Miały być buksy ale pod przypora kooooopa betonu ...a tawuły i rozplenicę nie narzekają
Więc tak wyszło ...ale ładnie wygląda pod warunkiem cięcia tawuł....
Tutaj naprzykład pomiędzy rozplenica rosną rozchodniki ...ale czy ktoś je widzi???
Fajnie natomiast komponują się kulki z tawuł
Ooooo tutaj jest ten rozchodnik w kolorze burgund widzicie????
Hahahah ja też nie ...ale Seba napewno by go wyczaił
Najlepsze będą te najzwyklejsze bo te odmianowe to hammeln zabije hahahah
Ja mam na rabacie zwykle rozchodniki i jakieś z ciemniejszym liściem Burgundowe ale nazwy dokładnej nie znam
To te Burgundowe są malutkie ledwo je widać spod rozplenica
Rozchodniki mam posadzone 35 cm od rozplenica ale teraz widzę że trochę za mało....radzę jakieś 45 cm sadzić.....i rozchodniki większe tak żeby zdążyły się rozrosnąć ..zanim je rozplenica zabije....zaraz wstawię zdjęcia z bliska to zobaczysz sobie o co mi chodzi
Rozplenica niestety zakrywa mi rozchodniki i muszę szerzej sadzić ale zaraz zerknę ile tam mam bo takie rabaty mam dwie jedna przy brzozach a jedna przy przyporze....daj chwilkę zaraz zmierzę
Ah jeszcze jedno te Burgundowie rozchodniki słabiej rosną a te pospolite mam duże kępy i świetnie radzą sobie z rozplenicą ale raaaany ...jaka ona już wielka.....
kupiona w zeszłym roku za5zł rozplenica japońska w tym rou wygląda tak
moja mała horcia
ta Limelight w zeszłym roku była dużo niższa od ML, a teraz jest już śliczna i duża
Zeta, czy możesz zmierzyć odległości na rabacie rozplenicowo-rozchodnikowej?
Ile jest od rozplenicy do rozplenicy, rozchodnik-rozchodnik, rozplenica-rozchodnik?
Sorki jesli już pisałaś ale tak sie zachłysnełam tymi boskimi zdjęciami ze ominełam słowo pisane
Aga, Hameln rośnie naprawdę duża. U mnie kępa ma jakieś 120cm średnicy, gdybym ją tak rozłożyła płasko na ziemi. Jeśli posadzisz 30cm od tuj, to na pewno będzie się na tujach kłaść. Do tego tuje też się rozrastają. Ja bym je z 70cm odsunęła jeśli masz miejsce i jeśli zależy Ci, żeby robiła się z kępy ładna rozeta w każdą stronę, a nie tylko w przód. Uwierz mi, że to się tylko tak wydaje przy sadzeniu, że za wielkie odległości .