Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Mój mały raj na ziemi :) 23:10, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Super spotkanie mieliście No Brzoza piękna jest - może ją jakoś nazwiesz? Alfredzik, Ignacy, Pankracy?

I przyznawać się która pali?!

A jak myślisz Sherlocku????
Ogród Sylwii od początku :) 23:01, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Sylwia - no świetnie opanowałaś ten aparat, zdjęcia przecudne wychodzą. a moja lawenda w powijakach - i cały czas mam dylemat - nawozić i podlać je czy nie podlewać żeby sucho miały jak lubią?

Eeeee mówisz ???? fajnie , że się podoba .... do perfekcji to jeszcze daleka droga ..... Ja swoją lawendę popryskałam dolistnie polecam
Ogród w budowie - nieustającej 23:00, 06 maj 2012

Do góry
No cudna ta wiosna u Ciebie - zdjęcie angielki z chmurami najpiękniejsze.

Mam pytanie - ile koszy uzbierasz spalinówką z koszenia? Ze 40 najmniej?
Ogród Sylwii od początku :) 22:55, 06 maj 2012

Do góry
Sylwia - no świetnie opanowałaś ten aparat, zdjęcia przecudne wychodzą. a moja lawenda w powijakach - i cały czas mam dylemat - nawozić i podlać je czy nie podlewać żeby sucho miały jak lubią?
Mój mały raj na ziemi :) 22:53, 06 maj 2012

Do góry
Super spotkanie mieliście No Brzoza piękna jest - może ją jakoś nazwiesz? Alfredzik, Ignacy, Pankracy?

I przyznawać się która pali?!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:40, 06 maj 2012

Do góry
Na robale w zeszłym roku pryskałem mospilanem - i działało na wszystkie. Na przędziorki również.

Ale jutro kupię jeden z tych co Danusia poleciła - zawsze wie kiedy się zjawić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 06 maj 2012

Do góry
Danusiu - no to tamto kupię - byle by było też na inne robale jak przędziorki

Gabrielo - dla mnie też to ogromne zaskoczenie, bo chciałem sprawdzić czy nowe listki puściły, a to pąk kwiatowy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:33, 06 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

No i ogromna niespodzianka

Werbena bonariensis pokazała pączek

Przeca mówiłam, żebyś wkładał do ziemi i że za chwilunię Cię zaskoczy szybciuteńko poszły co? GRATULACJE

U mnie też zaczęła kwitnąć, ale mam ją jeszcze w donicy, myślałam że jestem pierwsza na Ogrodowisku w werbenie, a tu nici. Zapomniałam nawet sfotografować, więc się tylko chwalę.
Tulipany z białym brzegiem piękne i oryginalne.
Ogród Sylwii od początku :) 22:27, 06 maj 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Witam wieczorową porą wszystkich zaglądających ......
Załączam kilka fotek z nasadzeń doniczkowych i nie tylko .....

doniczkowy zielnik ....

takie tam nasadzenia doniczkowe na tarasie .... nie bardzo się przykładałam w tym sezonie ze względu na burzenie tarazu za chwil parę ......

I troszkę przed domem

Na prawdę jest ślicznie. Mam pytanie czy te ziółka są zeszłoroczne czy w tym roku kupiłaś?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 06 maj 2012

Do góry
Dziękuję za komplementy w imieniu roślin

A tulipany to jednak China Town, pamiętam, że takie jesienią kupowałem - no i na zdjęciach też mają białe obrzeżenie liści jak moje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:05, 06 maj 2012

Do góry
Sebek zaglądam do Ciebie często, ale jakoś tak śladu nie zostawiam więc dzisiaj napiszę, że mi się baaardzo podoba.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:58, 06 maj 2012

Do góry
Aha - no to czekam jakie będą ich dalsze losy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:57, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Marzenko - no przepięknie wygląda Twój ogród z każdej strony

Wszystko pięknie dopieszczacz - efekt jest powalający. A trawnikowi daj się zregenerować, bo jeśli by ten placyk łączył się z podjazdem to dla mnie byłoby za dużo już tego kamienia Aha - jak tam bambusy?

Bambusy niemal nieżywe. Mają tylko kilka zielonawych listków, bo nawet nie mogę napisać, że są zielone. Ale znawcy z bambusy.pl każą czekać z cięciem. W ogrodzie botanicznym też jeszcze nie wycinają. Bambusy to trawy więc też się późno obudzą i wtedy będę wiedziała czy wszystkie pędy są do wycięcia czy tylko niektore.
Ogrodnik mimo woli 21:56, 06 maj 2012

Do góry
Hosty masz ogromne - ile mają lat te kępy, bo moje mają drugi rok i niektóre takie jak w zeszłym

Irysy masz przepiękne - ja mam kilkanaście sadzonek i co? Jeden pączek tylko...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:51, 06 maj 2012

Do góry
Marzenko - no przepięknie wygląda Twój ogród z każdej strony

Wszystko pięknie dopieszczacz - efekt jest powalający. A trawnikowi daj się zregenerować, bo jeśli by ten placyk łączył się z podjazdem to dla mnie byłoby za dużo już tego kamienia Aha - jak tam bambusy?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:07, 06 maj 2012

Do góry
Danusiu - no może to i one

Wasko - dzięki

A co do nieszczęsnych bukszpanów - dzwonię do nich codziennie - jedynie 1 i 3 mają spokój i tylko od razu "Nagraj się". Na maila też nie odpisują. Kurcze chyba będę musiał mieć takie jakie mam Ale nie dam się - może przez numer od kuriera się do nich dostanę? Na szczęście do niego mam...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:50, 06 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Gratuluję pierwszego miejsca w konkursie

[/quote

Dziękuję Sebuś za cudna różę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:35, 06 maj 2012

Do góry
Sebek ale u ciebie się zmienia
Mój mały raj na ziemi :) 20:31, 06 maj 2012

Do góry
Lenko - przybywaj ! czekam w każdej chwili
cieszę się, że podoba Ci się mój tarasik, też lubię tu spędzać czas z przyjaciółmi !

Sebek, już podpytałam Szefową o agawę ! mam nadzieję, że będzie oki

Haniu , dziękuję miłe, że tak mówisz!

Justi , poduchy różnie....te jasne kupione w LM, za jakieś 15 zł z wkładem - u nas jest jakaś promocja (m.in. kolory mocno neonowe); zaś te kawowe w Ikei , ale jaki to model nie wiem! maleńkie są, pewnie 30x30cm. Ale za 6 zł warto, nawet jeśli tylko na 1 sezon

Justynko witaj w moich skromnych progach zapraszam częściej !

Asieńko, rzuciłaś mnie na kolana ! Ty to potrafisz.....!

Ana, nurkuję we fiołkach (nie pachniały wcale - moja mina to mówi ) a do nurkowania "zmusiła" mnie Asieńka
z tarasu jestem zadowolona, zioła, lawenda i oleander dały mi klimat jaki mi odpowiada a tabliczka - no konieczni na miejscu honorowym !!! jestem szczęśliwa, że dałaś mi takie cudeńko!
co do donic, to kupiłam je chyba z 5 lat temu w LM, były....złocone.... farba zaczęła złazić, troszkę zapleśniały i tak wyszło nie mam innych, więc postawiłam te !

Bogusiu

Noemi - moje donice na tarasie są duzo mniejsze niż Twoje i zima roślinkom dała w kość nie przezimują, więc będę sadzić sezonowe ! może w przyszłym roku dam zioła do tych donic? zobaczę....
a obok ławeczki jest oleaner, a z drugiej strony lilie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:57, 06 maj 2012

Do góry
Ania napisał(a)

Skoro Wam się podobają to mam jeszcze troszkę - rozkwitły takie tulipany - jako ostatnie

Trochę dziwaczne, ale przez to fajne

Te tulipany to cudo, jaka to odmiana?

A może to China Town - u mnie tez teraz kwitną, ale mają mniej różu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies