katel
10:10, 20 cze 2016

Dzięki! Z roku na rok ma coraz więcej kwiatów. Początkowo miała mszyce i plamistość ale jak się zadomowiła to jest okazem zdrowia - oczywiście dogadzam jej kompostem i skórkami z bananów. Na zdjęciu nie widać jej rozmiarów, w tym roku mocno ją przycięłam a potem jeszcze kilka pędów podmarzło i teraz ma jakieś 1,3m, kwiaty ma duże 8-10cm, kwitnie do mrozów.
Podejrzewam że tak naprawdę to róża Grand Hotel ale dostałam ją z przywieszoną nazwą Motel.
Powojniki kochają i Twój ogród - pięknie się u Ciebie prezentują.
Do tego roku miałam 5 odmian róż a w tym roku się zaróżowiłam i mam kolejnych 25 - mam problem z tym że jak już się rozpędzę to się zatrzymać nie mogę. Niestety z sadzeniem się nie wyrabiam (bo ciągle coś dokupuję) i wiele czeka jeszcze na swoją kolej.

Dokupuj, dokupuj ja chętnie zaglądam żeby podziwiać

Powojnik odbije a nawet lepiej się rozrośnie, przytnij mu wszystko co jest połamane lub nadłamane - on się pięknie odbuduje.
Co do Święta Róż, to na zakupy się bardzo nie nastawiaj, rozmawiałam z kilkoma osobami które były - dwiema sąsiadkami, Gosią i KasiąWB z forum i wszyscy twierdzą że bukiety są do oglądania ładne ale na zakupy nie ma się co nastawiać

Kasiu w tym roku w ogóle nie podmarzła, ma ok 2m. Mam ją od wiosny 2012, od 2013 kwitnie, czasami końcówki gałązek podmarzały ale nic więcej, była okrywana początkowo, od dwóch lat na zimę podsypuję grubą warstwą kory i tyle. Tu na zdjęciach z bzem Eva.

Teraz już przekwita i niedługo powalczę o jej pokrój bo nie mogę jej do porządku przywołać

Kasiu jeszcze mi do głowy przyszło, że Ty też wszelkie wynalazki lubisz

http://ogrodnick.pl/#/catalog

Dereń przez ostatnie wiatry trochę poszarpany a kwaśnodrzew zajął miejsce poprzedniego, który nie przetrwał - robię drugie podejście