Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:32, 12 paź 2012

Do góry
Witam w ten mroźny dzień. U nas aktulnie O stopni...
Mam nadzieję, że chociaż słońce bdzie świecić ??? Pozdrawiam wszystkich ogrodowiczan
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:31, 12 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Zanim przeczytam zawartość, wyrażę swoje zdanie na temat ilości

Ludzie, od 17.54 czasu wczorajszego 71 postów, osiem stron?
I jak ja mam to przeczytać, no jak?

Litości nie macie...

Oj tam oj tam Tyle dni ode mnie odpoczywałyście
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:30, 12 paź 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Zdjęcia jak z urlopu , a nie z pracy

Ginger doba ma przecież 24 godz a w pracy spędzamy ok 8 więc tylko 1/3 życia, drugą 1/3 można spędzać na przyjemnościach a jak się krótko śpi to nawet 1/4 można spędzić na przyjemnościach
A w Mdrycie to szkoda spać
Rododendronowy ogród II. 06:28, 12 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Byłam, obejrzałam, poczytałam i piwka łyk pociągnęłam

I ja też jestem na bieżąco. Pozdrawiam w ten zimny ale mam nadzieję słoneczny dzień .
Lecę w kulki... 23:41, 11 paź 2012

Do góry
Mówiłam, że zguba się odnalazła
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:39, 11 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Aniu studio odnalazłaś się

....a byłam zgubiona ???

Ostatnio czasowo byłaś zgubiona
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:39, 11 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
Więc dlatego lepiej wybrać się właśnie w takim okresie jak teraz, bo w wakacje to będzie szło się ugotować

Sama prawda
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:38, 11 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Więc dlatego lepiej wybrać się właśnie w takim okresie jak teraz, bo w wakacje to będzie szło się ugotować
ba sama to ja mogę jechać i teraz, ale dzieci mają wolne od szkoły tylko w wakacje... w tym roku zarwałam im pierwszy tydzień września i na obu w szkole patrzyli krzywo....

ana_art napisał(a)
a mi chodzi po głowie Hiszpania w wakacje, ale obawiam się, że upały będą nie do wytrzymania...

Ale skoro Ty w Turcji czy w Egipcie ? w sierpniu wytrzymalaś to jedź w ciemno
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:29, 11 paź 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Jeśli się wybiorę, to właśnie do Barcelony. To marzenie mojego Igora. Messi tam mieszka - i wszystko jasne

No wlaśnie..... 4 lata temu króciutko zwiedzaliśmy Madryt, bo drużyna Hiszpani po zdobyciu mistrzostawa Europy przyjechala świętować do stolicy.... Musieliśmy uciekać i bo byśmy się nie wydostali z miasta
Dobry powód do odwiedzenia Barcelony
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:26, 11 paź 2012

Do góry
Anka ależ ja miałam zaległości u Ciebie Tak się rozgadałaś z Kasiog i Kondziem, żę się chyba 10 stron musiałam cofnąć
Rabaty piękne, żurawki mają powalający kolor!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:13, 11 paź 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
No, nareszcie wróciłaś...Piękne zdjęcia. Hiszpania to dla mnie terra incognita. Dzięki tym zdjęciom zobaczyłam kawałeczek innego świata. Dzięki, dzięki.

Aga do Hiszpanii można pojechać całkiem niedrogo autokarem, polecam bo kraj piękny i różnorodny. Byłam 4 lata temu na obajazdówce po południowej Hiszpanii i byłam zachwycona krajem. Tylko te upały latem... A początek października chyba jest idealny na wizytę na południu Europy.
Ale do tej pory nie byłam w Barcelonie a to moje marzenie już od dłuższego czasu.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:09, 11 paź 2012

Do góry
ka1sia napisał(a)
Witaj, Marzenko! Popodróżowałam sobie dzisiaj z Tobą i od razu mi się cieplej zrobiło

Kasia zaproszam do wspólnego podróżowania na forum częsciej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:09, 11 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

I żarcik w oknach kamienicy Infantka jakby z obrazu Velasqueza
[

My mamy na balkonach surfinie, a Hiszpanie infantki

Marzenko te formowane wawrzyny są porażające, ktoś musi o nie bardzo dbać, szkoda, że u nas to by raczej nie przeżyły zimy...

Wawrzyny podobno wytrzymują do -15 stopni a takiej temperatury się nie odnotowuje w Madrycie
Zadroszę krajom śródziemnomorskich tych łagodnych zim, ale lata już są dla mnie za gorące....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:07, 11 paź 2012

Do góry
Aniu studio odnalazłaś się
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:06, 11 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko piękne widoki pokazujesz och zazdraszczam takiego wypadu, nawet jeśli był połączony z pracą

Aniu nie ukrywam, że bardzo byłam zadowolona z takiej podróźy służbowej zwłaszcza, że pogoda była wyjątkowo dobra.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:05, 11 paź 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Naprawdę? To super, wiosną opadną i odrazu zaczynają rosnąć następne ??? przepraszam za takie ...pytania....może dziwne

Dokładnie tak z grabami jest. Gubią liście w okolicach kwietnia gdy zaczynają wypuszczać młode listki. Żywopłot stanowi zaporę równieź zimą.
Na dodatek mam je podsypane korą więc gdy opadają liście w ogóle u mnie tego nie widac
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:03, 11 paź 2012

Do góry
beta napisał(a)
Diano, lawendę to masz szaloną, róża piękna, a jaka to odmiana?
chwile spędzone z dziećmi bezcenne

buziolki

Diano wg mnie to róża okrywowa fairy
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:02, 11 paź 2012

Do góry
Dianko witam
Podziwialm żwirek, szcsególnie zachwyciła mnie kosodrzewina na tle żwirku.
U mnie też lawenda kwitnie, a właściwie szaleje.. Doczytałam na wątku lawendowym, że jednak teraz nie powinno się jej ciąć, chyba zatem nie zrobię tego ....
Buziam i aż się boję mojej rozplenicy, giganteum posadzilam 5 szt przy płocie sąsiada..... Miała nas zasłaniać...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:50, 11 paź 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Marzenko a jak twój żywopłocik garbowy? ma jeszcze listki? chciałabym wiedzieć do kiedy się utrzymują.Ja cały czas zastanawiam się co mam dać u siebie....Na trawniku mam tyle igieł i liści z pobliskiej brzózki I jak pomyślę o żywopłocie z którego będą lecieć liście to się cały czas obawiam.....no ale z drugiej strony i tak leci mi wszystko z lasu
buziaki

Diana mój żywopłot będzie miał liście do wiosny. Teraz zaczynają powoli zmieniać kolor a opadną z powodu silnych wiatrów częściowo zimą, ale większość dopiero wiosną.
Pszczelarnia 20:47, 11 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Róż dużo, prognoza niekorzystna, trzeba się spieszyć ...... .
Zapadła noc (Wergiliusz pisał w swoich Georgikach - utworach poetyckich poświęconych min. pracy na roli, że "noc runęła" - ponoć na Półwyspie Apenińskim noc zawsze nieoczekiwanie zapada):

Mimo, że muchomorek bym go schrupała... a na widok głazu zdębiałam.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies