Aniu powinny d 60 cm a ja mam nawet 1,2 m pędy..... za mocno je nawoziłam... Nie mają żadnych wymagań byleby ich nie lać wodą w czasie podlewania trawnika..... robiłam i codzienny prysznic latem i się zbuntowały zrzuciły wszystkie liści z powodu plamistości.... ale kwitły dalej... teraz mają znów liście
Zaklinam słońce bo dzisiaj zimno i deszcz
Sosenki, których miało nie być, były kule bukszpanowe, wróciły sosenki Trzykrotna była przeprowadzka ..
I miskanty torchę podrosły. Już prawie prawie zasłaniają skryznkę elektryczną. Wiosna musze na płocie winobluszcz posadzić bo mi płot robotnicy uszkodzili..
Ojej ale dylematy... dereń ... miskant..... dereń..... miskant
Aga dla mnie variegatus a zebrinus jak widać to wsio ryba, bo ja kupuję oczami a nie nazwami
Moje bukszpany też lekko chore, ale bukszpanami tak jest jak nie urok to.....
Pryskanie i dadzą radę. A brązowienie to teraz nie zniknie mimo nawożenia, do ścięcia, nowe przyrosty dopiero zakryją ....
bardzo ładne te Twoje dalie
kiedyś tez miałam...w jednym roku, ale źle sie przechowały i juz do nich nie wróciłam... wolę podziwiać u innych a sama sadzę głównie byliny, które zimuja w glebie...
Cześć Madżenka
Trochę jest pracy przy tym,ale jak mi pójdzie sprawnie z innymi daliami to nie będę żałować ,że je mam )))))))Białe wykopałam.
Muszę tylko zdobyć piach bo w zeszłym roku po prostu nie obsypałam ziemi z karp i tak się przechowały.
Kiedyś jeszcze się pewnie skusisz,zobaczysz Taki wybór.
BTW slicznosci. Madzenko Ty zdaje sie zainwestowalas w horti Magical Moonlight. Co o niej powiesz??? Kiedy zaczyna kwitnienie, czy kwiaty sie przebarwiaja na rozowo? Masz moze jakies fotki?
Szukam horti, ktora dlugo kwitnie i nie rozowieje No i mus sztywniara, zeby byla
Co do horti magical moonlight to mam kilka zdjęć jutro zamieszczę. Jest piękna, ma tylko kilka gałązek a na każdej wieeeeelki kwiat. Jest biała, biała, nie wybarwia się, ciut zbrązowiała. Gałązki się uginały pod ciężarem kwiatów ale już jesienią zdrewniały i nie potrzebowala podpór. Kwitła wcześniej niż limlajtka.
Magda - fajnie że zaglądasz. Niesustannie podziwiam , że przeczytałaś i jesteś na bieżąco
Pszczólko - może potrzebujesz do uprzęży drugiego konia daj znać to przyjadę dziękuję za komplement dot. sweterka - pasował do błekitu nieba
Irenko - a widzialam u Ciebie dwukolorową chryazantemę, to dopiero szok!!
Kasiu - kaloszki stare, ale nie ma w skarbnce na czarne huntery bo wszystko na roślinki wydałam a marzą mi się czarne lub błekitne takie jak nosi Maja w ogrodzie