Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłotki cisowe. 23:40, 12 cze 2016

Do góry

Chaos oswajany 23:37, 12 cze 2016

Do góry
Ech, internet wrócił, ale mąż się wywrócił. Na rowerze. Tak skutecznie, że skończyło się operacją ręki, a ja zostałam na 6 tygodni sama ze wszystkim, co wymaga dwóch sprawnych rąk. Oj, mamy niefart w tym roku.

W ogrodzie staram się działać w każdej wolnej chwili, ale tych jak na lekarstwo.
Zachwycają mnie Pastellki. Burza kwiatów, przepiękne. Tylko muszę coś wymyślić z podporami, bo nie wytrzymują ciężaru kwiatów.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:37, 12 cze 2016

Do góry
mira napisał(a)
Wpadłam tylko na chwilkę a już jestem o 2 godziny za długo - e znasz to
ożanka dziś popikowana czeka
pozdrawiam

Znam, znam... a jak na razie siedzę tylko u siebie.. i tak się zostanie.. na jakiś czas.. oby jak najdłużej.. bo brak czasu oznacza pracę

Skąpana w słońcu 23:37, 12 cze 2016

Do góry
Odrobina dzisiejszego dnia

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:36, 12 cze 2016

Do góry
dzisiejsze fotki: to miała być piwonia Green Hallo, tak to z naszymi dostawcami

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:35, 12 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz róze , chyba zaczełas je lubic jak Ci tak obficie zakwitły.

Niestety jak zawsze mieszane uczucia, ale lady od S. ma piękne i pachnące kwiaty, ale obraca się w stronę...ściany.

twoje.. foto sprzed kilku dni..

Ogródek Iwony II 23:34, 12 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, wczoraj wykopałam moje Exotic i Quin of Night. Listki miały już podeschnięte, choć nie wszystkie całkowicie. Wyglądało to mniej więcej tak:

Ja wiem, że powinnam na rabatki patrzeć, ale mnie się tak bardzo Twoje ogrodzenie podoba....No ech. Marzę o takich przęsłach przy moim Edziu.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:33, 12 cze 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, gratuluję i tych kilku chwil w ogrodzie! Wolałabyś ogród orać niż robotę popychać, ale życie ma swoje prawa, i nasze chęci to tylko do brukowania piekła ponoć się nadają. Buziałki i uściski dla Muminków, o ile ich dorwiesz!

Sama prawda

Żywopłotki cisowe. 23:33, 12 cze 2016

Do góry
Peonie już przekwitają, a szkoda, tak mało zdjęć zrobiłam.

Sara B.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:32, 12 cze 2016

Do góry
Mateusz, w ubiegłym roku wzystkie zasuszyłam. One schną samoistnie. Pościnałam i część w wazonie zaschło a część pouwieszałam do góry nogami dla dekoracji w kojcu dla psów
Możes zachować na dłużej i zrobić taką dekorację świąteczną

Z tym obornikiem to wiesz, trzeba ostrożnie. Dołek zawsze robię głębszy by gawienko móc go przysypać ziemią coby korzenie nie miały z nim bezpośredniego kontaktu.
Tak całkiem wszystko to u mnie super nie rośnie. Popatrz na moje ML, szał

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:32, 12 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Wspaniała kolekcja piwonii i róż. Róże u Ciebie bardzo lubię oglądać Szkoda ich... U mnie koty też grasują i nie ma na nie sposobu. Na szczęście strat nigdy nie porobiły.

walczyły między sobą na moim ogrodzie bo wrzaski były
Sharifa Asma
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:29, 12 cze 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
Każdej roślinki szkoda masz tak wspaniałą i cenną kolekcję trzymam kciuki że wszystko się ułoży.

dzięki Iwonka
Sarah Bernarth
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:26, 12 cze 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
O matko! Jak ja nie cierpię kotów! Czy jest jakiś sposób, aby zniechęcić je do wizyt w Twoim ogrodzie? Też bym ryczała, szczególnie za tymi różami.
Całe szczęście, że sporo się uchowało. Trzeba mieć nadzieję, że te połamane wkrótce odrosną.
Aniu, na bodziszka Purple Pillow zwróciłam uwagę, piękny - po raz pierwszy takiego
widzę.

Edit: Aniu, trójsklepka czy trzykrotka wirginijska na fotce wyżej?

trzykrotka Basiu pomyliło mi się Pillowa też podniszczyły ale cosik Ci uszczknę
Basiu mlode pędy przy ziemi polamane tłukly się po nich
kwiaty moich piwonii w tym roku są olbrzymie ścięłam na cmentarz dzisiaj

sąsiadka nie powinna ich teraz karmić co innego zimą jak im coś podrzuci, a zresztą ona ich truje bo wywala resztki z garów z przyprawami
Kamienny ogród patykiem malowany 23:26, 12 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Doczytałam dopiero teraz do końca, no ale miałyśmy w międzyczasie ważniejsze sprawy. I ja tez chcę zobaczyć staw z tymi cudnymi liliami w większym kadrze! Pokazuj, pokazuj.
Bzyczkowaty miał cholernego pecha, może sam się zagapił latając w poszukiwaniu pysznego jedzonka i tak oto sam został jedzonkiem. No cóż, takie życie...

Mam ochotę posadzić drzewka owocowe, miejsce by było ale ta obfitość konkurencji chętnej na pyszne owocki mnie co nieco zniechęca. Ja z moją odległością przegrywam z kretesem. Na razie mamy dwa krzaki borówek amerykańskich i zdecydowanie przegrywamy z sójkami, które wyżerają je pod naszą nieobecność. Oczywiście można założyć siatki, ale to borówki eMa i ja się do nich nie wtrącam. Sam se je zasadził, to niech se przypilnuje coby mu ich nic nie zeżarło. No i tak się oblizujemy tylko smakiem.

Żaba była sprytniejsza i tyle....mam nadzieję, że ja też przechytrzę skrytych śliwkożerców.
Szkoda tych borówek...może podsuń eMowi jakąś sugestyjkę, a nóż załapie

A tu mniamająca....jeszcze skrzydełko i nóżka do oblizania
Był kiedyś taki film "Skrzydełko czy nóżka" z Louis de Funèsem....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:25, 12 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A na schodach mam superróżę Munstead Wood - to jeden egzemplarz. Drugi a nawet dwa kwitną na hidcotowej. Są jeszcze większe. Kwiat jak główka sałaty.

Ale jakiej sałaty: królowej majowych?

Pięknie i zachęcająco.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:22, 12 cze 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Danusiu,
Moją hortensję dostałam od Jagny spod Kalisza w postaci patyczka. Zanim się ukorzeniła, minęło jedno lato. Potem jeszcze 2 zanim namyśliła się rosnąć. W sumie zakwitła u mnie w 4 roku. Ale rosła u mnie przy brzoskwini. która już jest wycięta i miała za mało żarełka. Teraz ma mniej konkurencji i ruszyła. Myślę, że normalnie po 3 latach już będą kwiaty. Co innego jak kupuje się dorodny okaz dobrze ukorzeniony. Irenka 4 lata temu swoją pokazywała zaledwie 2 metrową, a dziś wielgachne drzewo. Przyznam się, że o swoją zbytnio nie dbałam, nie zależy mi na tak wielkim krzaczysku. Będę dodatkowo przycinać.

Haniu ja swoją cały czas tnę bo się rozrasta i nic jej nie jest dzieli miejsce z Palibinem i ładnie kwitną
Malutki pod lasem 23:20, 12 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Padam, zbiorowo dziś, indywidualnie jutro popiszę

Więc tak, kolejny fragment Mordoru oczyszczony, dzięki temu można było usadowić kolejną skrzynię. M po pracy skosił trawnik, ja uruchomiłam podkaszarkę i przynajmniej jakoś koło tarasu, piaskownicy, huśtawki wygląda
Skrzynia została ustawiona, mata rozłożona, ziemi nasypane, a przy okazji zjawił się pan z ziemią mieszaną z obornikiem, to kupiłam dwa wory i poszły też do skrzyni Fasolka zasiana Podlane. Teraz idę spać, bo padam.

Prace idą pełną parą .
Czy znasz może odmianę tej lilii?
Mój zielony azyl 23:18, 12 cze 2016

Do góry
Maj i czerwiec to najpiękniejsze miesiące w ogrodzie
italic text
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:18, 12 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
No ja nie mogę z tymi Twoimi trawkami!. Za każdym razem jak je widzę na zdjęciach to się zachwycam. Kurcze, chyba masz cudowne ręce do sadzenia, że tak Ci pięknie przezimowały i tak się rozrastają. Zazdrość mnie zżera (ale taka pozytywna, życzę im jak najlepiej)

Cieszę się pozytywnie To dla Ciebie jeszcze Miskanty Variegatus na dobranoc

Z południa Polski - ogród Marzeny 23:17, 12 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
W trakcie:

Pięknie wszystko, równiusieńko i ja chyba się z miarką przeproszę bo mi krzywe rabatki powychodziły i mus poprawki porobić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies