Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:18, 30 sie 2015

Do góry
Z powodu suszy i u mnie wrebeny od Ciebie mają się jak w raju. Powiedz mi, kiedy z nich zbierać nasiona, żeby i w przyszłym roku cieszyć się nimi?

Też mam zestawienie -werbeny-jeżówki-rudbekie i jeszcze jakąś trawkę, ale nazwę zapomniałam Wyglada to nawet i u mnie nieźle.

A zestaw miskant zerbinus, rozplenice i żurawki przy swoim oczku też posadzę. Czekam do wiosny To już niedługo, jeszcze tylko 01 listopada i Boże Narodzenie
W samym słońcu 19:32, 30 sie 2015

Do góry

Niestety nadal nie moge zdj dołączać, więc musi byc zdjęcie
Te "X" to trawki jakieś- jeszcze nie wiem jakie,ale to i tak w przyszłym roku, grunt, żeby jakoś te przyszłe Danici i żurawki zaplanować
AnnaCh napisał(a)
A może coś większego do nich i posadzić je grupami

Wybacz za rysunek, to tak na szybko w 2 minutki, bo zaraz chyba lecem spać
Może po 3 sztuki je posadzić> Do tego między nimi dać coś dla przełamania wysokości, żeby płasko nie było. Jakiś miskant? A pod nimi żurawki, ale koniecznie pasami kolorów.

Wreszcie udało mi się samej coś w paincie zrobić,ale wciąz biore pod uwagę Twoja opcje Aniu
Ogródkowe perypetie:) 14:13, 30 sie 2015

Do góry
ten miskant jest niewiarygodny.. mus go rozsadzić

w przerwie mistrzostw lekkoatletycznych mój typ na jesień od tego lata..
białe cynie, a myślałam, że nie zejdą

i wejście do ogrodu dostało nową odsłonę za sprawą Zety.. w wersji mini_mini cóż..
barbula ogromna w tym roku, choć ciełam ją mocno

Ogródek Iwony 13:01, 30 sie 2015

Do góry
Miskant Gracilimus w roli firanki, dobre
Ups... skoro on tak szybko przybiera na objętości to muszę się zastanowić nad miejscem dla niego.
Dziękuję Iwonko.
Działka wkoło Lubczyka :) 15:42, 29 sie 2015

Do góry
Piszesz że trawka to miskant morning light sprawdzałam w necie ona ogromna rośnie weź to pod uwagę ja taką wysoką i wsadzałam do donicy i od dołu parę dziurek bo pewnie się mocno rozrasta i wiesz dużo rycia później bo tak to prześliczna jest jak to ta co mówisz
Działka wkoło Lubczyka :) 15:27, 29 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
No przecież jestem nie? Co tak fochasz?!
Wg mnie super to wygląda. Popieram Mirkę - też bym nic nie zmieniała. Jak się rozrośnie będzie efekt WOW!
Co do cisów to nie pomogę bo nie mam ani jednego i się nie znam... Popytaj mądrzejszych

Cieszę się, że jesteś tylko wczoraj, a w sumie patrząc na godzinę, to już dzisiej nie dotrwałam do tej godzinki
Rabatka w takim razie tak zostanie, jedynie trawka to będzie miskant flaming, czy jakoś tak
Cisy kupione, szybko po drodze w internecie poczytałam i pan ze szkółki też tą samą odmianę polecił, więc i cis też już jest
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 09:26, 29 sie 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
i jeszcze małe porządki koło ścianki, miniaturowe sadzonki miskanta ML i miniaturowe Red Barona - cały rządek a coś na zdjęciu tego nie widać:
było:

jest:

liczę na to, że w przyszłym roku się proporcje odwrócą i miskant przewyższy red barona

Miskant się rozrośnie. Widać, ze sadzonki są ładne, teraz tylko w górę musi pójść. A to dopiero wiosną
Ja Ml sadzilam wiosną i też w górę nie bardzo, ale na bok już ładnie się rozrósł

Akcja cebulowe, czytam?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:06, 29 sie 2015

Do góry
Pomęczę Was jeszcze nad wyborem trawek

Zamiast żurawek w kulkach bukszpanowych chciałabym jakieś jasne, delikatne trawki...

Rabata po prawej stronie to Miskant Morning Light i niski carex Silver Sceptre.

Rabata po lewej stronie to Morning Light, Red Baron i Ice Dance ( zdjęcie z poczatku lipca)

Wszystkie te trawy są stojące, sterczące. W kulkach myślę aby dać coś lekkiego, zwiewnego czyli Amazon Mist albo Frosted Curls a może ptasie łapki?
AM lub FC mogłabym często wyczesywać aby nie dopuścić do wielkiego rozrośnięcia, nawet mogę dzielić co sezon

A może myśleć jeszcze nad czymś innym??

Od nowa ... na przekór wszystkim 22:40, 28 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)

no to moje też na początku tak rosły, w drugim sezonie już z trzech zrobiłam chyba z dziesięć. Tej wiosny też myślałam, że zmarzły bo długo nic nie było nowego, ale jak ruszył to nawet 20 cm dalej pędy puszczał.

Teraz wszędzie piszą żeby nie dzielić, a ja podzieliłam i konwalnik i evergoldy i muszę trzymać kciuki aby było ok.

Będę trzymać z tobą ja podzieliłam miskant i mi go trafiło zewnętrzne go jutro zobaczę może odbije
Działka wkoło Lubczyka :) 16:51, 28 sie 2015

Do góry
proszę się nie śmieć, ale takie coś stworzyłam

1-dodałam jeszcze trawkę, nie pamiętam tylko jak ona się zwała, ale Łukasz sadził ją pod domkiem, to zaraz sobie sprawdzę i zobaczę rozmiary, czy mi tam bedzie pasowała, bo taka jaśniejsza jest i fajnie by wyglądała na tle tujek
2- rozchodzniki
3- żurawki
i jak? może być?

edit- ta trawka u Loczka to miskant morning light-pasowałaby tam?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 14:31, 28 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
Twoje hortensje są dosłownie CUDOWNE !! Nie dość, że sztywno stoją to kolor mają przewspaniały ! Piękne Widać jak o nie dbasz Ja koło moich niby chodzę ale wciąż cherlawe są, miękkie witki się kładą a kolor dziwny, taki brudny ten róż.
Piszesz, że miskant malutki ale nie masz czym się martwić, napewno będą piękne bo ładne sadzonki masz. Wiosenne nasadzenia dłużej każą czekać na pożądany efekt.

Ola wiesz co ale dosłownie jeszcze niecałe dwa tyg temu też miały taki kolor brudnego różu wpadającego w brąz ... wydawało mi się, że kurcze jednak wybrałam złą odmianę ale jakoś zaraz potem je wzięło na taki mocny ciemny róż i teraz już mi się zaś podobają ale i tak się wyłożyły może taki ich urok?!?!

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:34, 28 sie 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Pewnie miskant

Nie jest to miskant
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:33, 28 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Skoro ma być zwiewna więc może jakaś trawa. Może trawa pampasowa? Albo jakiś miskant?

Pudło
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:31, 28 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Skoro ma być zwiewna więc może jakaś trawa. Może trawa pampasowa? Albo jakiś miskant?

Pewnie miskant
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:26, 28 sie 2015

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:01, 28 sie 2015

Do góry
I jeszcze obiecane wcześniej moje trawki

zebrinus

miskant

rozplenica od Alinki

rubrum

Ogródek Iwony 22:44, 27 sie 2015

Do góry
Gosiu, na trawkach się nie znam, mam pierwszy sezon. Mam jeszcze Grose Fontanne, ale czytałam, ze kwitnie później.
Ale właśnie byłam u Malgosi, a u niej zaczyna kwitnąć Miskant Graizella. Popytaj się o niego. Rok temu go kupowała chyba i mnie zachwycał. Niestety go nie mam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=479
Ogródek Iwony 22:34, 27 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, to miskant klaine fontanne
Poleciałam zmierzyć. Ma 140 cm wysokości z pioropuszami, ale u mnie dopiero od wiosny. Sliczny, nie ?

Dziękuję Iwonko.Jest śliczny.
Wyczytałam, ze on do 160cm.rośnie. Dla mnie ciut za niski.Potrzebuję tak 2m. za basenem.Może polecisz mi wyższą a podobną trawkę??????
Ogród Loczka 20:59, 27 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Wow, cudownie to zrobiłeś!
Świetna zmiana. Muszę pomyśleć u mnie nad czymś takim.
A jakie trawki tam dałeś?

Dzięki Carex phoenix green, morning light miskant i żurawki
Ogródek Iwony 19:27, 27 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Iwonko piękne te zmianyNie mogę oczu oderwać od zdjęć.
Czy możesz napisać co to za trawka, duża, z białymi pióropuszami przy bramie???Bardzo mi się podoba.Jaka ona duża rośnie??

Gosiu, to miskant klaine fontanne
Poleciałam zmierzyć. Ma 140 cm wysokości z pioropuszami, ale u mnie dopiero od wiosny. Sliczny, nie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies