Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:05, 31 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
dzis macham tylko zmeczona lapka

Mam nadzieję ,że łapki odpoczęly
dla osłody cukierkowe krzewuszki

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:05, 31 maj 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

No już widzę - orliki masz przecudowne, u mnie dopiero się zaaklimatyzowały po przenosinach z różnych części ogrodu Piękne piękne
I powiedz mi skąd wytrzasnęłaś wieczornika i to białego? Idę oglądać dalej
Agatko, wieczornika wytrzasnęłam z nasionek Oczywiście A nasionka dostałam na wymianie w Klubie Pożądanego Nasionka (Forum Na Ogrodowej). Rozumiem, że mam zebrać?
Tu ma być ogród :) 11:03, 31 maj 2016

Do góry
Takie robaczki znalazłam na grabach

Zielonkawe

I żółte

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:01, 31 maj 2016

Do góry
zszywka napisał(a)
Pięknie u Ciebie I taki busz, super

Tak podczytuję i z tego wynika że mam połowę ogrodu " po wiejsku" urządzony

Iryski genialne, rh ma piękny kolorek- super

no to wiejskie jaśminy

Dla odmiany czas na zmiany... 11:00, 31 maj 2016

Do góry
beta napisał(a)
Kasia, to jest ot miejsce
tylko pamiętaj żeby je na tył dac bo one wysokie rosną
Księżycowy... 10:58, 31 maj 2016

Do góry
Pierwsze róże w moim życiu, w towarzystwie szałwii, bodziszków i lawendy będzie im chyba dobrze? Później dosadzę naparstnicę, bo dopiero wysiałam. Czeka mnie jeszcze obsadzenie bliźniaczej części, ale na razie szykujemy teren.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:58, 31 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak samo jest u mnie

Przemilczałaś temat orlików Ale zapytam w wakacje znowu

Ognista się zagęszcza. Ale sporo jeszcze na niej do zrobienia. Dołek przez nią złapałam. Brązowa trawa, krokosmia i trytoma padły po zimie, a na nie najbardziej liczyłam, bo piękny efekt razem dawały. Wilczomlecz groszkowy piękny, nie wiedziałam, że go tak wysoko wyciągnie.

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:58, 31 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Pięknie i kolorowo.

Kolorowo n pewno ,a na pięknie to jeszcze trochę muszę poczekać...ale cieszę się ,że Ci się podoba

teraz takie kolory

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:57, 31 maj 2016

Do góry
Aneta, co to za trawka za żurawką?kostrzewa, może?

Anulajda w raju 10:56, 31 maj 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Queen zaczyna a pachnie cudnie

Moja jeszcze w pąkach ... ale u Ciebie szybko wystartowały róże
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 31 maj 2016

Do góry
Wyjaśniło się ze baty które pościła golden Celebration to dziczki ... wyciąć je chyba trzeba????

Droga do spełnienia 10:55, 31 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
graby czy buki na zimę ubrane są w liście

oooo no to już zaczynam myśleć

Toszko - ten róg to róg do którego dolatują psy
chcę tam coś posadzić obok jest żywopłot to rabatka przed wejściem

o tam między ostróżką a żywopłotem

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:51, 31 maj 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Witaj Basiu, ogrody wiejskie bardzo lubię, przypominają mi one najpiękniejsze dziecięce chwile. Trochę o nich czytałam, może dlatego, że myślałam kiedyś o odtworzeniu takiego, a może dało o sobie też znać moje historyczne wykształcenie Martwi mnie trochę, że tak mało u nas ogrodów, które mogą "ocalić od zapomnienia" tamte wspomnienia... Mój dom, prawie jak stodoła, to może i ogród kiedyś będzie prawie wiejski

Masz przepiękne irysy, bardzo je lubię, nawet jeśli krótko kwitną.

Agnieszko witam serdecznie
kwiaty ,że krótko kwitną ,to właśnie jest w tym urok ,bo ogród się zmienia z dnia na dzień i to mi się podoba
a tym ,że mam pomieszanie z poplątaniem w ogrodzie wcale się nie martwię ,i nie dążę do jakiegoś konkretnego stylu
a Tobie życzę abyś Swój ogród "ocaliła od zapomnienia:"

Irysy kończą kwitnienie ,ale już następne czekają na swoją kolej
piwonie i krzewuszki już błyszczą różem

Lifting starego ogródka 10:51, 31 maj 2016

Do góry
Ludwika, nie wiem ile tam jest miejsca, ale wstawię dwa zdjęcia Danusi z podróży do Anglii, które mam w swoich inspiracjach - aby bardziej zobrazować o co mi chodzi
załóżmy, że to duże drzewo to Twoja jabłoń zobacz przejście pod drzewem, a środkiem trawnik, który u Ciebie w części środkowej (między domem a jabłonią) mógłby być prostokątny i duży aby dzieci mogły szaleć równie dobrze można wyznaczyć w osi drzewa taką aleję, która w środkowej części będzie się rozszerzać w trawnik prostokątny

o tutaj widać o jakie symetryczne żywopłoty mi chodzi i zamiast tego strumyka na środku trawnik - im większy tym lepiej, bo wtedy też od środka żywopłotu można sadzić

i mam jeszcze taką fotkę (nie pamiętam od kogo) - na tle tej przesłony na osi świerków i jabłoni takie coś

Pozdrawiam
Mój ogród pod górkę... 10:48, 31 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Kasia ja tam nic nie widzę aby coś je żarło Mała muszka siedzi zostaw boroczkę

Ej, chyba nie, bo znalazłam takie na wszystkich liściach, pod które zajrzałam i widać, że takie brązowe linijne wyżarte zmiany

Anulajda w raju 10:46, 31 maj 2016

Do góry
Falstaf
Ogród z łezką II 10:44, 31 maj 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasieńko zbieram się żeby wstawić u siebie zdjęcia z pełni kwitnienia Palibina- może dzisiaj zrobię to. On na zdjęciach to nie wygląda na dużego ale jak do mnie koleżanki przyjechały nawet nie ogrodowiskowe to sie nim zachwyciły. Tylko szkoda że już przekwitł. Ale fotek sporo to można będzie sobie go pooglądać jeszcze. Kasiu ponieważ na razie cały czas sie do Ciebie wybieram to mam prośbę - czy znalazłabyś dla mnie po małym kawałeczku irysów tych dużych - chociaż jednego ( od czegoś trzeba zacząć). Bo zaczęłam od tego roku do nich powracać. Dostałam od Beatki sporo ale wszystkie takie jasne nie odmianowe a trochę chciałam jeszcze innych. Oczywiście jeżeli masz jakieś to bym chętnie przygarnęła. A może wiesz czy ktoś inny ma może na zbyciu jakieś. Kasiu i zastanów się czy coś może byś ode mnie chciała albo jakąś wymarzoną różę masz to mogę u nas zakupić z bardzo dobrego źródła. Wiem że napisałaś że już nic nie zmieścisz ale gdybyś zmieniła zdanie to ja lecę pod Konskowolę i Ci kupuję i dostarczam

To mnie utwierdziłaś z tym Palibinem. Zresztą Twój jest na prawdę piękny!!! I wcale się nie dziwię, że się zachwycają

Zrobiłam rewolucję z irysami, ale niebieskich mam dużo i mogę spokojnie Ci dać ile będziesz chciała. Będę też wykopywać takie jasne, ecru. Teraz właściwie ich nie fociłam, bo mnie wściekło, że są, a miało ich nie być...znajdę zdjęcie z zeszłego roku, wkleję i powiesz czy też je chcesz. Na resztę musiałabyś poczekać do przyszłego roku, bo dopiero rewolucję robiłam i powywalałam masę...szkoda, że nie wiedziałam, że chcesz...

Zobaczysz sama, że na róże też miejsca nie mam. W zeszłym roku byłam zachłanna, zrobiłam błąd i dosadzałam róże między te istniejące. I za duszno miały, nawet plamistość mi łapały, róża lubi przewiew. I jesienią wywaliłam parę róż, dosłownie wywaliłam...teraz jest im dobrze znowu Mam jeszcze jedną róże do podmiany, jak słoneczna pogoda to piękny, klasyczny, duży różowy kwiat i zdrowa. Ale jak mokro, to jej kwiat zagniwa...i ta będzie prawdopodobnie do wymiany. Ale wymienię tylko na Barkarole lub Candlelight. I mam rzut beretem szkółkę róż, w której za niewielkie pieniądze mogę je kupić. Na razie rośnie ta różowa i dojrzewam...

Edit. To ten, zdjęcie z zeszłego roku

niebieskie niedawno wklejałam, to sobie zobacz.
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:43, 31 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)

Szałwia już prawie

A co to za szałwia taka wieeeelka?
Typografia ogrodu 10:43, 31 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Patrzac na fotki Edyty poszlam obejrzec swoje...i co mam powiedziec?
Te biale robaczki to przedziorki?w ubieglym roku objawy ich bytowania byly ale ich samych nie widzialam.

Poleciałam zobaczyć swoje i też mam takich obcych! Czyli kolejna walka! Wrrr!
Ogród Ewy :) 10:42, 31 maj 2016

Do góry
Po powrocie z urlopu zastałam takie widoczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies