Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:38, 16 paź 2012

Do góry
Aniu jeszcze do wiosny może CI się zmienić koncepcja Dlatego odpoczywaj, napracowałaś się mocno w tym roku!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:36, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
no i te serby jeszcze... ale w tym przypadku to roboty jest duuuużo bo trzeba wykopać 13szt szmaragdów, posadzić je w innym miejscu i posadzić 7 serbów, które będa plecami dla ściany... mam tylko mały problem jak ja sama wykopie te szmaragdy i poprzesadzam w inne miejsce...

Aniu zostaw do wiosny rewolucje. Ty się nie zmęczysz, rośliny nie zmarzną... U Ciebie moze być szybciej zima , buuuu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:35, 16 paź 2012

Do góry

Dla zaglądających z pozdrowieniami i zaklinaniem słońca. Brr jak zimno. Napaliłam w kominku i zmykam czytać

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:32, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
kopane, z plantacji oddalonej ode mnie 2km w lini prostej...

Jeśli przypilnujesz aby z zapasem ziemi wkoło bryły wykopali i w czasie transportu nie obsypią za bardzo ziemi to jeszcze bardzo dobry moment
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:31, 16 paź 2012

Do góry
Jesień

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:28, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
aaaaa jaka lawenda buuuu chyba nigdy takiej się nie doczekam...
właśnie oglądałam pogodę, w weekend ma być u Was ponad 20st... przez ta pogodę wariuję bo nie wiem sadzić jeszcze cisy i jak dostanę seby czy odpuścić do wiosny...ot mam problema...

Cisy kopane z gruntu czy w donicach?
Ja bym jeszcze sadziła...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:27, 16 paź 2012

Do góry
Powojnik zakwitł jedynym kwiatem w tym roku

I jakieś marne złotoliny... ale w przyszłym roku będą wielkie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:21, 16 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a mnie zastanawia jak wysokie rosną te Fairy? bo śliczne są i jakie mają wymagania?

Aniu powinny d 60 cm a ja mam nawet 1,2 m pędy..... za mocno je nawoziłam... Nie mają żadnych wymagań byleby ich nie lać wodą w czasie podlewania trawnika..... robiłam i codzienny prysznic latem i się zbuntowały zrzuciły wszystkie liści z powodu plamistości.... ale kwitły dalej... teraz mają znów liście
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:20, 16 paź 2012

Do góry
Rozplenica little bunny

Karmnik stale udeptuję

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:17, 16 paź 2012

Do góry
Zaklinam słońce bo dzisiaj zimno i deszcz
Sosenki, których miało nie być, były kule bukszpanowe, wróciły sosenki Trzykrotna była przeprowadzka ..

I miskanty torchę podrosły. Już prawie prawie zasłaniają skryznkę elektryczną. Wiosna musze na płocie winobluszcz posadzić bo mi płot robotnicy uszkodzili..

Wyprostowane brzózki po prawej stronie

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:13, 16 paź 2012

Do góry
Niedzielna zdjęcia pokazują, że jesieni u mnie jeszcze nie ma

Różyczki fairy dają czadu!

Zawilce nie gorsze

''Liliowce też chcą nadal lata

Zielony galimatias 20:10, 16 paź 2012

Do góry

Kury tyż bendom ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:08, 16 paź 2012

Do góry
Betysia - przytulam się mocno

Aga - potworek monstrum ale piękne, dlatego musi przetrwać zimę i szt 1 posadzę zamiast 6......

Irenka - hebe moja ukochana, obiecałam sobie sadzić corocznie na wiosnę jeśli wymarznie...

Kasik - cały czas powtarzała, ze zjadł mi kulę bukszpanową, wyrwałam mu jednak z paszczy, przecież tyle lat tę kulę hodowałam!!!

Joaśka - kupuj koniecznie - tylko uwzględnij docelowy rozmiar....

Ania DS - witaj kochana !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:03, 16 paź 2012

Do góry
Ojej ale dylematy... dereń ... miskant..... dereń..... miskant
Aga dla mnie variegatus a zebrinus jak widać to wsio ryba, bo ja kupuję oczami a nie nazwami

Moje bukszpany też lekko chore, ale bukszpanami tak jest jak nie urok to.....
Pryskanie i dadzą radę. A brązowienie to teraz nie zniknie mimo nawożenia, do ścięcia, nowe przyrosty dopiero zakryją ....

buziam
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:19, 16 paź 2012

Do góry
Podziwiam dynię w mchu i świeczniki
Zapraszam do Wrocławia!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:29, 15 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kasiu - kaloszki stare, ale nie ma w skarbnce na czarne huntery bo wszystko na roślinki wydałam a marzą mi się czarne lub błekitne takie jak nosi Maja w ogrodzie

A mi się w ogóle marzą kalosze - i nigdy nie mogę znaleźć odpowiednich...Bo jak ładne to dla ogrodniczek albo dla rolnika

A Maja chyba nosi huntery

no nosi piekne koloru błekitu paryskiego
A jaki nosisz rozmiar?
Kolorowe rabaty 23:13, 15 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)
bardzo ładne te Twoje dalie
kiedyś tez miałam...w jednym roku, ale źle sie przechowały i juz do nich nie wróciłam... wolę podziwiać u innych a sama sadzę głównie byliny, które zimuja w glebie...

Cześć Madżenka
Trochę jest pracy przy tym,ale jak mi pójdzie sprawnie z innymi daliami to nie będę żałować ,że je mam )))))))Białe wykopałam.
Muszę tylko zdobyć piach bo w zeszłym roku po prostu nie obsypałam ziemi z karp i tak się przechowały.
Kiedyś jeszcze się pewnie skusisz,zobaczysz Taki wybór.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:07, 15 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Madzenko, ale weekend No szok normalnie. Bardzo Ci slicznie w niebieskosciach, a i kaloszki owszem, owszem

Pozdrawiam

Ładnemu we wszystkim ładnie

sama prawda i ten wigor Marzenki urocza z niej dziewczyna

Irenko wigor czerpię od Ciebie mój niedoścignięty ideale
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:07, 15 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)
BTW slicznosci. Madzenko Ty zdaje sie zainwestowalas w horti Magical Moonlight. Co o niej powiesz??? Kiedy zaczyna kwitnienie, czy kwiaty sie przebarwiaja na rozowo? Masz moze jakies fotki?

Szukam horti, ktora dlugo kwitnie i nie rozowieje No i mus sztywniara, zeby byla

Co do horti magical moonlight to mam kilka zdjęć jutro zamieszczę. Jest piękna, ma tylko kilka gałązek a na każdej wieeeeelki kwiat. Jest biała, biała, nie wybarwia się, ciut zbrązowiała. Gałązki się uginały pod ciężarem kwiatów ale już jesienią zdrewniały i nie potrzebowala podpór. Kwitła wcześniej niż limlajtka.

zamieszczam dzisiaj
czerwiec - zanczyłam kólkiem

lipiec z tyłu kuli

kolejne zdjecie z lipca

sierpień

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:03, 15 paź 2012

Do góry
Seliza - cmokam

Magda - fajnie że zaglądasz. Niesustannie podziwiam , że przeczytałaś i jesteś na bieżąco

Pszczólko - może potrzebujesz do uprzęży drugiego konia daj znać to przyjadę dziękuję za komplement dot. sweterka - pasował do błekitu nieba

Irenko - a widzialam u Ciebie dwukolorową chryazantemę, to dopiero szok!!

Kasiu - kaloszki stare, ale nie ma w skarbnce na czarne huntery bo wszystko na roślinki wydałam a marzą mi się czarne lub błekitne takie jak nosi Maja w ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies