Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Karol99 09:06, 27 maj 2016

Czarujące fotki.
07_Rene 09:17, 27 maj 2016

Reniu, zdjęcia z wyprawy obejrzałam - cudowne I te z łąki od mamy też Powinnaś więcej fotografować, bo Ci to idzie
gobasia 12:10, 27 maj 2016

ryska napisał(a)

Tak czytałam Basiu u Ciebie... ja też dziś byłam u swojej Mamusi. Jest zdrowa i to najważniejsza wartość życiowa. Przy okazji popatrzyłam sobie na łąki

A tu za moich młodzieńczych lat pasły się nasze krowy.

ha ha ,mój bociek na fotkę się załapał

ja ile razy wychodze na dwór to mam takie widoki...czasami z przyjemnością bym na ludzi popatrzyla .Nawet mówiłam do M ,że kupie sobie lornetkę to będe podglądać
ryska 17:48, 27 maj 2016

barbara_krajewska napisał(a)

Reniu, cudne zdjęcie zawciągu

Zawilec, o którym pisałyście, to zawilec wiosenny wielkokwiatowy. Najłatwiej rozmnaża się za pomocą podziemnych rozłogów. Więcej znajdziesz tu: https://zojalitwin.wordpress.com/2012/07/31/zawilec-wielkokwiatowy/

Trujące rośliny to np.: cisy, dyptamy jesionolistne, ostróżki ogrodowe, ligustry, bylice, jaskry, różaneczniki, piwonie lekarskie, niektóre rojniki, rutewki i wiele, wiele innych. A wśród nich także zioła. Pomijam rośliny doniczkowe.

Zazdroszczę wycieczki do Wojsławic, ale pewnie Iwona powiedziała Ci dlaczego nie mogłam jechać.

Dzięki Basiu
A widziałaś w stosownym wątku moje- Twoje skrętniki?
Dziękuję za info o zawilcach. Już nie raz korzystałam z wiedzy zawartej na tym blogu. Jest tych trujących roślin, dobrze wiedzieć co nas otacza.
Wycieczka była cudowna wrażenia ogromne. Widoki na długo zapadły w pamięci a jutro Bogdzi raj zobaczę. Ale mam wypasiony maj
Tak Iwonka mówiła.

Nikita napisał(a)
O cie, ale u ciebie kolorowo !!! Super wszystko kwitnie i pewnie super też pachnie.
A do tego fotorelacja z Wojsławic. Zazdraszczam....

Na małej przestrzeni robi mi się busz
Lubię to
Karol99 napisał(a)
Czarujące fotki.

Dzięki
07_Rene napisał(a)
Reniu, zdjęcia z wyprawy obejrzałam - cudowne I te z łąki od mamy też Powinnaś więcej fotografować, bo Ci to idzie

Dziękuję Renatko, robienie zdjęć to niezła frajda dla mnie, zresztą wiesz o czym piszę, bo Twoje są piękne i pewnie też podchodzisz indywidualnie do każdej roślinki
gobasia napisał(a)

ha ha ,mój bociek na fotkę się załapał

ja ile razy wychodze na dwór to mam takie widoki...czasami z przyjemnością bym na ludzi popatrzyla .Nawet mówiłam do M ,że kupie sobie lornetkę to będe podglądać

Serio Basiu... dobrze, że napisałaś czasami, bo pewnie szybko by Ci się znudziło.
Piszę to przy otwartym oknie, obok ulica i to ruchliwa. W tle sygnał karetki...
Wychodzę do ogródka urwać rzodkiewkę i już muszę dyskutować z co najmniej trzema sąsiadami. Nie żebym miała coś przeciwko ale wiesz z nieuczesanymi włosami czy w piżamie nie pójdę...Siedzę na huśtawce i ktoś pali w piecu w sąsiedztwie a na mnie lecą czarne elementy sadzy. No ale mam wszędzie blisko a z chorymi nogami to skarb.
I tak dalej i tak dalej buziaki

gobasia 18:51, 27 maj 2016

Widzisz a u mnie wprost odwrotnie,ja bym mogła na goło spacerować nikt by mnie nie zobaczył...chyba,że listonosz...bo on najczęściej przyjeżdża ..

Ale choroba dopada wszędzie....ja też mam problemy ruchowe ,mam już dosyć zaawansowane i postępujace rzs
ryska 20:24, 27 maj 2016

gobasia napisał(a)
Widzisz a u mnie wprost odwrotnie,ja bym mogła na goło spacerować nikt by mnie nie zobaczył...chyba,że listonosz...bo on najczęściej przyjeżdża ..

Ale choroba dopada wszędzie....ja też mam problemy ruchowe ,mam już dosyć zaawansowane i postępujace rzs

Basiu kończymy, bo to nie miejsce na choroby. Rozumiem Ciebie a Ty mnie a na poprawę humorku czochy
renatamama3 20:57, 28 maj 2016

Super zakupy ,i wyprawa ekstra ,mam na liście Wojsławice ,ale tak na co najmniej 3-4 dni ,bo chcę wrócić w góry Stołowe ,zobaczyć zamek Czocha oraz Szwajcarię Czeską i kombinuję kiedy .Fotki piękne .
ryska 22:50, 28 maj 2016

Hej Renatkodziękuję
Mam w tym roku wypasiony maj Nadrabiam chyba te stracone lata kiedy nie mogłam chodzić. Tak czy siak dziś byłam w Bogdzi raju rododendronowym. Cudowne miejsce stworzone przez cudownych ludzi.
Mój nowy avatarek to kącik u Bogdzi, który strasznie podoba mi się jesienią.

Trochę portretów roślin. Widoczki i ludzi wstawiłam już u Bogdzi.
ryska 22:51, 28 maj 2016

ryska 22:53, 28 maj 2016