Krzysztofki są piękne, bo dostałam je od Ciebie
A teraz moja mała fotorelacja z ogrodu Ewy dla Ciebie i Wszystkich odwiedzających
Domek japoński o którym dużo opowiadał Krzyś-mąż Ewy, jak powstawał i o jego przeznaczeniu.
Reniu, host jest 5000 odmian, muszę coś więcej wiedzieć o tej hoście. Jaka jest duża, kiedy i w jakim kolorze zakwitnie, tempo wzrostu…. Musisz trochę poczekać i ją obserwować. Ja ze swoimi NN też tak robię. Po jednym sezonie już raczej będzie można ją zidentyfikować.
Zapisuj sobie: kiedy zakwitła i jakiego koloru były kwiaty; czy były pachnące; ile w ciągu sezonu przybyło nowych liści (tak na oko oczywiście…głównie chodzi oto czy przyrost roczny to 1-2 liście czy kilka-kilkanaście); po grubości łodyżki powinnaś się zorientować czy hosta należy do odmiany dużej czy małej, no i rób zdjęcia, bo zmienność hosty w trakcie sezonu też jest ważna.
Jak zbierzesz już dokumentację „techniczną” twojej hosty to się odezwij …spróbuję pomóc.
Pa, pa, pozdrawiam niedzielnie i przesyłam buziaki.
Poranna kawa z widoczkiem. Róża jeszcze w doniczce ale tak mocno pachniała że musiałam ją zakupić. Jak wsadzę pokażę z bliska. Szkoda, że zapachu nie można wysłać. Z niecierpliwością czekam aż kratki zarosną po wymianie milinu na wiciokrzewy. Powojnik po kwitnięciu uciachałam. Już odbija. Nigdy go nie cięłam i zrobił się paskudnie duży u góry a dół łysy.
Teraz przedstawię Wam kochani moje fotki ze spotkania u Ewy. Dziękuję Ewie, za tak miłą gościnę. Krzyś gospodarz domu bardzo dbał o Wszystkich i dostarczał grilowane przysmaki. Było bardzo miło, pogoda dopisała a towarzystwo znakomite. Czego można chcieć więcej?
Krótka foto-relacja.
Margo- bez wątku rozmawia z Ewą. Nie mam jej na grupowym zdjęciu. Bardzo przesympatyczne dziewczę bardzo pozdrawiam i sciskam Gosiu
Od lewej Madzia-Flower 1 z córką Ewy i dziewczynkami Margo( w różowych sukieneczkach),Ewa- Ewa777 i jej mąż Krzyś to gospodarze spotkania, Jola- Joku, Beata -LyraBea, Iwonka- Iwk4, Ja z córką, Mireczka- z wątku Wszystkiego po trochu oraz mąż Iwonki Zbyszek. Gdzieś zgubiła się Margo-bez wątku. No tak teraz sobie przypomniałam. Robiła zdjęcia z domku hehe.
Powoli do przodu z następną ruszam. Pierwsza zakupiona kulka już wsadzona pod śliwą wiśniową w na tle szmaragdów w towarzystwie Miskantów Ml i hortensji.
Tak zarosło firletką nad stawem....ale już skoszona.
Wcześniej dziecko mi przyniosło cały wiecheć do wazonu....zastanawiałam się czy do wazonu czy do ziemi, bo wyrwał wszystko jak leci z korzeniami "proszę mamusiu, kwiatuszki dla ciebie"
Co roku jest jej więcej pomimo koszenia.
Cudowny widok mogłabym mieć taki obraz w domu w salonie. pozdrawiam
Gratuluję fajnego spotkania i pozdrawiam wszystkich. A czy dużym nietaktem będzie prośba o podpisanie kto jest kto? Ciebie Ewo, Flower i Joku rozpoznałem.
Zbyszku, bardzo chętnie podpiszę zdjęcia
Żeby nie zaczynać od siebie podpisuję od prawej strony: mąż Aniusi, jej córka i Anusia (Skandynawia po krzyżacku), Mirkaka (Wszystkiego po trochu) z mężem, Margo (bez wątku), Joku (Znowu na wsi), LyraBea (NewLive w ogrodzie), Flower1 (Wyczaruję ogród) i ja Ewa777
A na tym zdjęciu na wprost jest Ikw4 (Ogródek Iwony) i jej mąż, a obok po lewej mój mąż.