Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:29, 25 cze 2015

Do góry
Jagoda podobnie tylko o wiele wiele większa

Kasya- u mnei akurat jasniejsza niż rozplenica zwykla, może to jeszcze inna odmiana? hmmmm
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:15, 25 cze 2015

Do góry
Ta rozplenica wygląda jak the Beatles .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:11, 25 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Dla Oli i siakowej chyba obiecana Pennisetum alopecuroides 'Moudry'. rozplenica japońska 'Moudry'. synonimy pol.: rozplenica spłaszczona 'Moudry'

pięknie się przewiesza i wydaje mi się, że ma jaśniejszy kolor zieleni niż Hameln dziękuję za foto
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:56, 25 cze 2015

Do góry
Dla Oli i siakowej chyba obiecana Pennisetum alopecuroides 'Moudry'. rozplenica japońska 'Moudry'. synonimy pol.: rozplenica spłaszczona 'Moudry'

Roztoczańskie klimaty 16:43, 25 cze 2015

Do góry
Oj to dobrze czytać że między rozchodnikami a rozplenica większe odległości. Ja mam około 45-50cm, za późno przeczytałam za wczesnie posadziłam
Roztoczańskie klimaty 14:05, 25 cze 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
No i mamy nowe extra połączenie rozplenica z tawułą, bardzo mi się podoba, zresztą jak wszystko u Ciebie.

Miały być buksy ale pod przypora kooooopa betonu ...a tawuły i rozplenicę nie narzekają
Więc tak wyszło ...ale ładnie wygląda pod warunkiem cięcia tawuł....
Moja bajka 13:42, 25 cze 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

kupiona w zeszłym roku za5zł rozplenica japońska w tym rou wygląda tak

całe 5 zł?
, fajnie urosła
Roztoczańskie klimaty 13:30, 25 cze 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
No i mamy nowe extra połączenie rozplenica z tawułą, bardzo mi się podoba, zresztą jak wszystko u Ciebie.

hahaha posadziła tak przypadkiem a tu prosze jak pieknie bedzie za chwile wyglądac

dziekuje w swoim imeinu za rozłożenie rabty rozchodiowo rozplenicowej na czynniki pierwsze

zachwycona uciekam !
pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 13:23, 25 cze 2015

Do góry
Roztoczańskie klimaty 13:10, 25 cze 2015

Do góry
Tutaj naprzykład pomiędzy rozplenica rosną rozchodniki ...ale czy ktoś je widzi???

Fajnie natomiast komponują się kulki z tawuł

Ooooo tutaj jest ten rozchodnik w kolorze burgund widzicie????
Hahahah ja też nie ...ale Seba napewno by go wyczaił

Roztoczańskie klimaty 13:01, 25 cze 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Dołączam się do pytania. Ja mam hameln, dobra będzie? A rozchodniki? Jaka ich dokładna nazwa? Gdzieś mi się wcześniej przewinęła nazwa chyba, tylko czy pamiętasz?

Najlepsze będą te najzwyklejsze bo te odmianowe to hammeln zabije hahahah
Ja mam na rabacie zwykle rozchodniki i jakieś z ciemniejszym liściem Burgundowe ale nazwy dokładnej nie znam
To te Burgundowe są malutkie ledwo je widać spod rozplenica
Roztoczańskie klimaty 11:14, 25 cze 2015

Do góry
Zeta napisał(a)

Rozchodniki mam posadzone 35 cm od rozplenica ale teraz widzę że trochę za mało....radzę jakieś 45 cm sadzić.....i rozchodniki większe tak żeby zdążyły się rozrosnąć ..zanim je rozplenica zabije....zaraz wstawię zdjęcia z bliska to zobaczysz sobie o co mi chodzi

O, dziękuję bardzo
fotki jak najbardziej wskazane - a wiesz jaką masz odmianę tej rozplenicy ?
juz wiem ze Moudry za duża będzie. ..
Roztoczańskie klimaty 10:18, 25 cze 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Zeta, czy możesz zmierzyć odległości na rabacie rozplenicowo-rozchodnikowej?
Ile jest od rozplenicy do rozplenicy, rozchodnik-rozchodnik, rozplenica-rozchodnik?

Sorki jesli już pisałaś ale tak sie zachłysnełam tymi boskimi zdjęciami ze ominełam słowo pisane

Rozchodniki mam posadzone 35 cm od rozplenica ale teraz widzę że trochę za mało....radzę jakieś 45 cm sadzić.....i rozchodniki większe tak żeby zdążyły się rozrosnąć ..zanim je rozplenica zabije....zaraz wstawię zdjęcia z bliska to zobaczysz sobie o co mi chodzi
Roztoczańskie klimaty 10:02, 25 cze 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Ile jest od rozplenicy do rozplenicy, rozchodnik-rozchodnik, rozplenica-rozchodnik?

Sorki jesli już pisałaś ale tak sie zachłysnełam tymi boskimi zdjęciami ze ominełam słowo pisane

Rozplenica niestety zakrywa mi rozchodniki i muszę szerzej sadzić ale zaraz zerknę ile tam mam bo takie rabaty mam dwie jedna przy brzozach a jedna przy przyporze....daj chwilkę zaraz zmierzę

Ah jeszcze jedno te Burgundowie rozchodniki słabiej rosną a te pospolite mam duże kępy i świetnie radzą sobie z rozplenicą ale raaaany ...jaka ona już wielka.....
Moja bajka 22:34, 24 cze 2015

Do góry

kupiona w zeszłym roku za5zł rozplenica japońska w tym rou wygląda tak

moja mała horcia

ta Limelight w zeszłym roku była dużo niższa od ML, a teraz jest już śliczna i duża
Roztoczańskie klimaty 22:22, 24 cze 2015

Do góry

Moja "przyziemna" :) pasja 21:48, 24 cze 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Jagoda, a jeśli sadziłabym na zakładkę to 70 cm pomiędzy rozlpenicami, a pomiędzy nimi wysunięte do przodu rozchodniki (mam odmianę Mr. Goodbud) i wysunąc je jakieś 30 cm przed linią rozplenic? A sama rozplenica domyślam się, że powinna być od linii tuj odsunięta na jakieś 30 cm?
Wszystko takie tycie teraz, że boję się, że to wszystko stłoczę za bardzo.
Będzie dobrze?

Aga, Hameln rośnie naprawdę duża. U mnie kępa ma jakieś 120cm średnicy, gdybym ją tak rozłożyła płasko na ziemi. Jeśli posadzisz 30cm od tuj, to na pewno będzie się na tujach kłaść. Do tego tuje też się rozrastają. Ja bym je z 70cm odsunęła jeśli masz miejsce i jeśli zależy Ci, żeby robiła się z kępy ładna rozeta w każdą stronę, a nie tylko w przód. Uwierz mi, że to się tylko tak wydaje przy sadzeniu, że za wielkie odległości .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:27, 24 cze 2015

Do góry
gusiarz napisał(a)
Hakure mnie powalił... i cała reszta tyż... Ja jak Jalos-Aga... zrywam z O. Tu sie tylko doła łapie .

PS
A z czym hakuratny powojnik rośnie... ta trafffka... co to???

rozplenica japońska
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:25, 24 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Co to za trawa w tych donicach kochana?

rozplenica japońska
Lawendowy zawrót głowy 13:06, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
rozplenica mi słabo rosnie chyba zbyt zbita ziemia a bo co? florowitem ja ...a czyms jeszcze?
Nie dawaj florowitu, bo bedzie się kładła, u mnie tez słabo, one chyba startuja dopiero
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies