Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 11:20, 14 cze 2016

Zostawiam Wam zapowiedź różanego szaleństwa w moim skromnym wydaniu bo powoli zaczynają, na weekend powinno już być obficie

Nowość tego roczna: Shone Maid
Jestem zachwycony bo krzaczek z jesieni, sztywne pędy, duże przepięknie pachnące kwiaty skierowane do góry, utrzymują się do 4-5 dni. Dla mnie to był dobry wybór

Tutaj chyba najwierniej udało mi się oddać kolor

Kindzia 12:43, 14 cze 2016

Luki napisał(a)
Zostawiam Wam zapowiedź różanego szaleństwa w moim skromnym wydaniu bo powoli zaczynają, na weekend powinno już być obficie

Nowość tego roczna: Shone Maid
Jestem zachwycony bo krzaczek z jesieni, sztywne pędy, duże przepięknie pachnące kwiaty skierowane do góry, utrzymują się do 4-5 dni. Dla mnie to był dobry wybór

Tutaj chyba najwierniej udało mi się oddać kolor

Aż sobie ją wygooglałam, bo faktycznie piękna. Ostatnio mam uraz na zwieszające się kwiaty, wiesz Austiny mi się kłaniają Ciekawe jaka duża u Ciebie urośnie, piszą, że do metra...u mnie by miała minimum 1,2 m...nadała by się...tylko gdzie??????
Luki 21:50, 14 cze 2016

Kasiu po ulewie też kwaitu nie zwiesza, a kwiaty nawet się trzymają i nie namakają specjalnie. Ja jako laik różany polecam chociaż jeszcze nie wiadomo jak z zdrowotnością, ale u mnie już drugi raz szykuje się mokra i parna pogoda, więc zapewne róże zaczną łapać plamki
Luki 22:10, 14 cze 2016

Tak dla odmiany pozachwycam się czymś w moim ogrodzie. Po ósmej wracając z nieprzyjemnych prac ogrodowych w drugim ogrodzie tak zapatrzyłem się na rabatę, że musiałem skoczyć po aparat bo tak świetnie wyglądała.
Jak już będę zanudzać tą rabatą to proszę mnie kopnąć

Róże opanowane przez szałwie, nie spodziewałem się takich olbrzymów z siewek
alis 22:12, 14 cze 2016

Luki napisał(a)
Tak dla odmiany pozachwycam się czymś w moim ogrodzie. Po ósmej wracając z nieprzyjemnych prac ogrodowych w drugim ogrodzie tak zapatrzyłem się na rabatę, że musiałem skoczyć po aparat bo tak świetnie wyglądała.
Jak już będę zanudzać tą rabatą to proszę mnie kopnąć

Róże opanowane przez szałwie, nie spodziewałem się takich olbrzymów z siewek

Łukaszu, bosko, i jak tu zasnąć teraz
Luki 22:14, 14 cze 2016

Kocimięteka... a wiosną wydawało mi się, że słabo rusza, oj ja głupiutki.

Szwedka również zaatakowana przez szałwie, chciałbym widzieć to połączenie razem, ale róże słabo współpracują

Szekspir po deszczu walnął pokłon ku ziemi, ale kwiat i tak bardzo nisko to ledwo widoczny. Najwyższe pędy wyglądają obiecująco
bozga 22:18, 14 cze 2016

Prędko nikt przy takich widokach nie kopnie więc zanudzaj dalej
Luki 22:21, 14 cze 2016

Okropny gąszcz się zrobił, a Kindzia w zeszłym roku mi powiedziała co mam takie luzy między różami a ja nic nie dosadziłem bo siewki to miały samowolkę

Czochy Globmaster dają kolor kolejny tydzień, ale powoli zbliża się ich koniec, ale kolorystycznie zaczyna je zastępować przetacznikowiec wirginijski. Bardzo polubiłem tą bylinę...

... bardzo delikatny, ale masywny gabarytowo akcent na rabacie. Piękna ciemna zieleń liści, rusza już wczesną wiosną i tworzy gęste kępy bardzo oryginalnych liści i w zeszłym roku nawet nie brzydł przekwitając bo po ścięciu samych kwiatostanów zakwita ponownie
Luki 22:27, 14 cze 2016

Na koniec takie zdjęcie
Gdyby ktoś nie zauważył to wlazłem za gigantyczną kępę pysznogłówki oj kiepski ten mój fotograf, ale dogadać się nie dało Tak dla zobrazowania wielkości roślin.

Jeszcze takie strzały na jaśminowca przy domu, pachnie w dzień obłędnie.
siakowa 22:28, 14 cze 2016

I nie lapiengo mącznika?przetacznikowiec. Szybko się rozrasta? Czajensie na niego od zeszlegonroku