Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 20:43, 21 cze 2016

Do góry
Druga część bylinówki w 2014, wszystkie zdjęcia to okres czerwiec - lipiec
zobacz jaki "chlew"

tak już 2015

a tak 2016

Z Pszenicznej ... 20:39, 21 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Agata piesior śliczny, zadbany!!Chyba mu dobrze w Twoim ogrodzie!
Jak patrzę na Twój porządek(tak,wiem-masz swój Mordor)to wstyd mi, że chlew mam taki.

Kasja no nie mogę z Ciebie, porządek...nie widzisz wszystkiego.
Poza tym zobacz 2014 takie były początki bylinówki

Tak w 2015

a tak w 2016

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:38, 21 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Dziękuję no właśnie to okno jest bardzo duże i zarówno widok przez okno jak i w stronę okna musi być boski ) dlatego myślę, myślę. Musi być wyjątkowo
Rama z bukszpanu na pewno będzie jako kontynuacja już posadzonego żywopłociku z bukszpanu wzdłuż tarasu
Tutaj inspiracją jest rabata pod oknem z projektu Danusi Młoźniak - Ogród minimalistyczny (jeden z moich faworytów ) zdjęcie Danusi

Podwójna rama niestety u mnie nie wejdzie, ale powiedzmy środkowa tak. I mogą być takie 3 kulki bukszpanowe lub kulki i róże albo same róże ale jakie? - oto jest pytanie. Uwielbiam różę Artemis tylko czy przy białej elewacji mi nie zginie? Może William Morris? a może MW, Alnwick Rose, Rapsody in Blue...mam jeszcze więcej na liście ) Chciałam po prawej stronie różę pnącą aż do daszku - może Eden Rose 85, a może Constance Spry (nie powtarza kwitnienia) razem z Claire Austin (powtarza kwitnienie) i do tego jakieś 3 rabatowe, może nowość Austina Desdemona? Można dodać jakiś delikatny powojnik np. Pamela Jackmann...
Lawenda i trawy - chciałabym, ale nie mam tyle miejsca, dlatego wybór i decyzja są trudne. Lawendy może będę bardziej w lewo
Drzewka w ramie nie planuję, przy elewacji w ogóle nic wysokiego typu drzewo nie planuję. Drzewka to będą tylko na wprost tego okna - Umbry posadzone wzdłuż muru No właśnie na wprost okna będzie mur, na którym też będą małe żywopłotki z cisa (?), róże ale może kiedyś jakaś płaskorzeźba i bukszpany )

Tulipany - oczywiście )
Mam masę inspiracji )

Może kiedyś przy okazji wpadniesz do mnie zobaczyć na żywo ?

Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi Proszę o jeszcze

A nie da się pod tym oknem wcisnąć inspirację Dany + 3 róże ????
Typografia ogrodu 20:36, 21 cze 2016

Do góry
"Szpaki" maja duza determinacje
Tu ma być ogród :) 20:31, 21 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Może to troszkę osłodzi rozczarowanie z powodu hortensji

cudne róże !!!!!!
Z Pszenicznej ... 20:20, 21 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Psiura też się schowała przed tym wiatrem Nawet z budy nie wyszła

Śliczna mordka....
Fajna ta twoja psica....
Gunnera - parzeplin 20:18, 21 cze 2016

Do góry
Z nudów. W innych kolorach

Hortensjada 20:18, 21 cze 2016

Do góry
bozga napisał(a)
A ta aktualna, zastanawiam się jeszcze czym podsadzić , pierwsza myśl to limonkową żurawką bo mam jej pełno ale w czasie robienia fotek wpadłam na pomysł żeby obwódkę zrobić z funkii po mam dwie spore kępy, które łatwo podzielić ( ostatnia fotka) a to akurat jest miejsce zacienione

Funkie? super pomysł. Dla mnie to sa rewelacyjne wypełniacze, a do tego ładne i pięknie się nabudowują. I jeśli jeszcze miejsce zacienione, to nie ma co się namyślać.

Ja zastanawiam się nad hortensją ( zrobiło mi sie miejsce dość eksponowane. )
Mam jako solitera Phantoma- piekny okaz i pomyślałamo nim, ale chodzi mi po głowie jeszcze Pinky Winky? Jak uważasz? - jako samotny krzew- będzie ładnie sie prezentował?

Choroby róż 20:16, 21 cze 2016

Do góry
Co jest mojej róży, proszę o pomoc.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:15, 21 cze 2016

Do góry
a u mnie kwitna roze
Bad Birnbach

Izabelka

NN - ta jest wielka jak moja dlon ale ma tylko jeden kwiat

Ta tez NN
Kolorek ma super.

a ta najbrzydsza, chyba jej deszcze we znaki sie daly platki jakies takie marne, dwa paki jeszcze ma wygldaja jak znile z lekka. No i listki maja jakies plamy i dziurki hmm
tez NN
Nasz przydomowy ogródek 20:13, 21 cze 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko tak mi się wydaje że wodzowie robali wydali zakaz spożywania moich roślin. Ale ich kusi, bo ostatnio zauważyłem kilka listków dziurawych na różach i też było wspomaganie chemią. No tak - w dużym ogrodzie byłby kłopot z produkcją specyfiku. Mam tylko jedną rabatkę przeznaczoną dla róż. Czekam na pełny rozkwit szczególnie płożących różowych.

Piękne zdrowe różyczki, ostatnie zdjęcie prześliczne
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:09, 21 cze 2016

Do góry

To byla cala kula ale nie mam pojecia jak ona zlepiona byla. Chcialam sie spytac ale pani znikla i nas nie pozegnala, chyba poleciala do krow

No i koniec wycieczki po cudzych ogrodach
Małymi kroczkami do celu... 19:59, 21 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A przy okazji różyczki

Piękny kolorek
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:57, 21 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

woow to się napracowałaś takie kanciki chyba zaproszę Cię do siebie co byś mi szkolenie z kancikowania zrobiła
Droga do spełnienia 19:55, 21 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
końcówka róży

Cudowna czy to Alchymist ?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:47, 21 cze 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Ciąg dalszy Szałwia omszona Piękna - cała w kolorze szaro lawendowym

też nie wiem jaka ma nazwę.

I boję się czy nie jest jednoroczna, bo kupiłam jeszcze inną- dwukolorowa farina-arctic-blue, którą wynalazłam w internecie i okazało się, ze jednoroczna.

Jak jednoroczna to zbieraj nasionka, bo faktycznie śliczna...ja się nawet poświęcę i na przedwiośniu posieję...ino zbieraj

Z Pszenicznej ... 19:38, 21 cze 2016

Do góry

Agata piesior śliczny, zadbany!!Chyba mu dobrze w Twoim ogrodzie!
Jak patrzę na Twój porządek(tak,wiem-masz swój Mordor)to wstyd mi, że chlew mam taki.
Księżycowy... 19:36, 21 cze 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Jednym uchem i okiem spoglądam na mecz z Ukrainą (jak ja lubię tego Kubę ), jednocześnie robię młodą kapustkę z ogrodu na jutro do pracy, a duchem już jestem w ogrodzie. Oto nowi jego mieszkańcy. Świerzbnicę macedońską wypatrzyłam przypadkowo w moim ogrodowym, jadąc w poszukiwaniu klona. Bardzo mi się spodobała i jest. Ledwie przywieziona, a już hasały po niej trzmiele . Jednocześnie upolowałam w. patagońską.

Dzięki wspaniałomyślności koleżanki mojej mamy, przybywają do mnie różne sadzonki, z likwidowanego ogrodu działkowego. Hibiskusy dwa już rosną, dotarły kolejne dwa, irysy, dzwonki, jakaś stokrotka(?) pełna i jeszcze jedna roślinka nn.

Hop, hop!
Dawno mnie u Ciebie nie było-pytam jak to możliwe?
Ja też buszuję po O,bo moje chłopy przed TV mecz oglądają.Łypię jednym okiem i klikam w klawiaturę
Komendówka 19:35, 21 cze 2016

Do góry
Z pobytu mała relacja: wichrzysko nie porobiło większych szkód w roślinach, dostały naparstnice i trochę bardzo już wysokie trzcinnki. Za to z domku ogrodnika, a właściwie z części dachu odleciała papa. W domku sajgon, bo zalewało. Tak więc czas sobotni spędziłam na dachu. Wyobraźcie sobie dwie (siostra i ja) nienajmłodsze baby z siekierami w rękach (nie znalazłam młotków), pełzające po dachu. Załatałyśmy jak umiałyśmy i mam nadzieję, ze do przyjazdu męża wytrzyma. Niech On sie martwi dachem, a ja pójdę w rośliny (czytaj: chwasty).

Pięknie wygląda pęcherznica

I Overdam

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:34, 21 cze 2016

Do góry
Martina napisał(a)
Piękne fotki, piękny ogród!

Syla, co to za zielone trawy są na poniższej fotce? Sesleria i jakiś miskant?

Te niższe to rozplenica . Obudziła się z brązową czapeczką po środku ale odbijają . Na wiosnę do podziału ... Natomiast ta wyższa to miskantus gracillimus
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies