Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwitnące skarpy 10:31, 24 maj 2016

Do góry
Ogród na glinie 10:31, 24 maj 2016

Do góry
Olga mi przysłała przez pomyłkę zamiast niebieskiego, żołtego irysa. Ale jest piękny!

niebieskie drobne też od olgi

orliki też mam niebieskie (od Renaty - irys), choć na zdjęciu wyszły fioletowe
rośliny rosną na rozsadniku i czekają na swoje miejsce w ogrodzie

W Kruklandii 10:30, 24 maj 2016

Do góry
Tradescant dla Madżen
Już je można zobaczyć na końcu rabaty....bo w zeszłym roku trzeba było zbliżenia robić

I pączek z kolorem

Mówiłam, że przez tulipany słabo będzie wdać
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:27, 24 maj 2016

Do góry
Piwonia- zakup ubiegłoroczny. Biję się w piersi- oczywiście nie wiem jaka to odmiana.W tym roku już zakupiłam tabliczki i sadząc kłącza do doniczek w większości mam opisane. W tamtym roku tego nie zrobiłam . Musiałabym odszukać czy zamawiałam ją przez internet to może gdzieś zlokalizuję odmianę.

Jeszcze w pąku i w pełnym rozkwicie- nie pachnie ale jest ładna

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:27, 24 maj 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)

Wiecie może co to może być?Czyżby: Trzmielina japońska 'Microphyllus Aureovariegatus'?

Taką samą trzmielinę kupiłam wiosną ale też bez opisu była. Wydje mi się, że to może być właśnie ta 'Microphyllus Aureovariegatus'
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:23, 24 maj 2016

Do góry
Mój najwcześniej kwitnący powojnik- kupiony w tamtym roku na wiosnę.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:23, 24 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Jak to robisz na tym waciku? Proszę o dokładny przepis, pliss. Został mit tylko jeden ogórek, resztę coś zjadło a chciałabym jeszcze jeden

Ewo, waciki kosmetyczne na talerzy lub spodek, wacik zmoczyć wodą, tyle, ile wacik wchłonie, położyć nasionka, zakryć folią i postawić w ciepłym miejscu. Podobnie jak tu:

Ogród Cioci cz. 3 10:23, 24 maj 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Małgonia obiecana fotka Babci i kilka jeszcze

Dzięki KasiulaMama faktycznie fajnie wyszła
Kwitnące skarpy 10:20, 24 maj 2016

Do góry
Nowości
Tu narazie jest ściernisko... 10:18, 24 maj 2016

Do góry
Kolejne kwiatuchy w ogrodzie.
Ogród zielonej AniaK 10:16, 24 maj 2016

Do góry
mam dla ciebie propozycję aby je ujarzmić czyli czapy ostrzyc w płaskie talerze, wyciąć część gałęzi. Po prostu je prześwietlić, co rylko wyjdzie im na zdrowie, bo będzie dopływ powietrza i światła i także pozbędziesz się tony zasychających gałązek.
Zdziwisz się także ile miejsca odzyskasz, a dzięki prześwietleniu będzie można pod nimi skomponować fajną rabatę. Tam będzie można posadzić rododendrony lub azalie, lub coś co się wymyśli

Tylko z cięciem jałowców nie śpiesz się - trzeba je obejrzeć, zacząć od wycięcia talerzy i to tak by każda gruba gałąź miała swój oddzielny "spodek".

Potem stopniowo od doły można wyciąć zbędne nachodzące konary.

Ten jałowiec od strony tui koniecznie trzeba ostrzyc i odciążyć.

Jeszcze mam pytanie o bez - to forma pienna/drzewko, czy krzak? Czy jest mozliwość uformowania go w drzewko? Czas po przekwitnięciu to najlepszy moment na strzyżenie i korekty. Kwiaty zawiązują się w sierpniu, a więc teraźniejsza korekta, formowanie, cięcie nie wyzbędzie bzu kwiatów, a także wyjdzie mu na zdrowie, bo bez potrzebuje odmładzania inaczej kwiaty drobnieją.

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:16, 24 maj 2016

Do góry
no i takie kwiatki na koniec

co to jest? mam tego dużo, pożera mi graby i łubin i wszystko co rośnie w okolicy

Do góry
śmieszny czosnek i krwawnik tuż tuż

i mam takie spostrzeżenia co do ID, sadzonki z młodych przyrostów ładnie rosną, natomiast z podziału starej kępy mizernie. Po pierwsze za długo przycięłam, powinien być o wiele krócej ciachnięty. Także dziewczyny którym wysyłałam sadzonki trzeba je niżej przyciąć, tylko teraz delikatnie, żeby młodych przyrostów nie uszkodzić

Do góry
busz w kulkach

zawilec odbił, z trzech jednego ukatrupiłam sama

busz na bylinowej

ostatnie podrygi tulipanów
Malutki pod lasem 10:16, 24 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
I na prawo od domu
Wszyscy, którzy mówili w zeszłym roku, że połączę kiedyś te moje dwie rabaty w jedną, mieli rację Będzie tam ekran z grabów, bo chcę taras sąsiadów przysłonić

Ślicznie Aniu to wygląda
Graby są piękne Fajny pomysł Jak znajdziesz gdzieś fajne na żywopłot to daj cynk plisss
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:14, 24 maj 2016
Do góry
Kasik napisał(a)
KOchana kilka fotek

do takiego basenu natychmiast teraz wskoczyc chce i sie wypluskać
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:13, 24 maj 2016
Do góry

białe łuki w tle,na froncie bonsai,u stóp trawy;kadr jak z arabskiego filmu Bajki z Tysiąca i Jednej nocy

i te rodkimarzenie

mi słabo kwitną,z czterech dwa kwitną a dwa tylko młode listki puszczają
przesadzałam jesienią a potem z racji tego,że "układ"im musiałam na bardziej kolisty poprawic przesadzałam jeszcze raz wiosną

Myślisz Irciu,że to dlatego,że sie teraz raczej ukorzeniają i na to traca siły?

Ale zakwitł mi aż czterema kwiatami(i jeszcze dwa pąki ma)rodek posadzony trzy lata temu-pierwszy raz zakwitł różowy jest
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:06, 24 maj 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Reniu, znalazlam zdjęcie tylko ze wczesnego etapu, siewki nie mają jeszcze liści właściwych, więc pewnie niewiele Ci to pomoże w rozpoznaniu.

Fotki nie mam ale pierwsze listki właściwe cleome bardzo przypominają te u dorosłej rośliny
Stylowe Nordowisko 09:57, 24 maj 2016

Do góry
Czosnki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:53, 24 maj 2016

Do góry
No spoko Każdy wie na ile jest sobie w stanie pozwolić w swoim ogródku

Może coś takiego.

Wiem, że tam z tyłu są drzwi po prawej stronie tarasu. To jakieś wyjście z garażu?
Nie wiem czy tam może być rabata?
Tak samo wykusz, na ile rabaty mogą się ciągnąć do wykusza/obejmować wykusz?
A zamiast choin po lewej mogłabyś zrobić sobie ładny ekranik z czegoś
Ta szopka na drewno jest na całej długości prawej strony domu? W sumie rabata mogłaby się ciągnąć do szopki ale nie wiem do którego ona sięga miejsca.

To luźna propozycja, niech Tochulka ciacha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies