Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:52, 12 cze 2016

Do góry
Barcarolla

NN

Monica

Dwa ogrody 07:51, 12 cze 2016

Do góry
i nie pokazywana część narożna z przodu działki, fragment, totalnie przebudowana jesienią, doszły tu hortensje bukietowe ze starego, hosty, róże, rozchodniki, bukszpany, na efekt trzeba z rok poczekać, a tymczasem jeszcze zielono, chociaż Pettitcoat ruszają, ale są bardzo nierówne, pozostałe róże które tu rosły wcześniej do przesadzenia jesienią, wiązówka do rozmnożenia, wypełni przestrzeń miedzy rozchodnikami, po zniknięciu czosnków, a krzewy z tyłu juz przestanę wiosną ciąć, potrzebne wyższe tło - to tak na wszelki wypadek, abym jesienią na inny pomysł nie wpadła

tymczasem za domem nadal dzwonkowo
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:50, 12 cze 2016

Do góry
Rose de Resht

Comte de Chambord

Jacques Cartier

Reine des Violettes

Madam Knor
Handmade by Elka 07:49, 12 cze 2016

Do góry

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:46, 12 cze 2016

Do góry
Dziś poranna seria

Róża darcey Bussel- Austina
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 07:44, 12 cze 2016

Do góry
Liatrowa rabata do remontu
Dwa ogrody 07:31, 12 cze 2016

Do góry
Red Leonardo dla Małgosi, czerwień intensywna, posadzony z przodu trzy sztuki, za nim Ascot jeszcze w pąkach i kilka innych

przywrotnik powiązany, za chwilę tu pojawią się bursztynowe i złote kolory róż z dodatkami

Ania z Zielonego Wzgórza 07:24, 12 cze 2016

Do góry
Zdjęcia mojego ogródka.

Ania z Zielonego Wzgórza 07:21, 12 cze 2016

Do góry
Złocień na mojej rabatce.

Agrest, duma mojego męża.

Clematis, kolejna duma mojego męża.

Spotkanie przy studni.

Wierzby, widok który zawsze przykuwa moją uwagę.

Szałwia wyhodowana z nasionka w tamtym roku, teraz kwitnie.

Moje ekologiczne truskawki...

i ich pierwszy zbiór. Dużo tego nie było.

Kolejny zbiór szczaw i rukola.

Zakupiłam zioła kolendrę, oregano diabolo i cząber.
Czasem słońce czasem deszcz 07:08, 12 cze 2016

Do góry
Wszystkim życzę miłej niedzieli
Czasem słońce czasem deszcz 07:06, 12 cze 2016

Do góry
Ogród pod sosnami 07:05, 12 cze 2016

Do góry
Olśniło mnie za sprawą Toszki i ogrodowiska
Za sprawą wszystkich zaglądających tu osób
Dzięki dziewczyny

A to moje wczorajsze zakupy

3 hortensje Little lime
3 gracki
3 jeżówki białe
lawenda 7szt
Dwa ogrody 07:03, 12 cze 2016

Do góry

Czasem słońce czasem deszcz 06:59, 12 cze 2016

Do góry
grujeczniki dla Asi
zwykły

Rotfuchs
Czasem słońce czasem deszcz 06:52, 12 cze 2016

Do góry

księżniczka Ola z Kentu zapowiada się w dziwnym kolorze

to widać a właściwie nie widać z leżaka
Czasem słońce czasem deszcz 06:45, 12 cze 2016

Do góry
na froncie szaleje stipa, ale poza nią nie ma czego pokazywać, czekam aż em się weżmie za zrobienie ekobordów i rozsypanie żwirku

brzozowa zarośnięta ale ulubiona

trytoma otwiera kwiaty, niestety ciągle nie ma ładnego tła
Ogród z rzeźbą 06:42, 12 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Anula...jeszcze raz Ci bardzo dziękuję, że mnie przygarnęłaś.
Podróż mi tak szybko zleciała, że nawet nie wiem kiedy minęła....bo tak
miło się z Tobą rozmawia.

Ps. eM oglądał zakup...zademonstrowałam najpiękniejsze zdjęcie kwitnącego w necie jakie znalazłam i powiedział "ładny"

Anula, która to ty?

Kupiłaś fajne roślinki na pamiątkę.
Trzcinnik overdam śliczny. Jeszcze go będę mieć.
Szałwia pewnie caradona. Śliczna.
A kocimiętka ta wysoka jest wyjątkowa. Ja planuję ją dzielić i cały szpaler sobie stworzę. Nie znałam jej nazwy.
Dwa ogrody 06:42, 12 cze 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Mariolka jestem (żeby nie było że mnie nie ma) i powiem ci, że masz jeden z najpiękniejszych ogrodów na forum. Wszystkie róże które pokazujesz mi się podobają a nie odczuwam takiego zachwytu na innych wątkach - widocznie lubujemy się w podobnych roślinach Aminek chyba jednak wychodzi, ale pewności nie mam- liście takie trochę mniej jak koperek, a bardziej jak ostróżeczka- to będzie to? Mam kurczę taką nadzieję

Pamiętasz taką roślinkę którą pokazywałam że mi się w doniczce po upadłym patyczku wysiała? Została oznaczona Chwast ruderalny, ale piękny Ładnie się wysiało i pozwalam jej zostać bo tworzy białą mgiełkę tuż przy gruncie. To naradka północna. Jakbyś chciała nasionka tego chwastu to daj znać
I szukam rośliny. Odkryłam fajne połączenie, ale z udziałem bylicy estragon. Wydaje mi się że ona szybko w krzaczor nie do opanowania wyrośnie- mam rację? I szukam czegoś wysokiego o takich właśnie szarych, lancetowatych liściach, ale mniej ekspansywnego. Co byś podpowiedziała? A może tą bylicę w zadołowanych pojemnikach? Podpowiedz coś

Mariola, znasz nazwę bodziszka którego dałaś kiedyś Karoli a ona mnie poczęstowała jesienią? Taki karminowo różowy. Male kwiatki.

Dobra, wystarczy pytań jak na jeden raz Buziaki

Jankosiu
Mam nadzieję, że to aminek, jak również u siebie czekam na zarys kwiatostanów, bo jeszcze ich nie widać. za naradke dziękuję, zginie na moich rabatach. Bodziszek to korzeniasty, nie pamiętam, skąd go mam, jeszcze z czasów przedogrodowiskowych Potrzebujesz? Mam go na tony.
Z roślin o szarych liściach - dostałam sadzonkę bylicy luizjańskiej, może ta? Albo przetacznik siwy, coś z mikołajków, może krwawnik pospolity albo wiązówkowaty? Chociaż niekoniecznie mają lancetowate liście

Czasem słońce czasem deszcz 06:37, 12 cze 2016

Do góry
ogród w niedzielę o 6.00, słońce jeszcze nieśmiało oświetla roślinki, całość zlana sporą dawką wody; szkoda że nie można pokazać śpiewu ptaków i kukania kukułki

przegląd zaczynam od tego co się dzieje na tarasie- ale właściwie poza Louisem nie ma na czym oka zawiesić

potem miłorząb na tle zarośniętego rowu- ten fragment tylko omiatam wzrokiem

Ogród na glinie 06:34, 12 cze 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
w drugą stronę - czosnki zaczynają się już wywracać, ostatnio mocno wiało
to zeszłoroczna stipa, miejsce do zagospodarowania na nowo, bo nasadzenia są tymczasowe

Malgoś, Toszka pisała, by główki czosnków szybko obciąć. Wtedy zawiázują większą cebulę, bo nie muszą pędzić nasion.
Ja obcięłam moje i zrobiłam kompozycję w wazonie.
Liście wyschły.

Wreszcie u ciebie nadrobiłam. Masz niemal teren zagospodarowany.

Mój trawnik dopadła susza. Jeden raz syn mnie wyręczył w koszeniu. Skosił trawnik na najniżsxym poziomie i potem przyszły upały. Pewnie wyobrażasz sobie, co teraz mam z trawnikiem. Reanimacja trudna.

I tu powiedzenie się sprawdza: jak chcesz mieć dobrze zrobione, zrób sam. No, najlepiej kosi M. Ale nie zawsze ma czas....

Twoje żurawki ładnie kwitną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies