Kupuje przez internet w dużych szkółkach i sprawdzonych. Nostalgia i większość jest z Rosarium. Ale zwykle patrzę gdzie taniej Floribunda, Rosaplant, Rozarium. Wszystkie z wyjątkiem pierwszych kupionych w lokalnej szkółce bez nazwy kupowałam w tych szkółkach. Była jeszcze jedna ale nie wpisuję bo róża chociaż w doniczce to zdechła.
Co patrzę na moje Comte to dziękuję Reni za radę.. są w tym roku OBŁĘDNIE PIĘKNE. Ucięcie pomogło.. a jak patrzyłam na 5 gołych i grubych patyków to już wątpiłam co z tego będzie..
Próbowałam zrobić fotę by pokazać ile kwiatów i jakie zgrabne krzaki.. Queen przesadzę z rabaty, Langa wypierdutam, a te 3 Comte posadzę luźniej.. i po 3 latach dumania co z tą rabatą już wiem co zrobić Niestety nowe pędy ma zawsze wiotkie.. taki jej urok, ale jak na razie moja po cieciu do grubych badyli jest sztywna.
Witaj Kasiu, jestem pod ogromnym wrażeniem, tego czego dokonałaś w swoim ogrodzie! Przyznam, że zajrzałam do Ciebie przez Twoje zdjęcie/ikonkę i to, że przewijałaś mi się w różnych wątkach, na które trafiałam Jestem na etapie tworzenia mojego ogrodu, jednak na razie bez większego powodzenia Dzięki Twojej relacji jestem w stanie uwierzyć, że roślinki mi stosunkowo szybko urosną i będzie w końcu ładnie Pozdrawiam
Cześć wszystkim.
Potrzebuję rozpoznać poniższe drzewa/krzewy. Będę wdzięczny za wszelką pomoc, przeszukałem już całkiem sporo materiałów i niestety nie mogę nic przyporządkować.
1. Stawiam na wierzbę kruchą, ma dość spore te liście.
2. Myślałem, że to Judaszowiec, ale jakoś mi to nie pasuje
Dziękuję za uznanie dla mojego jednego oka co nie spało i złożyło podpisy do róż..
Dokładam brakujące portrety dla Nostalgii, którą lubię nie tylko za to że jest zdrowa, długo kwitnie, pachnie.. ale za liście.. wyjątkowe jak dla róży, bo te kolczaki piękne są z kwiatów. a reszta to już nieszczególna.