Mam do zagospodarowania rabatę wzdłuż płotu. Kiedyś rosły tu cyprysiki, ale zrobiły się brązowe. Obecnie posadzone są szmaragdy. Rabata jest nasłoneczniona. Co najlepiej by tam rosło? Dać obwódkę z bukszpanu czy tawuły a może trzmieliny? Po drugiej stronie pergoli też jest rabata. Przy białej kratce rośnie powojnik.
Dzisiaj padało prawdziwy kilkugodzinny deszcz - bardzo się ciesze
Siedzę teraz w ogrodzie i cały czas jest 20 stopni pomimo wilgoci i lekkiego wiatru jest bardzo przyjemnie
Wklejam ostatnie zdjęcia Novej Zembli bo później to już tylko róże
Cały dzień lało,sprawdzam prognozę na niemieckiej stronie dla Frankfurtu( sprawdza się u mnie co do joty) ma od 23:00 znowu lać więc idę rzucić nawóz do powojników bo jeszcze nie dostały)
Hortensja pnąca i pierwsze kwiaty piwonii
mój niestety nie , piękne drzewo, niewątpliwie atrakcyjny żółty akcent w ogrodzie ale tylko do dużych ogrodów, cięcie na różne sposoby na niewiele się zdało, ( mam 2 sztuki) w tej chwili jedno z nich jest niewiele niższe od domu.
Dzis. Ogrodzona rabata przed domem. W koncu zaczelam.
...ide w zimozielone - tzn. w tym kierunku pojde. Na razie neda te trzy iglaki a wiosna posadze obwodke bukszpanowa. Teraz posadzilam jednoroczne kwiatki i jeszcze podosadzam.
Wiele mozliwosci tu nie ma niestety. To polnocna strona.
Przyleciałam z Kindzi wątku Palibina podziwiać... Faktycznie przecudnej urody jest... Mój nowy nabytek na razie maleńki ale się "dobrze zapowiada" Mam nadzieję, że kiedyś u mnie też będzie taki piękny jak Twój - no i ten zapach... Pozdrawiam
Tych nie mam, natomiast bardzo polecam Bodensee, rośnie mega szybko, sama pędami które dotykały do ziemi się ukorzeniła ( aż w 3 miejscach, odetnę dopiero jesienią, niech nabierają mocy), przezimowała idelanie, każdy pęd zakończony kwiatostanem, podobnie bezproblemowa okazała się Bavaria, jedną miałam w gruncie, drugą w donicy ( dwie- bo chcę jedną z nich przerobić na niebiesko)obie w bardzo dobrym stanie z wyraźnymi pąkami
Bodensee
Mam 4 śliwy, przy każdej śliwie z prawej i lewej strony posadziłam hortensje vanille fraise. No i nie wiem co jeszcze tam umieścić, czym zapełnić puste miejsca. Może ktoś mi pomoże?
Kółkami zaznaczyłam na zdjęciu hortki, jestem w trakcie ściągania trawy także jeszcz nie widać przez to hortek.