Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

AgataBC 13:06, 04 cze 2016

BKosimkArt napisał(a)
woow ale pracownia!! świetna, klimatyczna i ład artystyczny godny podziwu, nie mówiąc już o zdjęciach...

Witam Cię u mnie i dziękuję za ciepłe słowa Co roku sprzątam w pracowni a potem nie wiem jak się zagracam i nawet przejść nie mogę.. ciekawe czy ten ład się utrzyma do końca sezonu.
Pozdrawiam
AgataBC 13:32, 04 cze 2016

Doniu dziękuję Ci za informacje

Anula czyli jednak z rana zawitałaś ja rano mam ciężko wstać.. choć wiem, że powinnam bo świat wtedy taki najpiękniejszy i niewinny..
Dziewanny wieloletnie z wysiewu w szklarni porosły ogromne-także będzie ich więcej w przyszłym sezonie
A w tle tej ze zdjęcia jest powojnik The President. Ładnie się pozbierał po przesadzeniu.
Dziękuję za pochwałę moich wypocin. Już zapomniałam, że praca przy np. płytach była ciężka.. i do tego mozolna bo przy jednej ramce na początku mogłam zrobić tylko jedną płytę dziennie. I pamiętać o ściągnięciu wycieraczki żeby nie przywarła. Było tego, było.. dziś efekty mnie cieszą.
Na co dzień jestem bardzo zajętym człowiekiem, ale wiem też jak bardzo jest potrzebny czas na jakieś hobby czy zdrową rozrywkę. I dbam by ten czas znaleźć.

Dzisiaj, popołudnie mogę poświęcić dla siebie więc się pokręcę trochę w domu i trochę w ogrodzie. Mam jeszcze w szklarni trochę siewek do wysadzenia.
Wwrrrr.. i mam nornicę w szklarni tak w ogóle..

Idę uszyć pokrowiec na materacyk do leżanki.
Kupiłam w rupieciarni drewniany stelaż do łóżka - bo pomyślałam, że jak się mu doda nogi to będzie leżak na dwór jak ta lala i do niego na piankę też pokrowiec muszę uszyć. Te stelaże mają podnoszone zagłówki, czasem również nogi a kosztują tak mało w porównaniu do leżaków ogrodowych ze sklepu.. i jak tu nie kombinować..
Graty w pracowni też z odzysku, ale takie z zębem czasu najlepsze.

Trzeba znać umiar i szanować innych dlatego nie wszędzie jestem, a tam gdzie jestem to czytam i oglądam. I tak mi się nie raz myli. A tu tyle pięknych ogrodów.. no trudno. W tej reszcie czasem podglądam wizytówki. Musi wystarczyć.
Ale się rozpisałam. Pozdrawiam Cię serdecznie
roma2 13:34, 04 cze 2016

Ujawnię się i ja. Zaglądam i przede wszystkim czytam. Znam parę wątków, bo nie lubię po łebkach poogladać. Jestem na forum dość długo, ale wątek marniutki, pokazywać nie ma co, a i życie w realu niezmiennie ważniejsze. Ogród ciągle bardziej w sferze planów, niż realizacji, bo i rzadko w naszym miejscu bywamy. To największa nasza bolączka, a czas pędzi nieubłaganie. Lubię być u Ciebie.
Donia72 15:11, 04 cze 2016

Dziś byłam w Kutnie na starociach. Nic mi w oko nie wpadło, chciałam kupić sobie donice, ale takie jakie sobie wymyśliłam....to nie było. Koleżanka kupiła sobie dwie białe piękne latarenki. Kupiłam tylko jakąś hostę o wielkich liściach i thuje miriam
No to czekam na Twoje leżaki
07_Rene 16:21, 04 cze 2016

Podoba mi się klimat Twojego ogrodu, tarasu, domku.... ogólnie otoczenie. Nie mogę się doczekać Twojej Jasminy podczas kwitnienia, to już niebawem - wpadnę. Kwiaty piękne, zdjęcia tym bardziej.
Mam nadzieję, że mimo nornicy w szklarni, humor ci dopisuje
Ewik 22:05, 04 cze 2016

cudnie jak zawsze ..
AgataBC 22:41, 04 cze 2016

roma2 napisał(a)
Ujawnię się i ja. Zaglądam i przede wszystkim czytam. Znam parę wątków, bo nie lubię po łebkach poogladać. Jestem na forum dość długo, ale wątek marniutki, pokazywać nie ma co, a i życie w realu niezmiennie ważniejsze. Ogród ciągle bardziej w sferze planów, niż realizacji, bo i rzadko w naszym miejscu bywamy. To największa nasza bolączka, a czas pędzi nieubłaganie. Lubię być u Ciebie.

Bardzo mi miło, że poznaje kolejną osóbkę, która tu zagląda.
Bez zobowiązań bo również dla mnie życie w realu jest niezmiennie ważniejsze.
Zapraszam do podglądania dalej- nawet po cichu.
W wolnej chwili zajrzę do Ciebie

Pierwszy maczek się otworzył- Princess Viktoria Luise

AgataBC 22:51, 04 cze 2016

Donia nie byłam tam nigdy choć lubię wypady w takie miejsca. Leżaczek jeszcze trochę mi zejdzie więc cierpliwości.

!!!!!!!!!! No a w ogóle to przeszyłam sobie dziś na wylot palec wskazujący i mam utrudnione pisanie.. eh.. boli jak nie wiem.

Ale wszystko co zaplanowane było to uszyłam. Maszyna schowana pół godziny temu.

Renatka Jasmina jeszcze około tygodnia potrzebuje. Mszyca w końcu ją zostawiła w spokoju.

Ewa

Tymczasem dla Was dziewczyny Constance Spry i powojnik Rooguchi. To są obecnie dwie roślinki, na które nie mogę przestać patrzeć.

07:08, 05 cze 2016
Dla paluszka szybkiego powrotu do zdrowia życzę
Wywiesiłam dla Cię gacie
Donia72 12:09, 05 cze 2016

Ja szyć nie potrafię Mam taką malutką maszynę chyba dla dzieci? zaczęłam szyć abażury na lampkę i maszyna zaczęła mi przepuszczać. Chyba ją zatarłam
Więc wczoraj wzięłam poduchy i myk...do krawcowej. Bedą za dwa tyg, bo kobitka ma dużo szycia Paluszek podmuchaj