To mi dałaś zadanie.. i pewnie Ci nie pomogę, jeśli potrzebujesz do identyfikacji to nie mam takich zbliżeń. Gdzieś miałam zdjęcie zakupów w telefonie..słabe ale jest. I wyszło, że kupiłam je latem 2014. Potem widać sierpień 2014 chyba świeżo posadzone.
Mają ciut jaśniejszy i cieńszy liść od rozplenic, soczyście zielony.
Zakupy telefonem-to te nędzne obok ładnych sadzonek śmiałków.
Munstead Wood ma 15 pąków i tylko jeden rozwinięty:
Nostalgia 4 paki ale najładniejszy okaz:
Queen of Sweden po pierwszym kwitnieniu (miała cztery kwiaty) ale ma 5 pędów wiec jeszcze zakwitnie
Tak, stosunkowo niedaleko (ok. 80km w jedną stronę) ale ja ciągle w niedoczasie jestem a i szkółki szerokim łukiem omijam, żeby nowych roślin nie dokupić. Dziś wstąpiłam dla sąsiadki po budleję i już przetacznika przytargałam a jeszcze mam co sadzić.
Przynajmniej mam pewność że ta sama strefa klimatyczna więc drzewka powinny dobrze zimować .
Jeszcze zdjęcia. Trzcinnik Overdam od Gosi, zachwycająca róża Stephanie Baronin zu Guttenberg - pięknie pachnie.
Clematiski.
Sklep mieści się w Jankowie Przygodzkim pod Ostrowem przy skrzyżowaniu na przeciw kościoła "Azalia" chyba ulica Ostrowska. Polecam się przejechać i przy okazji zwiedzić okolicę stawy na Trzcielinach i Dębnicy których nie widać z drogi krajowej 11 bo zasłania je wał kolejowy http://przygodzice.pl/asp/pl_start.asp?typ=14&sub=16&menu=113&strona=1
szosa w lewym dolnym narożniku wyjazd z Przygodzic w stronę Wrocławia,
Agata gdzieś czytałam, że podobała Ci się tawułka Arendsa bordowa, mam nadmiar więc jak będziesz w okolicy mogę Cię nią obdarować