Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Marlenaa 20:44, 03 lip 2015

Hej Aniu, kiedyś dawno temu odwiedziłaś mój wątek, a ja zniknęłam na długiiii czas W końcu wróciłam, witam Cię serdecznie Przeczytałam Twój wątek. Jak walka ze stawem? Ja zaczęłam wszystko od początku i małymi krokami zmierzam do celu. Pozdrawiam.
anka_ 11:19, 04 lip 2015

Kasya napisał(a)
taa...z bajki o opuchlaku i odorku

Agatek napisał(a)

toż to horror a nie bajka

kurczę ale aż tyle strat masz? mi chyba padnie jedna rozplenica a myślałam, że trawki bez problemu się przyjmują

Agato opuchlaków na szczęście na razie nie mam i mam nadzieję że tak zostanie. Straty no cóż, jak to w życiu- raz na wozie raz pod.... Tym czymś co imitowało trawnik się nie martwię, iglaki mam nadzieję, że odchorują ale przeżyją. Coś tam zielonego się w nich tli pod spodem. Perukowiec zeżarty przez zające odbija przy ziemi, może będzie bardziej kształtny. Trzeba szukać pozytywów.

Na suszę i brak wody to bardzo wpływu nie mam, ale zamówiłam siatkę leśną na dwa boki.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 11:54, 04 lip 2015

Anusia napisał(a)
Jak pamiętam chyba odorek był w Przczółce Maii.

Znalazłam. https://www.youtube.com/watch?v=kMBYbkHk0ow Ładne rzeczy, robota czeka a ja bajki oglądam. Ale trzeba przyznać, że kiedyś to były bajki, teraz to jakieś horrory dzieciom puszczają i robią pranie mózgów.
Aniu ty to masz pamięć. Witam Cię serdecznie w moim wątku.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 11:58, 04 lip 2015

07_Rene napisał(a)
edit: studni i piwniczki nie widziałam bo mi sie jakoś dziwnie zdjęcia nie wyświetlają

Renatko przepraszam, nie wiem co się stało, już naprawiam swój błąd.

Przy studni prace jeszcze nie skończone (czyszczenie kamienia i daszek), ale co tam...
Proszę nie patrzeć na rupieciarnię wokół, trwały wiosenne porządki.

Tu w oddali widoczny murek oporowy przy piwniczce. Ta dopiero będzie przechodziła lifting.

anka_ 12:06, 04 lip 2015

Marlenaa napisał(a)
Hej Aniu, kiedyś dawno temu odwiedziłaś mój wątek, a ja zniknęłam na długiiii czas W końcu wróciłam, witam Cię serdecznie Przeczytałam Twój wątek. Jak walka ze stawem? Ja zaczęłam wszystko od początku i małymi krokami zmierzam do celu. Pozdrawiam.

Witaj Marlenko u mnie, już cię namierzyłam w Kubusiowie. Długo cie nie było, ale za to słuchy chodzą że pomocnik przybył. Gratuluję.

'Jak walka ze stawem?' się pytasz- no cóż, rzekłabym, że chwilowo utknęła w martwym punkcie. Dzisiaj do końca zostałam obdarta z nadziei, że eMuś coś pomoże w tej kwestii. No cóż, pozostaje szpadel i do roboty. Z tym że u mnie ze względu na koszty nie będzie faszynowania tylko łagodzone brzegi. Zobaczymy jak się to sprawdzi. Trochę muszę się ruszyć, bo zaczęłam od d... strony i kupiłam parę roślinek i teraz kiszą się w misce udającej oczko.
anka_ 12:12, 04 lip 2015

Kurczę, u was też tak gorąco? Ponad 30' a ja idę rowy kopać, koniec przerwy na kawę.

Anusia 16:38, 04 lip 2015

Bajki bajkami , przyglądam się jak masz zrobiony murek. U mnie do jesieni ma powstać. Kamloty już przywiezione część już poczyszczona. Upał straszny leżymy wszyscy plackiem.
Agania 22:30, 04 lip 2015

Ale ładne masz murki...i studzienkę....wreszcie siatka, napisz zwierzakom komunikat..."Nie podgryzać"
anka_ 01:25, 05 lip 2015

Jak potworną klęską potrafi być susza okazało się dzisiaj w mojej okolicy. Nieco zdziwieni i zaniepokojeni oglądaliśmy niebo zasnute dymem. Wreszcie w radio komunikat- płoną hektary łąk i lasu ok 20km od nas. Spłonęło ponad 50ha, aż strach pomyśleć ile zwierząt straciło życie. Mam nadzieję, że to koniec, trwa dogaszanie.

Natura potrafi pokazać pazur.
anka_ 01:30, 05 lip 2015

Anusia napisał(a)
Bajki bajkami , przyglądam się jak masz zrobiony murek. U mnie do jesieni ma powstać. Kamloty już przywiezione część już poczyszczona. Upał straszny leżymy wszyscy plackiem.

Aniu mam świadomość, że to żadna rewelacja. Mając wybór kamienia można ładniej. Niestety u nas to towar deficytowy. Ale murek spełnia swoje zadanie. Generalnie ja bardzo lubię kamień, taki surowy, nie łupany.

Leżenia plackiem zazdroszczę troszeczkę, zwłaszcza w taką pogodę. U nas było kopanie rowu i kładzenie drenażu. Skończyliśmy nieco przed północą. Masakra, tak mnie wszystko boli że nawet nie mam siły iść spać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies