Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 21:18, 08 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Madziu ja też muszę wyszorować białe donice. A masz na nie jakiś sposób? Bo mi się CIF nie sprawdza... A specjalnego środka do nich nie chce mi się zamawiać ...
Tulipany posadź w trawki i za trawki, które wiosną obetniesz.

Swoje czyściłam sodą oczyszczoną ...schodzą nawet takie czarne kropki brud w porach ...chyba to jest... a tulipany posadzę w tą sobotę wśród traw za leżaczkiem, bo tam będzie pusto na wiosnę... w trawniku sadziłam krokusy , ale eksperyment się nie udał ... pojedyncze sztuki ...efektu nie było
Madzenka 21:19, 08 lis 2012

noemi napisał(a)

Madziu ja też muszę wyszorować białe donice. A masz na nie jakiś sposób? Bo mi się CIF nie sprawdza... A specjalnego środka do nich nie chce mi się zamawiać ...
Tulipany posadź w trawki i za trawki, które wiosną obetniesz.

Swoje czyściłam sodą oczyszczoną ...schodzą nawet takie czarne kropki brud w porach ...chyba to jest... a tulipany do traw za leżaczkiem, bo tam będzie pusto w trawniku sadziłam krokusy , ale eksperyment się nie udał ... pojedyncze sztuki ...efektu nie było

A widzisz nie mialam sposobu na czarne kropeczki..... Co ja się naszorowałam .....

Czekam zatem na widok Twoich tulipanków
noemi 21:21, 08 lis 2012

Ewa napisał(a)
Madziu ślicznie posprzatałaś, a ja jeszcze nie
Światełko i życzenia urocze
Tobie też życzę Radosnego Dnia

Ewuś dziękuję ...jutro już piątek ... i całe szczęście ... bo mam dość tego tygodnia ...

buziaki dla "gada zatraconego"
noemi 21:23, 08 lis 2012

malkul napisał(a)
Madziulka dawno oj dawno mnie tu nie było Alez wypiękniało Pozwól; że się wyłożę na tym leżaczku wśród Twych traw Dzisiaj to ledwo doczłapałam do domku więc wypoczynek w tak urokliwym miejscu jak znalazł

Gosiu, leż i wypoczywaj Kochana do woli .... należy Ci się teraz tym bardziej ... fajnie że mnie odwiedziłaś
noemi 21:26, 08 lis 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Madziu, rozumiem Cię. też ostatnio miałam mało czasu na forumowanie się.
Pięknie posprzatałaś w ogrodzie. A ten leżaczek ewidentnie się do mnie usmiecha

Aga przyjedź , odpoczniemy razem, pogadamy , kawkę wpijemy

buziaki
noemi 21:28, 08 lis 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Trójka na leżaczku...lubię słuchać trójki...tylko czy leżaczek to wytrzyma?

wytrzyma leżaczek , mam jeszcze kanapę ogrodową ... wiosną koniecznie musimy się spotkać zapraszam już ...proszę terminy rezerwować
noemi 21:30, 08 lis 2012

asc napisał(a)
Madziu.... nie sadź niczego w trawnik.. żadnych cebul.... trawnika do czerwca nie skosisz.. a usychające badyle w trawniku....zepsują Ci widok ogrodu.... wrzuć gdzieś za bukszpany, przed bukszpany, ale nie w trawnik.... chyba że potraktujesz cebulki jednorazowo Posadź w donice....

Aniu , nie wyraziłam się precyzyjnie ... nie chcę sadzić cebul w trawnik , ale w trawach za leżaczkiem , bo na wiosnę będzie tam łyso ...a tak będzie łyso, ale mam nadzieje , że kolorowo

buziak
noemi 21:31, 08 lis 2012

Evchen napisał(a)
Ania dobrze radzi ja wsadziłam 50 sztuk tulipanów w środek rabaty. Wiem, że liściory będą szpecić... ale u mnie dolnego piętra niet... będzie powstawać dopiero

Evchen tak zrobię .... tulipki na rabaty . nie w trawniczek

noemi 21:34, 08 lis 2012

Wieloszka napisał(a)
Fiu, fiu, fiu, jak wysprzątane, wymuskane, doniczusie wymyte Nie masz kochana jakichś wolnych przebiegów? U mnie też mnóóóstwo sprzątania Widzę, że leżaczek jeszzcze na swoim miejscu - moje meble tarasowe też wciąż na tarasie, tak jakoś się boję, że jak je schowam, to zima szybciej przyjdzie

Aga na moich włościach to wiesz ... wstyd , jak by było inaczej ... wiesz, że ja chętnie do Ciebie , zawsze ... a leżaczek ?mam dla niego pokrowiec, ale schować go tak całkiem, to już nie mam gdzie ... może na taras go przeniosę , żeby trawki nie ugniatał

...czekam na 18 tego już bardzoooooooooooooooooo
noemi 21:37, 08 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Madziu.... nie sadź niczego w trawnik.. żadnych cebul.... trawnika do czerwca nie skosisz.. a usychające badyle w trawniku....zepsują Ci widok ogrodu.... wrzuć gdzieś za bukszpany, przed bukszpany, ale nie w trawnik.... chyba że potraktujesz cebulki jednorazowo Posadź w donice....

W ozdobny trawnik (lawn) nie sadziłabym. Tylko krokusy.

Pszczółko u mnie nawet krokusy nie chciały wyjść ... ino 1 sztuka ... nie sadzę już nic w trawnik

oto dowód