Zaglądam do Waszych ogrodów , podziwiam niestrudzonych ciągłymi pracami , zachwycam się kwitnącymi bylinami a przede wszystkim różami . Na róże może i ja się kiedyś skuszę ale to kiedyś ....
Witam , czy ktoś pomoże rozpoznać tą trawę? Znaleziona na łącę. Piękna, szybko opadające części kłosa. Tą którą znalazłam ma 70 cm + 20 cm kłos.
Pomóżcie proszę ... bo nie udało mi się nigdzie w necie odszukać.
Łochochocho Widzę Koleżanka zaszalała Super kolejna różyczka!
Pokaż Paula tę kocimiętkę w całości, ciekawa jestem jak wygląda.
Ja w koćcu dokupiłam w sobotę te cztery brakujące u tej Pani co ma zioła
Wszyscy tną bukszpany to i ja Robiłam to po raz pierwszy więc proszę patrzeć jednym okiem
Bukszpany były sadzone wiosną a kupowane z gołym korzeniem. Widać, że troche chorują. Nie wiem czemu ale po polaniu dolistnie florovitem na dwóch tak jakby spaliło listki Na obwódce sporo jest żółtych listków w środku.
Tak to wyglądało przed:
Tak w trakcie:
Tak po
Widać, że chorują. Mam nadzieję, że cos da sie z tym zrobić
Nie wiem, czy nie za wysoko zostawiłam ale może przy ponownym cięciu
proszę o pomoc dlaczego moja magnolia widniejąca na tym zdjęciu po lewej stronie usycha od góry ?? odgarnęłam to co pod nią i podlałam choć pod sciółka było mokro.
a tym czasem w warzywniku
W tym roku mniejsza ilośc ślimaków obfitowała w większe plony, jednak rzodkiewka i truskawki nadal cierpią. Za to rośnie groszek pnący i pachnący, fasolka szparagowa, dynia, marchewka, pietruszka, kalafior, brokuły, ziemniaczki, duża ilość pomidorków i jarmuż którego ślimaki miały się nie łapać a jednak.
Byłysmy na wycieczce w Powsinie, na różach . Zaspokoiłam apetyt na wydoki różane, na szczęście, bo bedę mieć gości w ten weekend i do Forst nie pojadę.