Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szałwie czy lawendy? 18:36, 22 maj 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 18:34, 22 maj 2016

Do góry
Widok z ławeczki:

Szałwie czy lawendy? 18:32, 22 maj 2016

Do góry
Irysy

Ogródek Iwony II 18:31, 22 maj 2016

Do góry
Pamiętacie wielkanocne jaja? Zmieniły swoją funkcję. Wystarczyło położyć na żwirku odwrócone do góry nogami

Przymierzaliśmy dziś ławkę. Fajne miejsce. Widać z niej wiele zakątkó ogrodowych.Muszę tam wyżwirować pod ławką kawałeczek

Rabatki uporządkowane. Tulipany przycięte, dosadziłam werbenę i stipę. Teraz będę czekać na jeżówki w stipie

Brakuje miskantów w berberysach, ale berberysy pięknie się rozrosły i ładnie świecą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:30, 22 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dobrze że po aparat pobiegłaś bo i kwiat piękny a ogród woła ,,pokazuj mnie,,

Plewię, biegam i podlewam, bo sucho, czekamy na deszcz...żeby tylko kwiecia nie zabrakło

Azalia Giraltar
Szałwie czy lawendy? 18:26, 22 maj 2016

Do góry
Dziś w lubelskim botaniku piknik, i okazja znów popatrzeć na najwspanialsze kwiaty na świecie (ocena subiektywna . Pora na moje numer jeden - piwonie i irysy.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 18:23, 22 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I profesjonale foty telefonem.. ale co tam.. i tak jest pięknie Kolorowo, ciepło.. tylko moje Fiordy utłukę.. wczoraj ziemię dosypałam, a dziś wszytko wywaliły z koszy Woda brązowa .. lilii mieć w kałuży nie mogę Ziemie nawet przygniecioną kamieniami wyrzucą, a liście zjedzą Dziś jestem gotowa wsadzić po rybie pod te pomidory.. tylko kto je złapie???
Woda czysta była, widoczność do dna.. a teraz jest samo dno ..

Od wczoraj walczą z ziemią w koszach.. te potfory mierza koło 70 cm .. tylko siwy dym idzie z koszy.

u mnie po rybach ani śladu, jak nie ma ryb to są piękne lilie moje idą na całego...wolałabym Twoje potfory
Ogródek Iwony II 18:22, 22 maj 2016

Do góry
A teraz kilka fotek z mojego ogródka:
Część bylinowo - warzywna

Na żółto - niebieskiej rabacie zaplątały się czerwone, "babcine" tulipany.

Tu narazie jest ściernisko... 18:21, 22 maj 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Piękny gość w ogrodzie

Noo, na prawdę piękny.
Żywopłot strzyżony liściasty 18:18, 22 maj 2016

Do góry

Witam
Pomożecie mi w rozpoznaniu nazwy tego żywopłotu? Chcialbym cos takiego u siebie zrobić

Ogródek Iwony II 18:04, 22 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Relacja jest? Musze zajrzeć do Makowa

Sebek, rozumiem, że o fotki pytasz?
Kasia jest fajną kobietką, ale wcześniej nigdzie nie widziałam, by ujawniała się na fotkach. Widziałyśmy się po raz pierwszy, same przejęte spotkaniem, jak małolaty. Specjalnie nie brałam aparatu, by Kasi nie wystraszyć. Kasia sama robi cudne fotki Makowa, więc nie sądzę, bym moim spojrzeniem coś więcej wniosła, choć ja bym chętnie cyknęła fotkę z paleciaka i ujęła spojrzeniem cały ogród Urzekła mnie rabata przy kąciku wypoczynkowym z tulipanami i czosnkami w kolorach: czarny, biały, fiolet. I wielka ściana bluszczu. Nikt takiej nie ma. Tylko w Makowie taką widziałam. Kasia chyba ją kiedyś pokazywała
Następnym razem będziemy odważniejsze
Kasia zaprosiła mnie po odbiór hosty. Ale przy okazji zaplątały się mi w łapki także trawki Już siedzą u mnie na rabatach
Przy okazji prośba do Kasi o nazwy, bo z wrażenia zapomniałam

Tworzy się hostowisko

I nie mogłam się napatrzeć na kulki bukszpanowe. Były też takie, których bym nie była w stanie objąć. Wielkie, soczyste kule

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 17:54, 22 maj 2016

Do góry
Taka sytuacja dziś. Musiałem dokończyć Klony mają swoje miejsce
Doradźcie, czy ciągnąć obwódkę dookoła bo mam dylemat? Zaznaczam, że zmieści się węższa, gdzieś na szerokość do lamp.

Aha zostaje jeszcze dach, boki i meble, ale to melodia przyszłości

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:45, 22 maj 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Hakone Albostriata i All Gold

Liriope muscari white rośnie

Trawki masz super Tak ładnie Ci przezimowały?
Pokażę nasz ogród 17:40, 22 maj 2016

Do góry
Wykopywanie kwiatów polnych na łące daje zdecydowanie szybszy efekt niż wysiewanie nasion. W przypadku dwuletnich roślin przy wysiewie na jakikolwiek efekt trzeba czekać do następnego roku. A tak wykopuję, przywożę i są.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:34, 22 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
I donicowo
białe pelargonie z carexem Ice Dance

Piknie proszę Pani
Miejski ogród w wersji mini 17:30, 22 maj 2016

Do góry
Wczesną wiosną kupiłam 3 wiśnie. Były wtedy prawie bez liści. 2 mają ładne dosyć duże zielone listki. Ale jedna znacząco odbiega od pozostałych. Co prawda pojawiły się na niej listki ale są dużo mniejsze od liści na 2 pozostałych drzewach. Zauważyłam też że ma jakby obcięte dolne gałęzie które posmarowano jakimś lakiem. Nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale na zdjęciach powinno być widoczne. Co to jest? I czy to drzewko ma szansę dorównać do pozostałych? Pytanie zamieściłam też w wątku o Prunus cerasus "Umbraculifera". Może ktoś odpowie.
Co przed tujami żeby nie bylo nudno ale elegancko :) 17:24, 22 maj 2016

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 17:18, 22 maj 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Mam coś takiego, nie wiem, nie pamiętam co to jest ???
Na jesieni dostałam kilka roślinek z wymiany i między innymi to :roll: co to może być ???
Moi kochani ,mądrzy, może ktoś to rozpozna ??

Wiedziałam, że gdzieś to widziałam. A widzisz, u Ciebie. I sama dzisiaj przeprowadzam dochodzenie. Zamiast zajrzeć do Ciebie, to sporo czasu zajęło mi, że by dojść do tego, że to tawlina jarzębolistna, bo chyba dobrze rozgryzłam roślinkę?
Pozdrawiam.
NewLife w ogrodzie 17:08, 22 maj 2016

Do góry
Spodobał mi się u sąsiadki taki niewielki krzaczek, o pięknego pokroju liściach, ślicznie wybarwiony. Dzisiaj przyniosła mi odnóżki z długimi rozłogami. Wygląda na to, że rośnie dosyć ekspansywnie.

Trochę poszukałam w necie i znalazłam. Czy to Tawlina jarzębolistna 'Sem'?
Kolorowe Rabaty Martek 16:53, 22 maj 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Witaj Martuś! Dawno mnie u Ciebie nie było i pomyślałam, że zostawię ślad
Myślałam wczoraj o Tobie, jako uznanej specjalistce w cięciu bukszpanów, kiedy cięłam pierwsze w swoim życiu kule ...wyszło tak sobie...
Żałuję, że nie udało Ci się dotrzeć na Eden i nie dane nam było poznać się osobiście. Mam nadzieję, do zobaczenia na następnym spotkaniu
Pozdrawiam serdecznie

Moje leśne dla Ciebie

Witaj Marga
Dziękuję za zapach konwalii z piwonią Hani mam istny zawrót głowy
Żałuje,że nie ruszyłam na Eden,ale może faktycznie będzie jakaś inna okazja na spotkanie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies