Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

kasja83 12:46, 20 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
niestety czasami trzeba zrobić zakupy internetowe żeby kupić roślinki które chcemy, ja nie lubię kupować przez internet bo już nie raz się rozczarowałam :/ ale naszczęście ostatnio udało mi się natrafić na uczciwych sprzedawców
a takie piękne róże przysłali mi z rosaplant

Filemon róże bardzo ładne!
kasja83 12:48, 20 cze 2016

Kawa napisał(a)
Paulina czy ty nie miałaś już nic nie kupować
śliczne zakupy

Pewnie to już uzależnienie
Zakupy super!
olga80 12:53, 20 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Witam poniedziałkowo . Ja już od samego rana zaliczyłam szkółki ostatnio wspomniałam, że denerwuje mnie część, gdzie mam posadzone tufciki, nie wiem, czemu, ale drażni mnie ich kolor, więc postanowiłam przerobić tą część i zamiast tufcików zrobić kącik kocimiętkowo- różany A oto moje dzisiejsze zakupy: kocimiętka ' walker's lov'( Jolu wspominałam Ci o niej ostatnio) i róża rabatowa ' Barbrio'cov' - która urzekła mnie swoim kolorem.

oja jaka cudnie Piękny kolor mają róże na kocimiętkę wysoka poluję i nie mogę upolować u nas tylko niskie odmiany. Dziś też byłam w szkółce z M wpadnij i zobacz co dostałam

paulina_ns 13:52, 20 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
ja niby mówie sobie że już w tym miesiącu nic nie kupuje a zaraz coś zobaczę czyli jakąś okazję i co..... trzeba kupić teraz zamówiłam sobie kolejne jeżówki przyjdą mi w tym tygodniu.
ostatnio mam szczęście do pięknych roślin przez internet więc mam nadzieje, że i tym razem się nie rozczaruje

Paulinko w sklepie bylinowy raj mają dosyć spory wybór złocieni zamawiałam u nich co prawda inne roślinki ale sadzonki mi przysłali piękne. Ja złocienie mam dopiero od tego roku, ale moja koleżanka ma je już wiele lat i ładnie jej rosną. Jedynie o czym trzeba pamiętać to to, że co pare lat trzeba je dzielić żeby nie zanikły.

Anetka wcale się nie dziwię, bo są na prawdę piękne, w lokalnych szkołkach ceny róż są od 17 zł do nawet 50-60 zł za zwykle odmiany, więc te 40 zł to jeszcze tragedia nie jest. Nie pozostaje mi nic innego jak zaczekać na wiosnę, jesienią wątpię,czy będę miała głowę żeby myśleć o rozach
paulina_ns 13:54, 20 cze 2016

kasja83 napisał(a)

Pewnie to już uzależnienie
Zakupy super!

Kasja dokładnie tak! Dobrze,że chociaż jest to zdrowy nałóg, chociaż do najtańszych nie należy
paulina_ns 14:02, 20 cze 2016

olga80 napisał(a)

oja jaka cudnie Piękny kolor mają róże na kocimiętkę wysoka poluję i nie mogę upolować u nas tylko niskie odmiany. Dziś też byłam w szkółce z M wpadnij i zobacz co dostałam

Tereniu kolor róży na żywo jest jeszcze piękniejszy, bardzo się cieszę,że ja dostałam, uwielbiam takie kolory. Co do kocimietki u nas jest na odwrót, wszędzie prawie można dostać wysoka, a z niską się jeszcze nie spotkałam koniecznie jeszcze muszę upolować przytacznik i go wkomponowac w to zestawienie. Lecę zerknąć do Ciebie .
Filemon24 14:24, 20 cze 2016

tak w szkółkach ceny róż są zdecydowanie większe niż np te same odmiany w szkółkach online, ja też niektóre odmiany kupię wiosną
paulina_ns 16:12, 20 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
tak w szkółkach ceny róż są zdecydowanie większe niż np te same odmiany w szkółkach online, ja też niektóre odmiany kupię wiosną

Anitka no to byle do wiosny .
jolka 20:14, 20 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Witam poniedziałkowo . Ja już od samego rana zaliczyłam szkółki ostatnio wspomniałam, że denerwuje mnie część, gdzie mam posadzone tufciki, nie wiem, czemu, ale drażni mnie ich kolor, więc postanowiłam przerobić tą część i zamiast tufcików zrobić kącik kocimiętkowo- różany A oto moje dzisiejsze zakupy: kocimiętka ' walker's lov'( Jolu wspominałam Ci o niej ostatnio) i róża rabatowa ' Barbrio'cov' - która urzekła mnie swoim kolorem.

Łochochocho Widzę Koleżanka zaszalała Super kolejna różyczka!
Pokaż Paula tę kocimiętkę w całości, ciekawa jestem jak wygląda.
Ja w koćcu dokupiłam w sobotę te cztery brakujące u tej Pani co ma zioła
paulina_ns 20:49, 20 cze 2016

jolka napisał(a)

Łochochocho Widzę Koleżanka zaszalała Super kolejna różyczka!
Pokaż Paula tę kocimiętkę w całości, ciekawa jestem jak wygląda.
Ja w koćcu dokupiłam w sobotę te cztery brakujące u tej Pani co ma zioła

Jolu faktycznie różyczka ładny ma kolor, ale trochę pracy z nią mam, bo choruje. Zrobiłam jej dzisiaj naturalny oprysk z sody, wody, oleju i zobaczymy, jak nie przejdzie, zastosuje chemię. Zdjęcie kocimiętki wstawię jutro, dzisiaj już mi się z łóżka wstawać nie chce super,że udało Ci się dokupić brakująca kocimiętkę.