Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród Magdalenka 21:19, 08 lis 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Madziu ja też muszę wyszorować białe donice. A masz na nie jakiś sposób? Bo mi się CIF nie sprawdza... A specjalnego środka do nich nie chce mi się zamawiać ...
Tulipany posadź w trawki i za trawki, które wiosną obetniesz.

Swoje czyściłam sodą oczyszczoną ...schodzą nawet takie czarne kropki brud w porach ...chyba to jest... a tulipany do traw za leżaczkiem, bo tam będzie pusto w trawniku sadziłam krokusy , ale eksperyment się nie udał ... pojedyncze sztuki ...efektu nie było

A widzisz nie mialam sposobu na czarne kropeczki..... Co ja się naszorowałam .....

Czekam zatem na widok Twoich tulipanków
Ogród Sylwii od początku :) 21:16, 08 lis 2012

Do góry
Gdzie to buro i szaro???? Ja widzę pięknie !!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:11, 08 lis 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
Wykopuj, wykopuj, mnie zaraziłaś grabami i też już myślę co zrewolucjonizuję na wiosnę w swoim ogrodzie, oczywiście chodzą mi po głowie graby i buki w strzyżonych formach

Ogród na Cedrowej 21:09, 08 lis 2012

Do góry
Czy sikorka sobie poradziła z tym jabłkiem?? Bo mam taki sam karmnik
W miniformacie 21:07, 08 lis 2012

Do góry
Beatko długo cię nie było ): witaj
Ogród Magdalenka 21:04, 08 lis 2012

Do góry
Madziu ja też muszę wyszorować białe donice. A masz na nie jakiś sposób? Bo mi się CIF nie sprawdza... A specjalnego środka do nich nie chce mi się zamawiać ...
Tulipany posadź w trawki i za trawki, które wiosną obetniesz.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:00, 08 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)
O rany ..... kiedy będziesz wykopywać ????

W tę sobotę po południu ale spoko tylko 3 szt z 11
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:57, 08 lis 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Witaj Marzenko donice bardzo mi się podobają ... ... a co do bambusów to może jednak je wykopać ... tak jak pisze Iza ... szkoda , żeby po zimie tak długo do siebie dochodziły ... i na wiosnę dasz im ograniczniki .... ale pewnie nie będzie to proste zadanie ...

buziaki

O zguba się znalazła
Wykopuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:56, 08 lis 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...witaj Marzenko...brak czasu , niestety...więc tylko wpadam się przywitać...ten tydzień jakiś upiorny...w weekend nadrobię wszystko...

Baraga nadrabiaj koniecznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:55, 08 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
a w zasadzie to dlaczego ja nigdy nie pomyślałam o taaakich donicach z bambusami na tarasie ??? ... oczywiste niedopatrzenie !!! ... czy one przetrwają w salonie ... bez ogrodu zimowego ... moge rozważyć wyłączenie podłogówki )) ...

Iza w salonie nie przetrwają ale podobno w garażu tak. Chyba Magda70'pisala że u niej wytrzymują
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:54, 08 lis 2012

Do góry
anieszka napisał(a)
Przyszłam Cię odiweidzić a tu znowu kilka tomów do odrobienia Oj kobiety szalejecie
Kiedy na to macie czas, bo mi ciągle doby brakuje
Buziaczki

Aga z powodu ogrodowiska nie mamy czasu na nic
Wsadzę duże bambusy chyba przesądziłyście. Pal sześć wygląd zimą i tak wsadzę graby lub buki w to miejsce. Ponownie obejrzałam jak bambusy drzewiaste potrafią przebić asfalt... Boję się o nasz podjazd ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:52, 08 lis 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Bambusy są szaleńcze - od razu piękne nie będą, ale na pewno na efekt długo czekać nie będziesz

Chińczycy podobno mówią, że bambus w pierwszym roku pełznie, w drugim idzie w trzecim biegnie. U mnie naszybciej pęd bambusa przyrastał 20 cm/dzień
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:46, 08 lis 2012

Do góry
Bea napisał(a)
a ile tych donic chcesz obsadzić

3 sztuki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:45, 08 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ... zastanawiałam się całe 2 minuty i mam ... na duże bambusy czekałaś trochę ... prawda ? i na efekt ... no i jest ... ale mamy zimę ... som kraje gdzie nie ma zimy ale u nas szczęsliwców jest ... i wymraża to co normalnie żyje tam gdzie zimy nie ma ... dlatego ja w te cudne wiadereczka zapakowałbym duże bambusy by wyczekany efekt pobył sobie na tym padole z zimą jak najdłużej ... małe zostaw niech sobie radzą ... otulone ... i pielęgnowane ... jak wymarzną małe to duże tez by wymarzły ... więc wsadzone w donice dostaną niczem kot drugie życie a Ty będziesz się w ich towarzystwie kokosić niczym w Dolinie Amazonki np

nie wiem tylko jak zamierzasz dokonać niemożliwego i je wykopać ... ale niech moc będzie z Tobą ... ...

Izuś chyab tak właśnie muszę zrobić Niech chociaż w ogrodzie zimowym wyglądają a wiosną trafią na taras taaaakie wieeelkie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:42, 08 lis 2012

Do góry
Madżenka ... zastanawiałam się całe 2 minuty i mam ... na duże bambusy czekałaś trochę ... prawda ? i na efekt ... no i jest ... ale mamy zimę ... som kraje gdzie nie ma zimy ale u nas szczęsliwców jest ... i wymraża to co normalnie żyje tam gdzie zimy nie ma ... dlatego ja w te cudne wiadereczka zapakowałbym duże bambusy by wyczekany efekt pobył sobie na tym padole z zimą jak najdłużej ... małe zostaw niech sobie radzą ... otulone ... i pielęgnowane ... jak wymarzną małe to duże tez by wymarzły ... więc wsadzone w donice dostaną niczem kot drugie życie a Ty będziesz się w ich towarzystwie kokosić niczym w Dolinie Amazonki np

nie wiem tylko jak zamierzasz dokonać niemożliwego i je wykopać ... ale niech moc będzie z Tobą ... ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:26, 08 lis 2012

Do góry
W Rzeszowie temeratura jak w Mediolanie.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:15, 08 lis 2012

Do góry
Ponawiam pytanie ....
Niestey wykopię małe bambusy to efektu w tym roku nie będzie. A może wykopać największe i ochronić zimą??? Plizzz proszę o poradę....
Jeśli wykopię wielkie to będzie znów na podjeździe brzydko a wreszcie zaczęly wyglądać przyzwoicie......Ale istnieje neibezpieczeństwo, źe wymarzną te wielkie i będę musiała wyciąć łodygi....... A małe mogę rzysypać śniegiem to może przeżyją
..... Jeśli wykopię te ktore wymarzły wiosną (są niskie na 50 cm) to będzie głupio w tych wieeelkich donicach wyglądać....

CO ROBIĆ??? POMOCY??? JAK ŻYĆ???

A tak wyglądaja teraz bambusy dla przypomnienia

Slabo widać jakie są te małe bambusy ale mniej więcej to co w nogach dużych poczchrane jest to tak wyglądają....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:13, 08 lis 2012

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Wita dzięki za słowa otuchy,
u Ciebie niedługo będzie 1000 stron to może pora na zmianę nagłówka na JUŻ JEST PIĘKNIE
Pozdrawiam

Witam baaaardzo przestroga z robalami zmobilizuje mnie do walki z nimi wiosną
Zamiana nazwy będzie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:12, 08 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Marzenko donice świetne ..proszę o efekt końcowy z bambusami

Julka to co w nich świetne to to że wieeeelkie
Niestey wykopię małe bambusy to efektu w tym roku nie będzie. A może wykopać największe i ochronić zimą??? Plizzz proszę o poradę....
Jeśli wykopię wielkie to będzie znów na podjeździe brzydko a wreszcie zaczęly wyglądać przyzwoicie......Ale istnieje neibezpieczeństwo, źe wymarzną te wielkie i będę musiała wyciąć łodygi.......
..... Jeśli wykopię te ktore wymarzły (są niskie na 50 cm) to będzie głupio w tych wieeelkich donicach wyglądać....

CO ROBIĆ??? POMOCY??? JAK ŻYĆ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:08, 08 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wita dzięki za słowa otuchy,
u Ciebie niedługo będzie 1000 stron to może pora na zmianę nagłówka na JUŻ JEST PIĘKNIE
Pozdrawiam

Taka czy inna będzie nazwa nowego wątku????

Bożenku będzie inna obiecuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies