Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród na glinie 11:13, 17 cze 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Tutaj to nie jest łatwe zadanie. A może tylko rozplenice + sedum. To razem super wygląda. Albo rozplenice, sedum i te żółte tawuły, co Ci się zostały. Kurcze- tego układu, co jest teraz, nie mogę sobie wyobrazić, roślinki są malutkie jeszcze. Ale pewnie jest ładny
p.s. Moja rozplenice w drugim roku po posadzeniu wygląda równie dziwnie, co ta twoja kupiona. Ale z kupionych 4 mam chyba ze 12 teraz

Może powinnam trzymać się swojej pierwszej myśli, czyli okazała rozplenica grająca pierwsze skrzypce w tym miejscu. A jak się rozrośnie i będzie już ścieżka kamienna, to w zależności od ilości miejsca coś dosadzę. Czyli znów rośliny mieszkają w donicach. One już tak drugi rok...

Tawuły odpadają, nie ma zupełnie na nie miejsca tutaj.

A Twoja rozplenica, ta dziwnie wyglądająca zakwitła?
Tu ma być ogród :) 09:33, 17 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Tess, muszę zrobić aktualną fotkę w lepszym świetle, bo już wygląda lepiej, rozplenica Hameln po deszczach ruszyła a i berberysy już lepiej wybarwione.

O, bardzo poproszę o aktualną fotkę. Pokazałam tę rabatę nowej Forumowiczce jako inspirację.
Tu ma być ogród :) 09:26, 17 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Ale piekna rabata! Świetna!

Dzięki Tess, muszę zrobić aktualną fotkę w lepszym świetle, bo już wygląda lepiej, rozplenica Hameln po deszczach ruszyła a i berberysy już lepiej wybarwione.
Roztoczańskie klimaty 08:34, 16 cze 2015

Do góry
Zeta napisał(a)

Tak tawułki tnę na kulki a rozplenica i rozchodniki co ok 30cm

Dziękuję za odpowiedź dziś prawie w nocy skończyłam moja rozplenicowo-rochodnikową. Chciałabym aby wyszła choc troszkę podobna do Twojej

Udanych wakacji
Ps. No dokładnie o tego kociaka mi chodziło ja mam męski zawód i pracuje prawie z samymi facetami i chyba przesiąknęłam nimi. Ale mi z tym dobrze.
Roztoczańskie klimaty 22:34, 15 cze 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Witam

Mam prośbę w jakim rozstawie masz posadzone rozplenice i rozchodniki? (dobrze widze ze tawułka tam też jest?

Tak tawułki tnę na kulki a rozplenica i rozchodniki co ok 30cm
Hakonechloa macra 17:43, 15 cze 2015

Do góry
Kostrzewy są w różnych odmianach i kolorach. Niebiskie to kostrzewa sina. Ale pogapiłam się w sieci i kostrzewy o takim pokroju i kolorze nie znalazłam. Trawka z Twojego zdjęcia wygląda na kostrzewę, bo ma wąskie źdźbła. Ale może to jakaś rozplenica. Niestety, nie bardzo miałam czas żeby poszukać czegoś podobnego - przepraszam. Hortensje wyglądają na odmianę Limelight.
Ogród na glinie 17:05, 15 cze 2015

Do góry
pojechałam do sklepu

podoba mi się żółta hosta w tym zestawieniu

to ma być rozplenica Hameln?
jakoś dziwnie wygląda

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:56, 14 cze 2015

Do góry
Sebek, wpisałam nazwę w google i zobacz co mi wyskoczyło....
https://www.google.pl/search?q=rozplenica+vertigo&espv=2&biw=1223&bih=691&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI97e-jpWQxgIVTJIsCh1pKwDe#imgrc=CmeNhHS8N53FwM%253A%3BCzgfmOqz4v8d7M%3Bhttp%253A%252F%252Fassets2.ogrodowisko.pl%252Fuploads%252Fp%252F17%252F171759%252Foriginal.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ogrodowisko.pl%252Fwatek%252F1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie%253Fpage%253D459%3B640%3B480
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:41, 14 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Co Ty tam wsadziłaś? podoba mi się

W środku jest rozplenica 'vertigo'. W dwóch rogach bluszcz. Pozostałe to sanwitalia, dwie suchołuski, dwie stokrotki afrykańskie. I duużo wody

Tu w romantycznym rozmyciu:

Tutaj wyraźniej widać:

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:37, 14 cze 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Sebek, jakbyś tu wpadł aby się zrelaksować podczas nauki, to zerknij proszę i powiedz co to za trawka i czy zimuje. Pan w sklepie twierdzi, ze na 100 % tak.

pawel_snopek napisał(a)
To jest rozplenica vertigo i jest jednoroczna Przepraszam że odpowiadam za Sebka.

Asiu - tak jak pisze Paweł jest to vertigo - u nas jednak zwany jest Madżenkowym potffforem Niesteyty trawa nie zimuje w gruncie i chyba nikomu też nie udało się ich przechować zimą, ja na pewno spróbuję o ile zdążę je schować na czas

Jednak mam dla Ciebie radę - przesadź je stamtąd! One rosną ooooogromne U mnie w ciągu miesiąca podwoiły swoją wielkość, a rosną w donicach - w gruncie taka sadzonka może osiągnąć bardzo pokaźne rozmiary Zresztą zajrzyj w google i zobaczysz jakie one są wielkie Tamte żurawki i miodunki zje na pewno
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:43, 14 cze 2015

Do góry
To jest rozplenica vertigo i jest jednoroczna Przepraszam że odpowiadam za Sebka.
Na Łowieckiej 22:47, 13 cze 2015

Do góry
inag napisał(a)
rozchodniki i rozplenice:

Witaj nie wiem czy pamiętasz ale radzilaś mi kiedys jaka rozplenica do rozchdnikow- wreszcie po 3 miesiącach poszukiwań znalazłam białe rozchodniki na drugim końcu kraju- wiec i ja zakładam swoją rabatę rozchodnikowa. U Ciebie pięknie się prezentuje.pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:52, 13 cze 2015

Do góry
Dzień bez róż dniem straconym.... szkoda że lawenda i rozplenica taka mała...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:08, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
A, to zmienia postać rzeczy. Ale zamiana rozplenicy na ostnicę nic w kolorystyce nie zmieni, nawet chyba rozplenica lepiej pasuje, bo będzie miała brązowe balaski.
Z tą czernią w naszym klimacie to kiepsko jest. Konwalnik tylko kojarzę. A penisetum nie przezimuje, kordylina w gruncie też nie.
Ja nie pomogę, nie czuję się na siłach (ogrodowych).

Dziekuje że chciałaś mi pomóc Muszę pomyśleć i wybrać coś z roślin ktore będa u nas zimowały i jeszcze muszą wytrzymac pełne nasłonecznienie .Mam pewne typy roślin ale rabata jest zbyt mała aby wszystko pomieścić .Podoba mi sie czarny bez ten z ozdobnymi liścmi nawet go kupiłam ale posadziłam w innym miejscu.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:00, 12 cze 2015

Do góry
A, to zmienia postać rzeczy. Ale zamiana rozplenicy na ostnicę nic w kolorystyce nie zmieni, nawet chyba rozplenica lepiej pasuje, bo będzie miała brązowe balaski.
Z tą czernią w naszym klimacie to kiepsko jest. Konwalnik tylko kojarzę. A penisetum nie przezimuje, kordylina w gruncie też nie.
Ja nie pomogę, nie czuję się na siłach (ogrodowych).
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:17, 12 cze 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Witam chciałabym wymienic trawę na tej rabacie bo teraz rosnie rozplenica na jaka trwe wymienic tak aby pasowała do reszty roślin?Czy moze na ostnicę?

A dlaczego ta nie pasuje? Ja mysle, że jej dodatkowego koloru brakuje, że przyczyna nie leży w samej trawie.
Co byś powiedziała o dodaniu perovskii? Tak jak u Bety:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=575
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:10, 10 cze 2015

Do góry
Witam chciałabym wymienic trawę na tej rabacie bo teraz rosnie rozplenica na jaka trwe wymienic tak aby pasowała do reszty roślin?Czy moze na ostnicę?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:27, 10 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
pytanie ogrodnicze

czy rozplenica hameln na meijscu gdzie do 12 jest patelnia i jeszcze pod scianą budynku czyli jeszcze cieplej...bedzie jej dobrze czy bedzie opóźniona jakas?

Padłam. Na forum ogrodniczym pytanie ogrodnicze się anonsuje
Trzeba było jeszcze pogrubioną czcionką napisać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:15, 10 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
pytanie ogrodnicze

czy rozplenica hameln na meijscu gdzie do 12 jest patelnia i jeszcze pod scianą budynku czyli jeszcze cieplej...bedzie jej dobrze czy bedzie opóźniona jakas?

U mnie caly dzien w słońcu i przy ścianie i jest ok.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:18, 10 cze 2015

Do góry
pytanie ogrodnicze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies