Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 14:10, 31 maj 2016

Do góry
Wsadziłam kolejną część ostnicy z nasion

Zakupiłam tawuły japońskie Goldmound

już rosną na swoich miejscach

Widok z boku
Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 14:08, 31 maj 2016

Do góry
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 14:08, 31 maj 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Zaczynają kwitnąć rododendrony, 'Helsinki University'

A ta azalia prawie świeci, ma kolory jak marker żałuję, że nie jest biała

Witaj, pięknie u Ciebie
Anna i Ogród 14:06, 31 maj 2016

Do góry
Takich miałam gości na kosodrzewinie. Zostało po nich kilka łysych gałązek.

Imperiata Cylindryczna Red Baron

Peter Alan

Krzewuszka cała w kwiatach
Tu ma być ogród :) 14:05, 31 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Pokaż!!!ale Ci zazdroszczę, ja nawet jednego kwiatka na oczy nie widziałam
Wstyd pisać na takim forum jak to ale ja się wszelkiego robactwa brzydzę i na wszelki wypadek za wiele nie oglądam

Takie cosik, ale może to liście z takich torebek wychodzą, nie wiem bo mam pierwszy rok tego gagatka, może mnie ktoś uświadomi, że to wcale nie pąk kwiatowy tylko liściowy

Z Pszenicznej ... 14:03, 31 maj 2016

Do góry
To pokażę Wam jeszcze pole maków u mnie w kolejnym pierdzielniku
To wszystko zniknie plany są inne

Taką dostałam od meża funkie rok temu, nazwy nie znam...wielka Ci ona ma liście, podstawiłam tam kawałek klapka

I już niedługo rabata ognista, bo szałwia się szykuje, liliowce też ją pąki wypuszczają

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:01, 31 maj 2016

Do góry
babka napisał(a)

Początek był fajny ale potem już gorzej
Olu nie musisz całego deszczu dla siebie zabierać podziel się dobrą kobieto
Z Pszenicznej ... 13:59, 31 maj 2016

Do góry
Naparstnic też się meldują W przyszłym roku pozwolę im się wysiewać na różance do bólu

Overdam już jest piękny biało zielony, ma do towarzystwa posadzone Artemisy, ale czy się doczeka... słabo rosną
a szałwia Deep Blue zaraz zakwitnie też sadzona wiosną

Z Pszenicznej ... 13:57, 31 maj 2016

Do góry
Róże się bronią, część rośnie, część była wymieniona i walczy by nie być eksmitowanym. Z przodu bukszpan, jeszcze nie ciachany, a w plecach cały łan szałwi aha wsadziłam też tam stipę, to co miałam od Krysi - jak wytrwa to będzie

jako obwódka czyściec i gożdziki

Z Pszenicznej ... 13:52, 31 maj 2016

Do góry
Iryski przesadzone z różnych miejsc, wcześniej kwitły granatowe a teraz żółte, generalnie rabata miała być pastelowa, ale chyba im daruję bo nie robią mi tam dysonansu kolorystycznego, żółwik jeszcze nie kwitnie więc daje ładne tło

Morwa - chyba znowu nie zdążę przed ptakami

Z Pszenicznej ... 13:50, 31 maj 2016

Do góry
Goździki też już niedługo

Jeżówki rosną coraz większe, trzcinnik w plecach, na razie mały bo dopiero posadzony jesienią

Z Pszenicznej ... 13:49, 31 maj 2016

Do góry
Iryski, firletka

Z Pszenicznej ... 13:47, 31 maj 2016

Do góry
Byliny rosną jak na drożdżach, łubiny przekwitają, a bodziszki się witają

Peonie nie wszystkie zakwitły, ale ja mam czas poczekam na nie

Zielonym do góry... :) 13:45, 31 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A chcesz seslerię?

No głupio napisać ale jasnę że chcę
I tak głupio mi strasznie ale ktoś życzyliwy mi powiedzał, że u Ciebie znajdę jedną roślinkę której tak troszkę potrzebuję ale znalazłam ja w botanicznym więc moze oni w czerwcu mi ją sprzedadzą
Ogród symetryczny 13:41, 31 maj 2016

Do góry
przycinanie, pielenie, koszenie...ogród jak dziecko nigdy nie ma dosyć mojej uwagi
Ogród Freya 13:37, 31 maj 2016

Do góry
Witaj Aniu przejrzałam sobie Twoją wizytówkę i powiem, że ogród masz piękny zauroczona jestem stawem, pergolą i rzeźbą dziewczyny z dzieckiem, śliczna i taka klimatyczna jest też na forum Ania, która ma piękną rzeźbę, jak masz ochotę zerknij do niej, tu jest jej wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=2

powiedz mi jeszcze co to za trawki przy piwonii, zdjęcie z wizytówki

no i jeszcze śliczny masz przywrotnik

i techniczna strona, jak chcesz odpowiedzieć na mój post, to klikasz z prawej strony "cytuj" i odpowiadasz, wtedy Twoja odpowiedz będzie widoczna tylko u Ciebie na wątku, możesz równie dobrze mnie odwiedzić i coś tam u mnie napisać, zapraszam będzie mi bardzo miło
Moja glebo terapia 13:34, 31 maj 2016

Do góry

Kira uwielbia oglądać wszystko z góry

a w domu to na oknie zamiast kwiatka

Pszczelarnia 13:33, 31 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pokaz irysów (kosaćców syberyjskich):

Piękne te irysy Ukopałam sobie ostatnio takich na rabatę przy świerkach ... ale jak patrzę na Twoje to widzę, że u mnie nie będzie efektu

PS Boszsze jak Ty masz pięknie, klimatycznie tak malowniczo ... tylko siąść i podziwiać Chciałabym kiedyś móc w realu doświadczyć Twojego cuuuudnego ogrodu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:27, 31 maj 2016

Do góry
Pomóżcie proszę bo nie mam koncepcji na zmianę nasadzeń na rabacie usunęłam część ziół bo w lecie tworzyły zieloną kępę i trochę bałaganu). Tych co pozostały nie mam gdzie przesadzić więc chyba muszą zostać . Patrząc na wprost rabaty ,pod brzozą rosną pigwowce kwitnące wiosna na czerwono( za ich plecami hortensje Anabelki) , po lewej stronie gozdziki i lawenda a po prawej wspomniane zioła. Po środku pozostał oczyszczony( jeszcze nie odchwaszczony )prostokąt i nie wiem co tu posadzić żeby również latem cieszył oczy.
Chciałabym coś wyższego od lawendy bo rabata ta jest głównie oglądana z tarasu od strony gożdzików i lawendy

myślałam o jakichś trawach, ale nie wiem które byłyby odpowiednie a poza tym nie wiem czy wiosną nie byłoby tam za smutno... lawenda szara po zimie nie wygląda najlepiej a trawy przycięte też nie bardzo zdobią. Może liliowce? Podsuniecie jakiś pomysł?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies