Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lifting starego ogródka 08:13, 10 maj 2016

Do góry
I jeszcze kilka ujęć już z mojego przedogródka

Hosta White Feather

RH nn ale kwitnie dłużej niż CW, więc lubię go bardzo

Orlik samosiejka przy pniu tej wysokiej podkrzesanej tuji. Ale super się wpasował kolorystycznie, wiec jak najbardziej może sobie tam być

Ogród z łezką II 08:12, 10 maj 2016

Do góry
Azalia Georg Arends najwcześniej zaczęła, potem będzie Orlice i Schneeperle, na końcu Rosinetta. Pierwszy roduś u mnie, który pokazał kwiatki to Goldbukett, szykuje się Haaga i Purple Splendour. Alfred śpi jeszcze.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:11, 10 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Cudowny ten tulipan
Hi hi...

Bardzo cudny.Jak spotkam , to jeszcze go dokupię
Ale te też są ładne, prawda ??

Czarny tulipan - Queen of Night
Typografia ogrodu 08:10, 10 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

[/img]

Piękne lawendy. Co to za śrubka, wkręt podtrzymuje kratkę na powojnik?
Lifting starego ogródka 08:09, 10 maj 2016

Do góry
Jeszcze bardziej w lewo jest wąska rabata z miskantami i Limkami. Ale na efekt będziemy musieli poczekać do przyszłego roku, bo trawy straszne szczypiorki. Najgorzej wygląda jeden ML, obawiam się w sumie, czy wogóle nie jest zdechnięty... :/

A ogólnie póki co wygląda to tak: (ostatnie ujęcie - na żywo to tak krzywo nie wygląda, przysięgam )

Tu ma być ogród :) 08:09, 10 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)

Eleganty. Tylko chyba nie będzie za wygodnie z niego przerzucać przez tę górną belkę, która spina górę kompostowników.
Musisz postawić go w reprezentacyjnym miejscu - tak super wyszedł.

Kiedy skrzynie?

Otwieranie ma być chyba na takiej zasadzie jak na tym zdjęciu... miało być wczoraj, ale eM późno wrócił, eh....

Skrzynie... mam nadzieję, że dwie do końca tygodnia, bo pomidory już wołają, żeby je do gruntu dać.
Droga do spełnienia 08:09, 10 maj 2016

Do góry
Wczoraj przyjechałam zjadłam obiad przebrałam się wyszłam do "ogródka" i ... zaczęło lać...

po 40 minutach przestało padać to poszłam wyplewić dużą rabatę
stwierdzam że niechciane zielsko rośnie najlepiej
ale teraz już na czyściocha chwastów nie ma więc niech rośliny rosną

zapomniałam zamieszać pokrzywę - teraz sobie przypomniałam
czosnkowo orlikowo
jasnofioletowy jest przez pół jak gigant czarny - dogoni niedługo czosnki taki wielki

Moja działka na Dębowym Lesie 08:08, 10 maj 2016

Do góry
Nallar napisał(a)
To Twoje straszydło to nie jest przypadkiem Mythimna pudorina

Mythimna pudorina, raczej nie .Ona ma bardziej kolorowsze ciemno-szare ubarwienie skrzydeł

Dla ciebie - Tulipan Zielonokwiatowy Green Wave

Ogród z łezką II 08:07, 10 maj 2016

Do góry
Prace wykopaliskowe idą do przodu. Może dzisiaj z zakopywaniem podziemnych rur będzie już koniec.

Na Łowieckiej 08:02, 10 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
A takie widoki mam okazje podziwiać całkiem niedaleko. Zapach rzepaku jest tak niesamowity że jak tamtędy przejeżdżamy to wysiadamy z samochodu i cieszymy sie każdym wdechem powietrza

mam tak za oknem wiec wiem o czym piszesz a najpiękniej wygląd jak nad nim zbiora się czarne chmury a słońce jeszcze świeci i oświetla rzepak rozmarzyłam się
Lifting starego ogródka 08:00, 10 maj 2016

Do góry
Znalazłam jeszcze dwa lepsze ujęcia wcześniej opisywanych żurawek

Lime marmelade - w zeszłym roku na wiosnę dostałam jedną roślinkę od Eli, podzieliłam ją od razu i w tym roku dzieciaczki wyglądają już tak

Black Taffeta

No i z szerszych ujęć japońskiego, to jestem w stanie zrobić tylko takie (bo jak się bardziej cofnę, to będę mieć w kadrze skrzynkę od gazu... :/ ) (p.s. - ciągle jeszcze nie dosprzątane...)

i nieco w lewo nasadzenia przechodzą do bardziej łagodnych, okrągłych kształów

Tu ma być ogród :) 07:56, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeszcze nie skończony, schnie po malowaniu, a dziś eM zamontuje z przodu drzwiczki.

Na razie tak się prezentuje.

Eleganty. Tylko chyba nie będzie za wygodnie z niego przerzucać przez tę górną belkę, która spina górę kompostowników.
Musisz postawić go w reprezentacyjnym miejscu - tak super wyszedł.

Kiedy skrzynie?
W Kruklandii 07:39, 10 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Jeszcze kilka energetyków

Ale zajebiste żarówy, dają po oczach
NewLife w ogrodzie 07:39, 10 maj 2016

Do góry
elmagra napisał(a)

Pokaż proszę bliżej tę rabatę pod płotem. Jaka to szerokość, co tam rośnie?
A trawnik cudo. Też chcę taki. I będę mieć (trzymam się tej myśli kurczowo ).
Anusia napisał(a)
Trawniczek pierwsza klasa. Ja nie mam tak celnego oka. Pod płotem to pewnie oprócz tuj tawuły królują. Takie zestawienie chcę przy płocie, który dopiero na jesieni powstanie. Już teraz ukorzeniam tawułki przez odkład. Pozdrawiam i być może spotkamy się u Ewy

Na zdjęciach co jakiś czas przewija się ta część ogrodu. Na razie ma 80cm szerokości. 60cm od siatki w rzędzie rosną w równych odstępach 3 tuje szmaragd- jantar-szmaragd odstęp=tawuła japońska goldenflame szmaragd-jantar-szmaragd odstęp=tawuła japońska goldenflame itd.
Miało to zagrać kolorem i kształtem: stożki- zielony, złoty, zielony i niższa kuleczka z czerwienią i tak kilka razy. Tylko te moje tuje takie szkaradne. Coś nie chcą rosnąć, chorują, drapaki takie, że wstyd pokazywać :/
Na zdjęciu od lewej widać wiąz i dalej pęcherznicę diabolo. Nie wiem, czy to tak zostanie, bo w tym miejscu planowana jest kiedyś furtka i nie wiem dokładnie, gdzie to wypadnie. Wiąż chciałam pomiędzy furtką a bramą. Może się uda wstrzelić. Jak nie, będzie przesadzanie. Diabolo tak troche przypadkiem tu i została.
W przyszłości prawdopodobnie rabatę poszerzę i jakiś parter niskich, może kwitnących nasadzeń dołożę.

Ja Aniu tawuły rozmnażam przez podział na mniejsze kępki. Szybko odbijają. Przez odkład nie próbowałam.
Nie dalej jak 4 dni temu zabrałam roślince-matce 4 kępki tawuły golden princes i mam rozsadki. Rozmnożyłam też juki.

Ciągle coś dzielę, rozmnażam, ukorzeniam...
Dobra, koniec kawy, pora podlać warzywnik.
Miłego dnia

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 07:39, 10 maj 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Tyy? No wiesz! Przecież masz jak pudełeczku
Patrz na to (tylko dla ludzi o mocnych nerwach) :

Pudełeczku...To też jest moja droga kwestia ujęćRobię zdjęcia tylko tego, co zrobione
A o co Ci chodzi z tymi nerwami-bardzo fajnie!
Mój jest ten kawałek ogrodu 07:35, 10 maj 2016

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Najpiękniejsza faza paproci

czaderskie zdjęcie witam się
Ogród Ani :) 07:32, 10 maj 2016

Do góry
Tak jest psze Pani Do połowy lewego cycka

Lasów Ci u mnie pod dostatkiem Za chatą rośnie wielki dąb, wybierze się baba (czyli ja ) znowu z worem w teren w wiadomym celu
Siarkę muszę kupić na all i mączkę bazaltową też, bo mi się już skończyła

Joluś, Ali, Joasiu dzięki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:32, 10 maj 2016

Do góry
I na koniec moje nowe zwierzątko ogrodowe które przyprawiło mnie o lekki zawał hahahahaha.
To donica przy wejściu, mała, gdzie wsadziłam hostę między stokrotkami i bratkami.........na koniec wczoraj, podlewam, leję wodę i patrzę na dziwnie wybrzuszoną ziemię, jakby wielki bąbel powietrza kiedy sie leje na sucha ziemię, przysuwam sie bliżej .....a tu obślizgła ropucha hahahahahaha.......sobie siedzi....sobie żyje w mojej doniczce hahahahahaha

spora jest i co ja mam z nią począć? hahahahahahaha
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:29, 10 maj 2016

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:26, 10 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Łopata porządna i jeszcze ekstra ostrzona.... ale i tak tylko mniejsze kępy jestem w stanie podzielić Waga urosła, ale dalej do traw to za mało

Zbierałam siewki.. granatowe... i uzbierałam.. dorodne kępy z mikro sadzonek zeszłorocznych urosły... szkoda, że tylko nie granatowe.. jedna tylko

Dorodne orliki czekają na nowy dom.. mi one nie pasują.. róż majtkowy z PRL-u Chociaż pod wpływem forum nawet się do tego koloru przyzwyczaiłam. i już tak nie drażni.. Jak patrzę to nawet stwierdzam, że są całkiem eleganckie.. może te inne wyciepię, a te zostawię??? Ale ju na innej rabacie,. tu ten kolor odpada.. Sięgają mi do pasa..

Na.fotce.wyglada jak bialy.
Szkoda ze nie bialy.
Bialy bym od Ciebie odkupila chetnie.
Ale piekne i tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies