Witaj Kasiu, ja też zauważyłam że inne rośliny też tak mają, czas pokaże.Chyba sobie fundnę sprawdzenie ph ziemi.
Jeśli chodzi o tawlinę to moja nie ma odrostów z jednej strony jest koszone. Może taka odmiana nie wiem. Ja jej o tej porze nie lubię bo jest strasznie pstra. Jak kwitnie to mi się podoba. Tak dumam że chyba dostanie miejsce na przedplociu. Albo wysdź tak żeby było w koło koszenie albo na przedpłocie z nią .
Zaznacz tę bestyjkę czerwoną nitką, jak będziesz wykopywać, by ci się nie zawieruszyła między gawiedzią.
Ładnie nam kwitną tulipanki, a mogłoby u mnie być lepiej, gdyby te 50 szt nie zgniło. Ale i tak z porządnej firmy, i moje z ub, lat jakoś dają kolor w ogrodzie. A za 2, 3 dni zacznie się kwitnienie moich azalii pontyjskich i Rh. Biały już pokazuje, że jest przygotowany.
A one jeszcze na mnie czekają... Dzisiaj, widocznymi sznurkami, wyznaczaliśmy z M. rabaty przy tarasie (który kiedyś będzie?). Tu, gdzie na razie stoją rośliny do posadzenia, ma być kontynuacja rabaty "cienistej", z tym że ta jest już od zachodu. Chciałabym jakoś mądrze nawiązać. Szukam pomysłu... Ktoś, coś?
Miłorząb nie zmarzł całkowicie. Coś zostało zielonego.
Nieprzycięte wiosną poczochrańce
Na koniec magnolia gwiaździsta i jej ostatnie podrygi
+ tulipek, przesadzony przypadkowo razem z berberysem 3 lata temu. Berberys usechł, tulipan kwitnie już chyba 6 rok.
Więcej zdjęć w weekend, te robione na szybko po pracy.