Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:32, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Na.fotce.wyglada jak bialy.
Szkoda ze nie bialy.
Bialy bym od Ciebie odkupila chetnie.
Ale piekne i tak

Focie telefonem i kolor wychodzi jak wychodzi.. ale są w miarę takie jak na moim monitorze widzę.. prawie białe, ale to prawie robi różnicę.. bo jednak zalatuje różem.. ale kolor taki "porcelanowy"

Takich siewek widzę mam najwięcej Chętnym mogę porozdawać, ale odbiór osobisty... bo wysyłąć nie mam kiedy. Nawet całego obchodu ogrodu dziś nie zrobiłam..

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:31, 10 maj 2016

Do góry
iwka napisał(a)
jak byś je ciachnęła? tylko moje ma niski pień

ja chyba tego nie przeżyję

Ja nie spec w tej dziedzinie! Dopiero za miesiąc się okaże czy ja na lekarza czy na kata się nadaję Łukasza spytaj!
Ja zostawiłam z 5-6 oczek a Mazan mówił 3
Najważniejsze aby drzewo przeżyło!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:29, 10 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Teraz Ortus na wiąza Aniu?

Tak.

I jakiś cyk z telefonu..

Typografia ogrodu 13:29, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A macie jakies doswiadczenia z takim dereniem?

ja mam

negatywne.
mega kapryśny jest choc przepiękny mam go od począku założenia ogrodu, miał wypełnić cały kwadrat 2mx2m do dzis po tylu latach jest tylko pare małych kiepkskiej jakości kepek. większoć zdehła , słabiutko przyrasta do smierci mi tego nei zadarni
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:28, 10 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)

To tak jak i u mnie, niech sobie leży
Śliczne wszystkie kadry z ogrodu

Bo maj to piękny miesiąc

I bąk pokazał mi dupcię Muszę uruchomić aparat foto , bo ucieka piękno .. nie zatrzymuje w kadrach..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:27, 10 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo fajnie, bo piękna gama kolorów, niuanse.

Tak fajnie wyszło Mi sie też to zestawienie podoba
Koci się zbiera

Typografia ogrodu 13:25, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

widziałam jeden koniec- ten na fotce kila stron temu. A drugiego nie więc nie wiem jak tam jest.
ja bym chyba dała molinię też za zakrętem czy na zakręcie. A może nawet powinna być na całej szerokości murka- ścianki wąskiej jeśli na tej rabatce obok jest nisko ( jak wysokie to nie)

Nie wiem czy dobrze roxumiem. To jest jedwn koniec tej rabaty-pod wisnia rosna odbkilku di jarzmianki i carex.tam mialabym dac tez molinie? W zasadzie moge kilka.

A to drugi koniec tu grsb cisy w srodku okrywowe roze
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:22, 10 maj 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I co będzie - tniesz drzewko?
jak byś je ciachnęła? tylko moje ma niski pień

ja chyba tego nie przeżyję
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:21, 10 maj 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Żeby to udeptowanie chciało wystarczyć. Za chwilę się na lato uspokoją, myślę.
A tak, wszystko pięknie i ładnie, tyle miejsca i to co najlepsze, planowanie i układanie. Irysy i przewrotniki, może być, czy to różne kolory? Czy te brzózki sama wsadzałaś? Czy to jest jeden z narożników działki?

Agatka, w tym roku nornice jakieś wściekłe są Ciekawe dlaczego?
Irysy w kolorach białych i niebieskich, jeden to amerykański Indian Hills.
Brzózki posadziłam kiedyś, jak jeszcze nie wiedziałam o planowanym ogrodzie nic a nic, ale wiedziałam, że brzózki mają być, choćby nie wiem co. Gdyż... w odległej przeszłości, gdy pilnowałam popołudniami i w wakacje krowy na łące, wylegiwałam się w lasku brzozowym, czytając książki To środek działki, a narożnik części ozdobnej, na zdjęciu po prawej.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:20, 10 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a znasz nazwę? ..bo ładne grube pąki ...i kolor...karminowy?

To Mieszko I.. kwitnie jako pierwszy. Jest czerwono-malinowy, trochę podobny w kolorze do Nowej Zembli. Jednak kwitnie dużo szybciej i u mnie trzyma ładny pokrój, taki dość zwarty. Ale to może ten egzemplarz tak ma.
Dziś już taki jest (kolor nieco przekłamany bo telefoniczny)bardziej w czerwień wpada..

I krzaczek..
Z miłości do bukszpanów... 13:20, 10 maj 2016

Do góry
kamasja napisał(a)

A takie chcę...
[img size=564x439
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/111/1114834/original.jpg[/img]

niźle będziesz się wylegiwać nawet ja się zmieszczę do pary.
Ogród Ani :) 13:07, 10 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Tak jest psze Pani Do połowy lewego cycka

Lasów Ci u mnie pod dostatkiem Za chatą rośnie wielki dąb, wybierze się baba (czyli ja ) znowu z worem w teren w wiadomym celu
Siarkę muszę kupić na all i mączkę bazaltową też, bo mi się już skończyła

Joluś, Ali, Joasiu dzięki

Mączkę bazaltową też kupiłam ale dopiero w którymś tam sklepie ogrodniczym. Nikt nie wiedział co to i po co ?!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:06, 10 maj 2016
Do góry
magnolia napisał(a)

bo ono z daleka takie jest. Ale z bliska bajkowe.
jednak same kępy są piękne z daleka i jesienią tez przebarwione mocno.
mam fotkę z ogrodu botanicznego w Belgii

a to powiem ci ze taki wałek to nawet fajnie wyglada przy tarasie mogłabym sobie posadzic ..teraz tam mam zurawki limonkowe ale one nie sa długowieczne więc pewnie wymienie ....zapisałam sobie zeby nie uciekło
Mój mały ogródeczek :) 13:03, 10 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Hortensja Zorro

I ten chodzący kwiatek wszędzie się wpycha

Na drugim zdjęciu widzę trawkę ,jesli to ta o której myślę, to strasznie się rozłazi nie do okiełznania
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:03, 10 maj 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

jest moc!
Typografia ogrodu 13:03, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A macie jakies doswiadczenia z takim dereniem?

Ja go mam w skali resztowej (bo go troche sponiewierałam). To płożący rozłogowy zadarniacz. Lubi gleby żyzne, utrzymujące wilgoć. Nie zawsze chce dobrze przyrastać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 10 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
http://www.crocus.co.uk/plants/_/epimedium--youngianum-niveum/classid.2000012677/

znalazłam zdjecia w wiekszej masie ...ale to nie wyglada juz jakoś ..bo rzadko sa jednak kwiaty. i te liscie ..jakies zwykłe?

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:02, 10 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Gosiu cudny jest jesli kupilas to gdzie a jesli robilas to z czego u Jak?

robiłam sama z mamą chyab ale skleroze mam już straszną ale na pewno to z jakiegoś iglaka bo jeszcze ma pozostałości igiełek, po sitach BN wywaliłam go na kompst. ale przed wielaknoca go znalazłam i anwet wyglądał fajnei jak mu igły spadły więc go prysnęłam resztką białego sprayu i tak się ostał uatowany z kompstu
Ogród MUZY 13:02, 10 maj 2016

Do góry
Basiula napisał(a)
Agnieszko, wpadam z rewizytą. Jakie piękne różaneczniki, jakie piękne róże! Ile kolorowych kwiatów! będę zaglądać
Wiosna jest u Ciebie cudna! Ciesze się ,ze do mnie wpadłaś
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:59, 10 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękny to on był, Niestety z jednej strony mróz go polizał, i ma trochę pokiereszowane gałązki. Ale mam nadzieję,że dojdzie do siebie. Mam 2 sztuki tego pięknisia, a szykuję kolejne dziecko od niego! Po co iść w jakieś inne piękności, jeżeli ten daje rade od 25 lat?

Haniu mam to samo zdanie ,uwazam ,że nie ma to jak sprawdzone rośliny,i w dodatku takie pięknisie...ale ludzka natura już taka jest ,że lubi gonić za nieznanym.Ale to i dobrze ,bo dzięki temu świat nie stoi w miejscu...ha ha ha ale filozofka ze mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies