Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 15:57, 11 lis 2012

Do góry
Joasiu buziam mocno
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:52, 11 lis 2012

Do góry
Sebek piszę gratulejszyn
500 to piękna rocznica
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:37, 11 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Zazdraszczam Izowej Alejki
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:36, 11 lis 2012

Do góry
Ania u Ciebie dzisiaj znów najcieplej To jak pracować ??
We Wrocku było 14 stopni to nawet akcja bambusy była przyjemna Kurcze jak czlowiekowi niewiele potrzeba, trochę słońca jesienią
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:32, 11 lis 2012

Do góry
Koncertu w NY też bym posłuchała
A czytanie o misternych przygotowaniach do uczty zachęciły mnie
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 15:31, 11 lis 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Marzenka jestes wielka,
Ja muszę narazie powstrzymac się od rezerwacji bo coś nam sie praca sypie i narazie wysyłają nas na bezpłatne do konca roku (pracujemy z M w jednej firmie więc nie fajnie finansowo będize) ale jak się uspokoi sytuacja to zarezerwuje miejsca

Joasia pojedyncze miejsca zawsze nawet na ostatnią chwilę można znaleźć, czasami po prostu dalej...
Najważniejsze aby śnieg był......
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:29, 11 lis 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Jestem zaskoczona, że w miskancie masz co wiązać.. to taki mały drapichruścik był...
I zaskoczona po raz drugi... Sebek szuka kurtki NA NARTY... a mówi, że nie będzie jeździł..... Iza będziesz miała kompana do walki z klepkami Zawsze w grupie raźniej....
Obiecałam sobie do wieczora uporządkować firmowe papierzyska.. a ja co robię.... kukam na forum.. oj słabej jestem woli..... a może to tak już mimo woli????

Ta kurtka nie tylko na narty się przyda - jednak mam nadzieję, że uchroni mnie od dostania się śniegu tam gdzie go nikt nie lubi bo gleb zaliczę pewnie niezliczoną ilość - zakładając, że pojadę

Już się nie wymigasz!!! Jażda na nartach z Izą będzie jak ta lala
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:24, 11 lis 2012

Do góry
Sebek aaaaaaż tak długich chyba nie ma odrostów
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:48, 11 lis 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja się nie mogę napatrzeć na te donice - bambusy prezentują się w nich bosko - nawet nie wiem czy nie zgapię tego pomysła w przyszłości

U mnie na Boże Narodzenie co roku jest inny kolor - w zeszłym roku było różowo w tym roku chyba będzie czerwono I co najlepsze na zewnątrz już mam pomysł co i jak ubrać, a wewnątrz mam tylko pomysł na kominek dopiero - i wazony w kuchni

Sebek wsiądziesz w babcię Felkę i po bambusa do mnie przyjedziesz Kup tylko donice na wiosnę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:47, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odrywasz ułamujesz końcówkę bergenii z liśćmi, najczęściej ma kawałki korzonków i sadzonkujesz na nowo. Nie ma przepisu co ile lat, jak już wyłysieje

A lampki możesz już wieszać, ale nie musisz zapalać. Niektórzy wcale nie zdejmują (znam takich w Komorowie)

Danusiu dziękuję za radę . Zatem będę je sadzonkować
Ja zdejmuje co roku lampki, to jest pracochłonne ale nie lubię jak wiszą przez caly rok....
Może zatem w przyszły weekend powiesimy, masz rację nie musimy zapalać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:15, 11 lis 2012

Do góry
Jestem ciekawa jak kapusta (bergenia) przezimuje. Nawet chciałąbym aby trochę podmarzła, wówczas bedzie ją można troszkę odmłodzić. Ciekawe czy ktoś wie co ile lat to trzeba robić i jak z niej robić sadzonki.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:14, 11 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ten ogród jest tak idealny, że nawet ten najbardziej ascetyczny czas późnej jesieni mu lotto ... bronią się świetnie skomponowane nasadzenia ... kapusta wiosną koniecznie

Iza dziękuję ale sama jestem ciekawa jak będzie na przedwiośniu wyglądał. W ubiegłym roku był wtedy taki smutny ... Liczę że zmimozielone go w tym roku trochę ożywią....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:11, 11 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i to jest to ... ja lubię czerwone akcenty ... i biel ... srebro ... złoto ... w fuzji ... po latach błądzenia w modnych odsłonach tych świąt doszłam do stałej ... żywa choinka ... żywe stroiki ... i zapach piernika od pierwszych dni grudnia ... piekę dla połowy rodziny ... kilometry makowca i - to było najtrudniejsze - prawdziwy czerwony barszczyk ... w robienie ozdób wciągnęłam nawet Nieletnią i świtę (tego akurat żałuję ... po wojnie na klej i pierze ) ... zapomniałabym ... mam geny Grizwolda w kwestii światełek

Oj tak czekam na ten czas. A co do Grizwolda to wczoraj sie za włosy znów musiałam wyciągać bow Casto 20 m girlandę za 298 zł widziałam..... idealna na dom, bo zwykle 10 m była za krótka. Ciekawe kiedy Danusia odtrąbi wieszanie lampek?? Ja już sie doczekać nie mogę. W adwencie dla mnie za późno
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:08, 11 lis 2012

Do góry
Szaleństwo sikorek u mnie na tarasie kuchennym bo dostały do zwykłej podstawki słonecznik i siemię lniane... Ależ pięknie sie przekomarzają i strasznie sie na mnie denrowwały bo podwiązywałam drzewka do palików i przeszkadzałam im w obiedzie.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:04, 11 lis 2012

Do góry
A róże okrywowe nie zamierzają przestać kwitnąć. Ciekawe czy zdążą otorzyć kolejne pąki.... mają ich mnóstwo..
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:03, 11 lis 2012

Do góry
Sławko to chińskie kopie.....
ale wierzcie mi oglądałam wielokrotnie oryginały i próbuję sie doszukać różnic..... za wyjątkiem ceny.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:02, 11 lis 2012

Do góry
Jesień nadeszła

Świeżo prostowane brzozy zżółkły i widac jakie krzywusy...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:59, 11 lis 2012

Do góry
Iza na Boże Narodzenie u mnie jest czerwono
Koce, poduchy, donice, wieeelkie bomki przed domem, latarenki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:58, 11 lis 2012

Do góry
Ku przetrodze pędy bambusa wystajace z donicy.....
Wyciągnęłam nawet 1,5 m ....

Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:56, 11 lis 2012

Do góry
Obiecane zdjecie ogrodu zimowego
.
Ogród jest w kształcie dużego małego b (ale pisanego kwadratem bez owalu). Nóżka b czyli wąski pas przeznaczony na rosliny przez cały rok wygląda od storny salonu tak:

Jest to pas szerokości 1,2 m i wyoki na II kondygnacje. Stoją tam już bambusy wykopane z ogrodu. A bambusy w prostokątnych donicach zostały niedawno ścięte z powodu ataku przędziorka i dochodzą powoli do siebie.

Druga część zasadnicza ogrodu zimowego z wyjściem na taras wygląda tak:

Nasz kącik do czytania przed kominkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies