A ja walczę dalej z trawnikiem codziennie grabie i etapami wyrywam chwasty. Zrobiłem tez oprysk na dwuliścienne, użyłem staranne.
1. Sporo mam czegoś takiego co listki ma praktycznie identyczne jak trawa ale wypuszcza taka łodyżkę zakończonąnasioni.
Byłby to ktoś w stanie zidentyfikować. Czy koszeniem jestem sie w stanie tego pozbyć ???
2. Na ostatnim zdjęciu jest taki specyficzny rodzaj trawy. Czy to normalne ze puszcza łodyżkę na bok i na nim kilka liści, no chyba ze w ten sposób sie zagęszcza. Możliwe ze był w mieszance?(agroland herkules)
I jeszcze rzut na całość trawnika. Po dwóch wysokich koszeniach wyglada dużo lepiej.
Dodałem lepszej jakości zdjecia, powinno na nich byc wszystko ładnie widać. Z góry dziękuje za pomoc.
i homebush cieszę się z każdej bo wszystkie w pełnym słonku rosną
dopiero na foci widzę, że coś jej listki wpiernicza i mam nadzieję, że z tych Pisarzowic nie przywiozłam pasażerów na gapę do tej pory nie miałam z nimi do czynienia, chyba, że młode listki wyjadły ślimary bo tych nie brakuje
poniżej łąki teraz taki widok
przydomowy skrył się za drzewami
mój klon ussuryjski już taki
czerwona azalia z Pisarzowic pięknie wypuściła przyrosty
pontyjska już cudna
Na razie odpukać ale zaskoczyła mnie baaardzo in plus
Pąk ma zachwycający I nawet teraz jak leje kwiaty tylko delikatnie schylają główki. Pachnie obłędnie ...
Jak liiowce zaczęły pięknie kwitnąć to nastąpiło załamanie pogody, dziś bardzo wieje a od godz. 15 cały czas pada, kwiatuszki będą "wyczochrane i skąpane"
Ja mu specjalnie nie dogadzam Wiosną garstka azofoski i przez cały sezon woda.
Teraz nie przycinaj, ciachnij porządnie wiosną.
Możesz zajrzeć do Ogrodu z platanem. Filip też swojego tnie mocno.
Zakątek będzie cudny jak zakwitną jeszcze Limki i rozrosną się wymienione miskanty ML. I bukszpany jeszcze nie cięte bo za duże upały były, a teraz ciągle leje.
Z przodu zdjęcia katalpa się załapała.
Zdjęcie zakątka lato 2015 r. Ławeczka w tym roku zmieniła kolor na biały
Tu lepiej widać platana ale to też 2015 r. I wierzba mandżurska wyleciała