trwa odgarnianie i mózg mi się gotuje od pomysłów a może od temperatury popatrzyłam co mam i mam juki na wydanie może ktoś potrzebuje to ja bardzo chętnie się podzielę.Na nowej rabacie miały stanąć berberysy o taki

ale chce dać cos co na zimę nie gubi liści a było by w takim kolorze
może lepiej posadzić trzmielinę na obwótkę rabty

tłem bedzie pęcherznica, potem miskant ml i hortki limki a przed limkami trzmielina lub berberys
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:22, 27 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Miskant zimują bez problemu, z Rubrum już 2 sezony bez efektu, tak samo z Vertigo, a mam przecież rośliny z nie naszego klimatu i żyją

U mnie Irenko judaszowiec, cedr himalajski, gunnera i kuningamia też żywe po zimie i świetnie się mają
Zobaczymy jak będzie, strzelać się o nią nie będę.
W ogóle to w zasadzie trawy mi się nie podobały dopóki u Alinki nie zobaczyłam i u Małej Mi na fotach i tak się pomału do nich przekonuję.
Kupiłam dwie turzyce i podzieliłam na trocinowej tak po obwodzie, miskanty mam przy palisadzie koło ogniska, a rozplenice od Alinki i Ani poszły na nową rabatę pod łąkę kwietną gdzie będą sobie towarzyszyć różom okrywowym jaśminowcowi i rokitnikowi. Zobaczymy jak wyjdzie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:04, 27 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ona może jak jednoroczna w naszym klimacie bo tak to pisze, że wieloletnia.
No trudno poszła do ziemi, na zimę trocinami zasypię i się okaże.

Lawenda francuska też pono wymarza, a ja dwie zimy w gruncie miałam i odbijała, do tej ostatniej bo choć ciepła to sucha była i mi wyschła po prostu.

Wsadziłam wiosna pampasową różową z własnego siewu, rośnie w miarę długo się zbierała wiosną, teraz ruszyła, więc będzie test zimowania obydwu
A miskanty olbrzymi i zebrinus przezimowały bez problemu.

Miskant zimują bez problemu, z Rubrum już 2 sezony bez efektu, tak samo z Vertigo, a mam przecież rośliny z nie naszego klimatu i żyją
Ogród na glinie 12:08, 27 sie 2015

Do góry
miskant Graziella zaczyna kwitnąć
to dopiero będzie potwór
jest szeroki, wiatr rozwiewa jego łodygi i się trochę gną

tu widać jak na lewą stronę się przechyla
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:51, 26 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

To jedna z najwiekszych roplenic, gdy zakwitnie wielka jak miskant Paul's Giant

Noooo pikna , pikna
Ty też już Madzenko po wczasach ???? Bo właśnie czytam o nadrabianiu w robocie...ajjj współczujem
Buzi
W samym słońcu 22:47, 26 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A może coś większego do nich i posadzić je grupami

Wybacz za rysunek, to tak na szybko w 2 minutki, bo zaraz chyba lecem spać
Może po 3 sztuki je posadzić> Do tego między nimi dać coś dla przełamania wysokości, żeby płasko nie było. Jakiś miskant? A pod nimi żurawki, ale koniecznie pasami kolorów.

Podoba mi sie

a myslisz,że hortki by pasowały w razie co?
Trawy będe miała, sa wysiane z nasionek to do wiosny powinny podrosnąć akurat, ewentualnie te trawy co mam bym posadziła-jutro zrobie im zdj bo nawet nie wime co to za jedne.

Jutro u mnie szkolenie,a mnie cały dzien nie będzie pewnie

dobrej nocki, i ja uciekam
W samym słońcu 22:42, 26 sie 2015

Do góry
A może coś większego do nich i posadzić je grupami

Wybacz za rysunek, to tak na szybko w 2 minutki, bo zaraz chyba lecem spać
Może po 3 sztuki je posadzić> Do tego między nimi dać coś dla przełamania wysokości, żeby płasko nie było. Jakiś miskant? A pod nimi żurawki, ale koniecznie pasami kolorów.
Ogródek Iwony 21:39, 26 sie 2015
Do góry
Ale dużo zrobiłaś,Ty to jesteś motorek
Masz sporo berberysów,podobają mi się miniaturowe Bagatelle ale u mnie berberysy jakoś się nie chowają,jeden sporawy bordowy nn wykopany,cały czas łapał mączniaka.Żółty odmianyAurea łapie pod koniec sezonu jakieś plamistości,rdzę i listki opadają.Wiosną pryskany miedzianem,w sierpniu innym na grzyba i tak złapał coś Miałam jeszcze o zielonych listkach,ten znów przypalany był na słońcu niesamowicie,nie miałam gdzie przesadzić i poszedł w dobre ręce..
Fajnie wygląda ten miskant Morning Light na rabatach.Jest taki lekki,zwiewny Jakie jeszcze masz miskanty u siebie?
U mnie imperata Red Baron wędruje z miejsca na miejsce,u Ciebie wpasowała się idealnie.
Iwonko masz rękę do roślin,szybciutko Ci rosną i sprawnie je dzielisz
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:22, 26 sie 2015

Do góry
Twoje hortensje są dosłownie CUDOWNE !! Nie dość, że sztywno stoją to kolor mają przewspaniały ! Piękne Widać jak o nie dbasz Ja koło moich niby chodzę ale wciąż cherlawe są, miękkie witki się kładą a kolor dziwny, taki brudny ten róż.
Piszesz, że miskant malutki ale nie masz czym się martwić, napewno będą piękne bo ładne sadzonki masz. Wiosenne nasadzenia dłużej każą czekać na pożądany efekt.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:04, 26 sie 2015

Do góry
i jeszcze małe porządki koło ścianki, miniaturowe sadzonki miskanta ML i miniaturowe Red Barona - cały rządek a coś na zdjęciu tego nie widać:
było:

jest:

liczę na to, że w przyszłym roku się proporcje odwrócą i miskant przewyższy red barona
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:11, 26 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Siakowa ta rzeczona rozplenica to Paul's Giant, wielka jak miskant ale ma piekne piorka. Czekam na nie własnie jak wypuści pokaże

O muszę więc być czynna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies