Ja wczoraj niechcący wyciełam u siebie czosnki główkowate w dwóch kępach...dobrze że inne zostawiłam bo juz nie miałam czasu.....myślałam ze to długie "szczypiorki" od irysków tych wczesnych, wiosennych zawiązują jakies owoce na czubkach i "żeby sie cebulki nie osłabiły"...ciachnełam zanim pomyslałam...
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji moich host.
Z góry dziękuję
1
raczej mała, 20 cm właśnie pojawiają się kwiaty
2
trochę wyższa 25 cm
3
wysoka na 50 cm
Cześć. Jestem całkowicie nowym użyszkodnikiem na tym Forum, ale zaglądam do Was od dawna i dzięki Wam i Waszym radom jestem obecnie szczęśliwą właścicielką Rumby - sadzonka od Pana Piotra Kleszczyńskiego rozmnożona do sztuk pięciu. Dwie już wydane, jedną chcę zostawić dla siebie, ale dwie miałabym do wydania w zamian za jakąś inną odmianę.
Najlepiej, żeby dało się tak "z rąk do rąk", bo rośliny są już dość spore i biorą się na poważnie za kwitnienie. Zdjęcia dołączę później. Teraz tylko takie poglądowe - pierwszy kwitnący w tym roku (luty)
Jest bossski, ale to wiesz, wszyscy sie nim zachwycają u ciebie, ale i u Zielonej Marty i u innych...to po prostu cudna w kolorze róża niby łososiowa niby rózowawa ale i kremowa troche ....a twój "potwór" szczególnie fajnie na tym ogrodzeniu wygląda.
Widziałam tez juz inne kwitnace róże u ciebie, u was cieplej chyba bo u mnie Chippendales dopiero w pakach, kolor prześwituje ale kwiatów nie ma jeszcze - jedynie szwedzka królowa kwitnie i ascot. Na pozostałe czekam....
Pozdrawiam i nie moge sie doczekac oglądania Alchymista na zywo