Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Funkie - Hosta 09:33, 05 cze 2016

Do góry
Czy ktoś mi podpowie co jest z moimi nowymi funkiami ? wczoraj zauważyłam coś na liściach, mam obciąć te liście ?
Przycinanie - cięcie tui 09:28, 05 cze 2016

Do góry
Danusiu,

ślicznie dziękuję za bardzo szybką odpowiedź.
Brabanty były sadzone co 70-80 cm i skoro piszesz, że za rzadko to moje pytanie brzmi: Czy coś między nimi lub przed nimi (w tych lukach) da się jeszcze dosadzić? Coś smukłego, kolorowego? Iglak lub coś innego?
Czy musi już tak zostać i czekać na efekty?

pozdrawiam
Dominika

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:27, 05 cze 2016

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

To Krzysztofki

Aniu pieknie sie robi a stipy wariaty jake duże buziaki ze słoneczno patelniowego Polesia Lubelskiego :*

Krzysztofki są piękne, bo dostałam je od Ciebie
A teraz moja mała fotorelacja z ogrodu Ewy dla Ciebie i Wszystkich odwiedzających
Domek japoński o którym dużo opowiadał Krzyś-mąż Ewy, jak powstawał i o jego przeznaczeniu.

cudowne hosty i ogrodowe detale w stylu japońskim

Moja "przyziemna" :) pasja 09:20, 05 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Ale czaderskie zdjęcia, super
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:17, 05 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Może ktoś jednak pomoże z identyfikacją tej hosty? plisssssss

Reniu, host jest 5000 odmian, muszę coś więcej wiedzieć o tej hoście. Jaka jest duża, kiedy i w jakim kolorze zakwitnie, tempo wzrostu…. Musisz trochę poczekać i ją obserwować. Ja ze swoimi NN też tak robię. Po jednym sezonie już raczej będzie można ją zidentyfikować.
Zapisuj sobie: kiedy zakwitła i jakiego koloru były kwiaty; czy były pachnące; ile w ciągu sezonu przybyło nowych liści (tak na oko oczywiście…głównie chodzi oto czy przyrost roczny to 1-2 liście czy kilka-kilkanaście); po grubości łodyżki powinnaś się zorientować czy hosta należy do odmiany dużej czy małej, no i rób zdjęcia, bo zmienność hosty w trakcie sezonu też jest ważna.
Jak zbierzesz już dokumentację „techniczną” twojej hosty to się odezwij …spróbuję pomóc.
Pa, pa, pozdrawiam niedzielnie i przesyłam buziaki.

Ukojenie 09:17, 05 cze 2016

Do góry
i jeszcze anemony - tym razem w porannym słońcu:

-syphilde:

-govemor:

-fokker:
Ogród na polanie " 09:16, 05 cze 2016

Do góry

Kilka zdjęć "wokół domu" stoi on bokiem do bramy wjazdowej i drogi więc przedogródek jest reż z boku. Przedogródek to cisy i bukszpany cięte w kule i stożki popodsadzane żurawkami i funkiami w kolorze cytrynowym inspirowany najpiękniejszym ogrodem
Ukojenie 09:14, 05 cze 2016

Do góry
teraz czas na kwiaty:

pierwszy kwiat lobelii z nasion

będzie kwitła jeżówka

------------

zagubiony kwiat na pigwowcu japońskim

podczas gdy na niektórych gałązkach są już:
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:13, 05 cze 2016

Do góry
radość o poranku

obowiązki też -szybka korekta - dokładniej będzie z wyższej drabiny
Przerwa na kawę... 09:04, 05 cze 2016

Do góry
Poranna kawa z widoczkiem. Róża jeszcze w doniczce ale tak mocno pachniała że musiałam ją zakupić. Jak wsadzę pokażę z bliska. Szkoda, że zapachu nie można wysłać. Z niecierpliwością czekam aż kratki zarosną po wymianie milinu na wiciokrzewy. Powojnik po kwitnięciu uciachałam. Już odbija. Nigdy go nie cięłam i zrobił się paskudnie duży u góry a dół łysy.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 09:02, 05 cze 2016

Do góry
Ja wczoraj sprawilam sobie prezent i kupilam ambrowca. Piekny. Zakochalam sie po uszy. Czy taka wieksza sztuke tez bede musiala okrywac na zime?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:02, 05 cze 2016

Do góry
Teraz przedstawię Wam kochani moje fotki ze spotkania u Ewy. Dziękuję Ewie, za tak miłą gościnę. Krzyś gospodarz domu bardzo dbał o Wszystkich i dostarczał grilowane przysmaki. Było bardzo miło, pogoda dopisała a towarzystwo znakomite. Czego można chcieć więcej?
Krótka foto-relacja.

Margo- bez wątku rozmawia z Ewą. Nie mam jej na grupowym zdjęciu. Bardzo przesympatyczne dziewczę bardzo pozdrawiam i sciskam Gosiu

Od lewej Madzia-Flower 1 z córką Ewy i dziewczynkami Margo( w różowych sukieneczkach),Ewa- Ewa777 i jej mąż Krzyś to gospodarze spotkania, Jola- Joku, Beata -LyraBea, Iwonka- Iwk4, Ja z córką, Mireczka- z wątku Wszystkiego po trochu oraz mąż Iwonki Zbyszek. Gdzieś zgubiła się Margo-bez wątku. No tak teraz sobie przypomniałam. Robiła zdjęcia z domku hehe.
Z południa Polski - ogród Marzeny 09:01, 05 cze 2016

Do góry
Powoli do przodu z następną ruszam. Pierwsza zakupiona kulka już wsadzona pod śliwą wiśniową w na tle szmaragdów w towarzystwie Miskantów Ml i hortensji.
Ogród na polanie " 09:00, 05 cze 2016

Do góry

Bogdzia napisał(a)
Dlaczego tyle rh usunęłas? Przez opuchlaki? To co one takiego zrobiły bo mam nadzieje ze nie zjadły całych rh. Podoba mi sie Ciebie , las i rh i cebulowe, cudnie.

Niestety z tymi rh przyjechały opuchlaki i zbyt późno zorientowałam się co im dolega wyjęłam je po prostu bez korzeni z ziemi. Niestety wczoraj przyjechałam po kilkudniowej nieobecności i pierwsze co zobaczyłam to opuchlak zjadających moją azalię. Zamówiłam nicienie ale nie wiem czy sobie poradzą.Część rh sadzonych jesienią też ucierpiało ale kwitły,te fioletowe Grandiflorum i Elegance sadziłam teraz więc wyglądają na razie dobrze.
Kamienny ogród patykiem malowany 08:54, 05 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Tak zarosło firletką nad stawem....ale już skoszona.
Wcześniej dziecko mi przyniosło cały wiecheć do wazonu....zastanawiałam się czy do wazonu czy do ziemi, bo wyrwał wszystko jak leci z korzeniami "proszę mamusiu, kwiatuszki dla ciebie"

Co roku jest jej więcej pomimo koszenia.

Cudowny widok mogłabym mieć taki obraz w domu w salonie. pozdrawiam
Z południa Polski - ogród Marzeny 08:54, 05 cze 2016

Do góry
Tu przymiarka z Miskantami ML. Zostawić tak czy dać np. Trzmieliny na pniu? Teraz rosły tam czosnki ale się połamały.
Z południa Polski - ogród Marzeny 08:49, 05 cze 2016

Do góry
Ławka jest jaka jest, generalnie bardzo lubiana i oblegana. Wymaga odnowienia. Może w późniejszym czasie będzie inna
nie wiem co za nią posadzić.
Z południa Polski - ogród Marzeny 08:45, 05 cze 2016

Do góry
Trochę nowości, carexy brązowe.
Do raju daleko - u Ewy 08:45, 05 cze 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Gratuluję fajnego spotkania i pozdrawiam wszystkich. A czy dużym nietaktem będzie prośba o podpisanie kto jest kto? Ciebie Ewo, Flower i Joku rozpoznałem.

Zbyszku, bardzo chętnie podpiszę zdjęcia

Żeby nie zaczynać od siebie podpisuję od prawej strony: mąż Aniusi, jej córka i Anusia (Skandynawia po krzyżacku), Mirkaka (Wszystkiego po trochu) z mężem, Margo (bez wątku), Joku (Znowu na wsi), LyraBea (NewLive w ogrodzie), Flower1 (Wyczaruję ogród) i ja Ewa777

A na tym zdjęciu na wprost jest Ikw4 (Ogródek Iwony) i jej mąż, a obok po lewej mój mąż.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 08:44, 05 cze 2016

Do góry
Miskanty mocno ruszyły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies