Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 15:07, 04 wrz 2015

Margarete napisał(a)
Jedziemy z częscią łódzkiej grupy w sobotę na wystawe do Warszawy, może - czy wy tez dotrzecie Joasiu ? Jak was rozpoznac ?
Pozdrawiam

Małgosiu
My dotrzemy bo mamy blisko. Rozpoznam Cię Małgosiu
Jestem od dzisiaj na urlopie. Wczoraj wytyczyłam sobie rabatę i zaczęłam zdzierać darń, a tu dzisiaj deszczyk. Pada od rana i nie przestaje. Tak więc plany na dzisiaj troszkę się zmieniły. Nadrabiam zaległości w domku, na ogrodowisku podglądam troszkę ... może coś inspirującego wpadnie w oko

JoannA 15:08, 04 wrz 2015

eda napisał(a)
Piękne trawy Macham serdecznie

Dziękuję Edziu
Odmachuję!
Kasya 18:32, 04 wrz 2015

Joasiu, o ktorej sie wybierasz jutro ?
JoannA 19:24, 04 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Joasiu, o ktorej sie wybierasz jutro ?

Wyjeżdżamy z domu o 11.00.
szemusia 22:08, 04 wrz 2015

JoannA napisał(a)
Miskant Herman Musell

Nie wiedziałam, ze tyle miskantów u nas kwitnie
Śliczne, zwiewne się zrobiły teraz

Udanego spotkanka życzę
katarzynkak 09:11, 05 wrz 2015

Witaj Asiu.
Czy u Ciebie tez tak sucho?
Wyczytałam, że wybierasz sie na Zieleń. Ja też miałam jechać, ale córcia zachorowała no cóż, są rzeczy wazne i wazniejsze

Asienko czy Ty czasem nie masz nadmiaru nasion stipy? Chętnie bym przygarneła troszkę. ?Odwdzięcze sie tym, co mam w ogrodzie-napisz co by Cie interesowało.

pozdrawiam.
JoannA 10:15, 05 wrz 2015

katarzynkak napisał(a)
Witaj Asiu.
Czy u Ciebie tez tak sucho?
Wyczytałam, że wybierasz sie na Zieleń. Ja też miałam jechać, ale córcia zachorowała no cóż, są rzeczy wazne i wazniejsze

Asienko czy Ty czasem nie masz nadmiaru nasion stipy? Chętnie bym przygarneła troszkę. ?Odwdzięcze sie tym, co mam w ogrodzie-napisz co by Cie interesowało.

pozdrawiam.

Kasieńko,
zbiorę nasionka stipy i wyślę. Mogę też wysłać Ci siewki stipy to posadzisz, teraz już się schłodziło to roślinki przeżyją podróż.
Podaj mi namiary do siebie na priw.
Szkoda że nie możesz przyjechać na Zieleń, a może Skierniewice wypalą bo ja się wybieram?
Zdrówka dla córci życzę.
Susza u mnie podobnie jak u wszystkich. Wczoraj co prawda padało ale to kropla w morzu potrzeb. Musiało by padać z tydzień żeby ziemia nasiąkła. Zdzierałam wczoraj darń, ziemia przesiąknięta na 3 cm a codziennie trawnik podlewany.
JoannA 19:30, 05 wrz 2015

Na "Zieleń to życie" dotarłyśmy na sam wykład Szefowej. Jak widać zainteresowanie ogromne, a sala wypełniona po brzegi.
JoannA 19:39, 05 wrz 2015

Jeśli chodzi o tą wystawę to nie zrobiła na mnie oszałamiającego wrażenia, ale zobaczyć co nowego w branży ogrodniczej i wziąć namiar na ciekawe szkółki zawsze warto.
Najbardziej podobało mi się stoisko Szmitów i Dąbrowskich. I jakoś na chwilę zawiesiłam oko na tym stoisku.
JoannA 19:42, 05 wrz 2015

Na zakupy się nie nastawiałam ale nie mogłam sobie odmówić kupna Varelli, do zakupu której od dawna się przymierzałam.