Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Sonia 17:50, 12 cze 2016

Witaj Karolu, piękne masz tawuły
sylwia_slomc... 20:40, 12 cze 2016

Ja się dopiero w tawułach pomalutku zakochuję, ale Twoje pięknie kwitną Kiedy je przycinasz???
violka171 20:58, 12 cze 2016

Witaj Karolu .
Wiem jak to jest,nagonka bo koniec roku szkolnego ,mam to samo tyle że nie ja jako uczeń lecz jako rodzic angażujący się w problemach szkolnych,wizytacjach czy wyjściach i by uroczystość zakończenia roku szkolnego wyszła na tip top-gro pracy trzeba włożyć
przesyłam Ci czereśnie,jak pisałeś ma wiele lat bo ma 6 metrów-prawie jak dąb ale wdzięczna jest bez obcinania ,moja wczesna w tym roku się obraziła po zeszłorocznym cięciu ,tylko niecałe wiaderko 10 litrowe dziś zebrałam
gdzie zeszłego roku aż prosiłam ludzi by wzięli zebrane czereśnie
daje fote owej czeresni sasiada

Karol99 21:31, 12 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)
gratuluję końca nauki, teraz ogrodowe przyjemności

Dzięki. W końcu można się wziąć za ogród. Pewnie zaraz nowe pomysły mi wpadną do głowy, zawsze tak mam przy nadmiarze czasu
Karol99 21:34, 12 cze 2016

Marga napisał(a)
Oj! Jak Ci pięknie kwitną tawuły! A moje Goldmound nie mają nawet jednego kwiatka Wczesną wiosną przycięłam je jak wszyscy, więc co z nimi nie tak? .
Fajnie, że już masz wakacje A jak Twoj konkurs ogrodniczy? Kiedyś coś wspominałeś, że startujesz jako jedyny ze swojej szkoły.

Może jeszcze za małe są na kwiaty? U mnie niektóre rozmnażane w zeszłym roku też jeszcze nie kwitną. Poczekaj, za rok na pewno się odwdziecza.

Konkurs dopiero będzie w kwietniu 2017 roku. Jeszcze jest trochę czasu.
Karol99 21:35, 12 cze 2016

Sonia napisał(a)
Witaj Karolu, piękne masz tawuły

Bardzo dziękuję w ich imieniu.
miskka 21:36, 12 cze 2016

Karol, mecz był?
Karol99 21:38, 12 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja się dopiero w tawułach pomalutku zakochuję, ale Twoje pięknie kwitną Kiedy je przycinasz???

Ja juz na maksa się zakochałem i zatawułkowałem. Bardzo mi się podobaja, nie tylko japońskie. Cenie sobie każda odmiane za ładne zagęszczanie i przede wszystkim łatwą adaptacje czasami nawet do ekstermalnych warunkow.

Przycinam w marcu przed rozwojem liści, a potem dopiero po kwitnieniu. Jest to z reguły połowa lipca. Wtedy robię z nich sadzonki.
Karol99 21:41, 12 cze 2016

violka171 napisał(a)
Witaj Karolu .
Wiem jak to jest,nagonka bo koniec roku szkolnego ,mam to samo tyle że nie ja jako uczeń lecz jako rodzic angażujący się w problemach szkolnych,wizytacjach czy wyjściach i by uroczystość zakończenia roku szkolnego wyszła na tip top-gro pracy trzeba włożyć
przesyłam Ci czereśnie,jak pisałeś ma wiele lat bo ma 6 metrów-prawie jak dąb ale wdzięczna jest bez obcinania ,moja wczesna w tym roku się obraziła po zeszłorocznym cięciu ,tylko niecałe wiaderko 10 litrowe dziś zebrałam
gdzie zeszłego roku aż prosiłam ludzi by wzięli zebrane czereśnie
daje fote owej czeresni sasiada

No niestety, szkoła ogranicza i to czasami bardzo mocno. Moja czereśnia ma dopiero 6 czy 7 lat i teraz zaczęła całkiem ładnie owocowac. Nie tnę jej w ogóle bo ma dużo miejsca i nie ma takiej potrzeby. Ta na zdjęciu jest ogromna. Ciekawe ile rocznie wydaje kg czeresni. Od razu całą rodzinę można obdarować.
Karol99 21:41, 12 cze 2016

miskka napisał(a)
Karol, mecz był?

Oglądałem trochę, chociaż sport to nie moja bajka.